119417_image1.jpeg

Allan T. Shulman

Pengarah Program Siswazah dalam Seni Bina

Master of Architecture II (M. Arch II) adalah program 2 tahun (4 semester), 60 program kredit untuk pelajar yang memegang ijazah pra-profesional dalam bidang seni bina atau bidang yang berkait rapat. Program ijazah profesional yang ditetapkan STEM ini menyediakan platform maju untuk pelajar untuk menghadapi cabaran kontemporari dan menangani pelbagai konteks sosial, budaya, teknologi dan programatik.

Program M.Arch II ini membolehkan pelajar memajukan pendidikan siswazah mereka dengan melibatkan cabaran yang lebih kompleks, mengasah kemahiran mereka dalam bidang penting, dan dengan membangunkan bidang fokus individu, contohnya dalam teknologi canggih, membina rekabentuk, dan membina pembinaan, kemampanan dan ketahanan , reka bentuk bandar, pemeliharaan bersejarah dan penggunaan adaptif, penjagaan kesihatan, atau hospitaliti. Pelajar mengarahkan trajektori mereka mengikut minat mereka, membangunkan kepekatan profesional melalui sijil, dan terlibat dalam penyelidikan kritikal.

Pada tahun terakhir mereka, pelajar siswazah M.Arch dijangka akan melanjutkan projek ijazah akhir. Projek gelar akhir terdiri daripada satu daripada dua trek:

  1. Tesis Rekabentuk, peluang untuk setiap pelajar, bekerja dengan penasihat fakulti, menjalankan penyelidikan ilmiah yang bebas dan menentukan kedudukan individu berkenaan dengan disiplin seni bina
  2. Studio Penyelidikan Siswazah yang diketuai oleh seorang ahli fakulti, yang menyiasat isu seni bina yang berkaitan atau tematik.

Fakulti U-SoA disertai setiap tahun oleh cendekiawan dan rakan-rakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Kepelbagaian kepentingan dan pengalaman fakulti menawarkan peluang kepada para pelajar dalam memilih Advanced Designive Studios. Sekolah ini adalah rumah kepada unit penyelidikan yang inovatif, termasuk RAD-UM, sebuah makmal yang didedikasikan untuk teknologi tertanam muncul, Makmal Urbanisme Littoral, program reka bentuk / membina yang terkenal dan Pusat Reka Bentuk Bandar dan Komuniti.

Ijazah M.Arch juga boleh digabungkan dengan cekap dengan program ijazah pasca profesional di tempat, seperti Sarjana Sains dalam Seni Bina, Sarjana Rekabentuk Bandar, Sarjana Pembangunan Harta Tanah dan Urbanisme, dan Sarjana Pengurusan Pembinaan.

Rasa komuniti, kerjasama, dan tanggungjawab yang kuat di kalangan pelajar dan fakulti U-SoA menyumbang kepada perkembangan antarabangsa program Siswazah kami.

Muat turun buklet siswazah kami

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh University of Miami: School of Architecture »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 21, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
2,100 USD
setiap kredit
Deadline
Jun 1, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2020
Tarikh tutup permohonan
Jun 1, 2020

Ogo 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 1, 2020
End Date