Meng dalam sistem elektronik

Umum

Penerangan Program

Pengenalan

satu tahun, program Sarjana sepenuh masa ini direka untuk memperdalam pemahaman pelajar terhadap sistem elektronik. Jika anda bercita-cita tinggi, ingin mengikuti perkembangan baru, ingin meningkatkan kelayakan anda, bersedia untuk melakukan masa untuk pembangunan peribadi dan lagi mempunyai peluang terhad untuk hadir di kampus, maka struktur program ini direka untuk anda. Anda boleh mengambil kursus jarak jauh melalui WEB - pilihan pembelajaran jarak jauh, menghadiri kuliah di kampus, atau campuran dan perlawanan menggabungkan di kampus dan pembelajaran jarak jauh sesuai dengan keadaan tertentu anda.

Siapa yang layak?

Untuk memohon program ini anda mesti mempunyai ijazah kepujian dalam / Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Fizik Gunaan, Sains Komputer atau bidang Kejuruteraan lain. Calon-calon yang bahasa pertama bukan bahasa Inggeris akan dikehendaki mengemukakan bukti kelayakan Bahasa Inggeris. Untuk maklumat lanjut mengenai syarat kemasukan sila rujuk laman web kami.

Pilihan tempat Majors

Internet Perkara - Ini Major inovatif menangani kepentingan muncul daripada reka bentuk dan rangkaian peralatan terbenam yang disambung kepada Internet dan teknologi. The Major akan menyediakan graduan dengan pengetahuan, kemahiran dan kecekapan dalam bidang masa nyata pemprosesan isyarat, analisis data dan mesin pembelajaran, sistem terbenam disambungkan dan pengaturcaraan rangkaian. Di barisan hadapan dalam perkembangan kejuruteraan elektronik dan komputer semasa dan masa depan, Major ini menawarkan peluang yang unik dalam bidang IOT.

Nanoteknologi - Tujuan utama ini adalah untuk menyampaikan pemimpin dalam nanoelektronik, peringkat tinggi logik sintesis dan fotonik - kuat sektor antara disiplin dengan pertumbuhan yang besar. Major ini memberi tumpuan kepada kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menghasilkan peranti elektronik dan fotonik fungsi dan struktur konstituen dimensi nanometer. Ia juga akan menyediakan graduan yang mempunyai kepakaran dalam moden amalan pembuatan semikonduktor, metodologi dan teknologi.

Pemprosesan Imej dan Analisis - Pertumbuhan aplikasi dalam pembuatan, bioperubatan, media, ICT dan sains hayat mewujudkan permintaan yang kukuh untuk graduan dalam bidang Image Processing & Analisis. Major ini akan menyediakan graduan untuk menjadi pakar dalam bidang pemprosesan imej dan analisis, visi komputer & mesin, bioperubatan pengimejan dan sintesis imej teknik.

Struktur

The MEng dalam Systems Electronic direka untuk diselesaikan dalam satu tahun kalendar pengajian sepenuh masa. Ia terdiri daripada dua (sepenuh masa) mengajar semester, diikuti dengan projek praktikal, selesai antara bulan Mei dan awal September. Pengambilan seterusnya untuk program ini akan menjadi September 2017.

DCU menawarkan beberapa biasiswa kepada pelajar antarabangsa setiap tahun. Untuk layak untuk memohon biasiswa daripada DCU anda perlu memohon dan menerima tawaran untuk program DCU Masters.

Memohon secara dalam talian bagi kemasukan September 2017 di www.pac.ie/dcu menggunakan PAC kod DC800

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, we ... Baca lebih lanjut

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, well-researched curriculum delivered in world-class facilities. We are noted for having an entrepreneurial, innovative and creative culture... Baca Ringkas