Sarjana Sains dalam Pengurusan Sukan

Umum

Penerangan Program

MSc in Sport Management direka bentuk untuk menyediakan pelajar untuk bekerja dalam jawatan pengurusan dalam sektor sukan dan sukan yang berkaitan. Ia berhasrat untuk menyampaikan pemahaman dan pengetahuan yang kukuh tentang sukan seperti yang diamalkan dalam konteks Eropah, dan memperkenalkan pelajar kepada topik-topik undang-undang, etika, ekonomi, organisasi, sejarah, politik, dan psikologi yang diperlukan untuk memenuhi permintaan sektor yang semakin meningkat ini.

Gabungan topik yang berkaitan dengan sukan, kepelbagaian pengurusan sukan yang spesifik, 15 praktik latihan ECTS serta pelajar dan fakulti yang berdedikasi adalah persediaan terbaik untuk pengurus sukan masa depan.

Molde University College bekerjasama dengan Persatuan Bola Sepak Norway dan banyak organisasi rakan kongsi lain yang memberi peluang kepada pelajar kami memperoleh latihan praktikal. Ini memberikan penyertaan penting kepada organisasi dan platform pertukaran antara pengamal, pelajar, dan fakulti.

Kajian kami adalah fleksibel, dan para pelajar boleh bertukar ke salah satu universiti rakan kongsi kami di Eropah.

Program MSc 2 tahun (120 ECTS) dalam Sukan Sukan diberikan dalam bahasa Inggeris, terdiri daripada 90 kredit kursus, dan tesis tuan 30 kredit.

Kenapa pilih program ini?

Kajian ini sesuai untuk

Pelajar yang bekerja atau merancang untuk bekerja di kelab sukan, persatuan sukan atau jenis organisasi lain (agensi, media, penganjur acara, dll)

Peluang kerjaya

Kerja masa depan

MSc dalam Pengurusan Sukan layak untuk bekerja dalam kedudukan pengurusan dalam sektor sukan dan sukan yang berkaitan. Melengkapkan kajian ini, pelajar akan memperoleh Ijazah Sarjana dan dengan itu layak untuk jawatan penyelidikan dan Ph.D masa depan kajian.

Kajian masa depan

Calon dengan MSc dalam Pengurusan Sukan harus memenuhi syarat untuk Ph.D. dalam Pengurusan Sukan. Dalam kebanyakan kes, ini bergantung kepada persembahan akademik yang cemerlang.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Molde University College - Specialized University in Logistics offers programs in Logistics, Economics and Business Administration, Management, Sports Sciences, Social Sciences, Health Sciences, and S ... Baca lebih lanjut

Molde University College - Specialized University in Logistics offers programs in Logistics, Economics and Business Administration, Management, Sports Sciences, Social Sciences, Health Sciences, and Social Care. The BSc programs are held in Norwegian language and not offered to international applicants seeking a degree. At the master's level, the international programs; MSc in Petroleum Logistics, MSc in Logistics and MSc in Sport Management are in English. Out of a student body of 2500, about 250 are students with foreign nationalities, representing over 60 nationalities. Baca Ringkas