Permohonan untuk Pengambilan 2019 ditutup. Permohonan untuk pengambilan 2020 akan dibuka bermula pada bulan Oktober 2019.

CIF yang diiktiraf (Penasihat Pelaburan), dan CJA (Keahlian Undang-undang yang Relevan) , Specialized Master® dalam Pengurusan Kekayaan Antarabangsa (sebelumnya Perbankan Peribadi dan Perancangan Kewangan) di kampus Paris kami melatih ahli-ahli generik peringkat tinggi di lapangan. Peluang kerjaya membingungkan: peguam, penasihat perbankan, peguam, pakar insurans, perunding cukai, akauntan, pengurus hartanah, perunding pelaburan kewangan - dan banyak lagi. Pelajar menghabiskan sebulan di Kampus London kami.

Dengan menghadapi persekitaran yang pelbagai profesional, pengantarabangsaan yang semakin meningkat, dan isu aset peribadi yang semakin kompleks mengenai kedua-dua pemain utama dan aktiviti pengurusan kekayaan dalam bidang ini, ESCP Europe telah memutuskan untuk membangunkan program-program ini ke dalam kurikulum yang benar-benar antarabangsa; satu-satunya yang seumpamanya.

Program ini berorientasikan sepenuhnya ke pasaran antarabangsa. Ia diajar lebih dari 6 bulan di Kampus Paris dan Kampus London kami dan termasuk seminar satu minggu di Geneva.

Ciri-ciri utama

ESCP Europe Masters adalah program berorientasikan profesional dalam bidang pengurusan khusus yang direka untuk pelajar pascasarjana dengan matlamat kerjaya yang jelas dan membawa kepada pengkhususan atau kemahiran ganda sebagai tindak balas kepada permintaan korporat untuk pengurus yang berkelayakan tinggi.

Master ini adalah program akademik sepenuh masa yang direka untuk pelajar yang memegang ijazah akademik atau profesional peringkat pertama dalam bidang kejuruteraan, perniagaan, seni bina, perubatan, undang-undang, farmakologi, sains politik, seni, atau mana-mana ijazah lepasan lain.

Kurikulum ini terdiri daripada enam bulan kursus sepenuh masa termasuk seminar antarabangsa, diikuti dengan penempatan syarikat yang berlangsung sekurang-kurangnya empat bulan dan selesainya tesis profesional yang akan dihantar pada akhir program.

Kursus diajar dalam bahasa Inggeris dan bahasa kebangsaan kampus masing-masing.

Profil Pengurusan Kekayaan Antarabangsa MS

Latar belakang akademik:

 • Ekonomi / Kewangan 66%,
 • Perniagaan 24%
 • Undang-undang 7%
 • Lain-lain 3%
 • 14% pelajar antarabangsa,
 • 34% wanita, 66% lelaki

Pikiran terbuka dan kepelbagaian Master Spesialis:

Pelajar Masters khusus datang dari pelbagai negara dan mempunyai latar belakang yang berbeza: jurutera, doktor, ahli farmasi, pelajar kesusasteraan dan undang-undang, dll.

Berasal dari 40 kebangsaan, mereka membentuk sekumpulan peserta multikultural, yang membuat pertukaran dan bekerja dalam kumpulan yang semakin memperkaya.

Sejak ditubuhkan pada 1994, Specialized Master® dalam Perbankan Persendirian

Keperluan

 • Pemegang ijazah Sarjana yang pertama.
 • Pemegang ijazah Sarjana Muda (240 ECTS): dengan pengalaman profesional minimum 3 tahun
 • Pemegang Ijazah Sarjana Muda (240 ECTS) tanpa pengalaman profesional (kurang daripada 30% mengakui)

Bayaran

Yuran bagi tahun akademik 2019/2020 ditetapkan pada 19,200 € * (termasuk kos seminar antarabangsa di Geneva - pengangkutan

Yuran dikenakan sama ada:

 • dalam satu ansuran pada permulaan tahun akademik
 • ESCP Europe juga menawarkan pilihan debit langsung: dalam kes itu, 6 ansuran bulanan akan dibayar dari bulan November hingga April.

Pemohon yang ditawarkan tempat mesti mengesahkan penerimaan mereka dan membayar deposit tidak dapat dikembalikan sebanyak 10% daripada yuran pengajian.

* Perbelanjaan penginapan dan pengangkutan di London tidak termasuk dalam yuran pengajian.

Program diajar dalam:
 • English
 • Perancis

Lihat 24 lagi program yang ditawarkan oleh ESCP Europe Business School »

Tarikh Akhir Kemaskini Julai 20, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
19,200 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date