Mengajar Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain (Sarjana Seni)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Mengajar Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain (Sarjana Seni)

Globalisasi bahasa Inggeris sebagai bahasa lingua franca dunia dan peningkatan kebangsaan dan serantau di kalangan penduduk berbahasa Inggeris bukan asli mencipta keperluan untuk pengamal yang terlatih yang dapat menangani keperluan varian meluas dan khusus pendidikan pelajar bahasa Inggeris dewasa di rumah dan di luar negara. Walaupun jumlah pendatang semakin meningkat, bukti menunjukkan bahawa halangan bahasa menjadi lebih dan lebih biasa.

Penerangan

Projek pasaran buruh bahawa industri sekolah bahasa di Pennsylvania dijangka berkembang sebanyak 22% antara 2015 dan 2025, jauh lebih cepat daripada pertumbuhan purata 7.4% di Pennsylvania sahaja. Oleh itu, rantau ini melihat keperluan meletup untuk perkhidmatan sekolah bahasa dan, dengan lanjutan, untuk tenaga pengajar bahasa yang terlatih bahasa. Mendapatkan MA TESOL akan membantu rantau ini memenuhi keperluan penting dan mendesak ini.

MA TESOL, Slippery Rock University menyediakan graduan untuk cabaran dunia yang semakin saling berkait, membolehkan pengambilalihan bahasa dunia, dan bertujuan untuk mendidik warga dunia yang memperoleh kemahiran linguistik melalui akulturasi intelektual. Melalui latihan yang mencabar, berkualiti dan interdisipliner, siswazah SRU akan bersedia untuk bekerja dalam peranan yang dinamik dan penting dengan menyediakan arahan ELL dewasa dalam pendidikan tinggi, literasi komuniti dan tetapan global multikultur, serta media pengajaran dan pembangunan bahan dalam penerbitan TESOL industri, dengan itu memudahkan pembangunan kemahiran seumur hidup mereka di kawasan yang semakin penting di TESOL.

Sorotan

Ijazah Sarjana Seni Slippery Rock University di TESOL adalah 30 hingga 33 kredit, bergantung pada trek yang anda pilih, dan menawarkan:

  • Fleksibiliti untuk memenuhi jadual sibuk anda - kursus petang dalam talian, campuran, dan sekali seminggu
  • Dua trek; pengalaman dan umum yang boleh diselesaikan lebih dari 16-24 bulan
  • Arahan antara disiplin dari lima jabatan akademik
  • Pakar fakulti dengan doktor falsafah yang diperolehi

Keperluan

  • Permohonan Dalam Talian
  • Bayaran permohonan
  • Dua Surat Cadangan
  • Pernyataan niat (termasuk matlamat peribadi dan profesional)
  • Transkrip Rasmi - Siswazah / Siswazah (Transkrip rasmi mesti dihantar oleh institusi melalui transkrip elektronik e-saham kepada graduate.admissions @ SRU .edu atau melalui salinan faks surat tidak akan dianggap rasmi)
  • Transkrip sarjana muda dengan IPTS minimum 2.75

GRE tidak diperlukan

* Pemohon boleh mengemukakan bahan permohonan tambahan sebagai fail PDF atau JPEG melalui e-mel (graduate.admissions @ SRU .edu), faks (724.738.2146), atau mel.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Slippery Rock University, founded in 1889 by the citizens of the borough of Slippery Rock, is the region's premier public residential university. The University is shaped by its normal school heritage ... Baca lebih lanjut

Slippery Rock University, founded in 1889 by the citizens of the borough of Slippery Rock, is the region's premier public residential university. The University is shaped by its normal school heritage and characterized by its commitment to intellectual development, leadership and civic responsibility. Baca Ringkas