Master of Divinity

Umum

Penerangan Program

Jawab Panggilan

Ijazah Sarjana Ketuhanan (MDiv) adalah program ijazah 78 kredit yang menyediakan pendidikan siswazah profesional bagi mereka yang ingin menjadi:

  • Pastor yang ditahbiskan atau diakon
  • Pemimpin kesatuan
  • Penganjur komunis atau aktivis
  • Chaplains di hospital, universiti atau penjara

Diwarisi dalam tradisi lama Wesleyan dan komitmen Methodist untuk pendidikan tinggi, MDiv Drew menyediakan kepimpinan Kristian yang dipelajari di dalam dan untuk dunia. Sama ada dalam kementerian sepenuh masa atau biokosen, graduan program yang fleksibel dan inovatif ini akan berakar dalam kisah dan tradisi Kristian, berkebolehan kepimpinan yang berkesan dan kreatif dan berwawasan rohani dan sosial untuk memupuk Injil radikal Yesus Kristus, dengan dan untuk dunia.

Belajar Bersama dan Di Mana Anda

Di Drew, kita tahu bahawa pembelajaran berlaku di mana-mana. Ijazah ini direka untuk menghubungkan pembelajaran anda dalam konteks kementerian, di Seminary Hall, di bilik darjah persidangan video dalam talian, dan di dalam kampus di luar kampus. Ia boleh diselesaikan dalam gabungan pembelajaran secara individu dan dalam talian yang dianjurkan dalam campuran jadual semester dan intensif. Walaupun 3 tahun masih merupakan masa yang paling biasa untuk MDiv, ijazah ini boleh diselesaikan dalam masa 2 ½ tahun atau boleh diambil separuh masa lebih dari 4 tahun .

Deadlines Permohonan

  • Spring - 1 Oktober (Pelajar Antarabangsa)
  • Kejatuhan - 1 April (Pelajar Antarabangsa)

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana Muda dari kolej atau universiti yang diiktiraf, atau dari institusi luar negara yang setara.
  • Transkrip untuk semua pengajian akademik di luar sekolah menengah.
  • Penyataan tujuan oleh pemohon yang menerangkan sebab-sebab dan matlamat untuk mengejar ijazah Master of Divinity.
  • Dua surat rujukan dengan sekurang-kurangnya seorang yang datang dari seorang pemimpin agama

124305_amokubeyinje.jpg

Amo-Augustus Kubeyinje

Naib Presiden Bersekutu

Pendaftaran Siswazah

Telefon - 973-408-3646

Berhubung dengan saya di WhatsApp

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located just a 50-minute train ride away from the powerhouse world capital of New York City, Drew’s beautiful, wooded campus in Madison, New Jersey is home to the Caspersen School of Graduate Studies ... Baca lebih lanjut

Located just a 50-minute train ride away from the powerhouse world capital of New York City, Drew’s beautiful, wooded campus in Madison, New Jersey is home to the Caspersen School of Graduate Studies and Drew Theological School. Be they teachers, poets, doctors, ministers, scholars, community leaders, activists or lifelong learners, graduates of Drew’s professional and academic graduate programs have a humanistic, creative and ethical way of thinking and working. Baca Ringkas