Sarjana dalam Dasar Awam dan Pentadbiran

Umum

Penerangan Program

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Adakah anda ingin membina satu set kemahiran profesional untuk menyumbang kepada komuniti anda? Adakah anda berminat bekerja dalam perkhidmatan awam, untuk pihak berkuasa tempatan anda atau untuk meningkatkan perkhidmatan awam di peringkat antarabangsa? Adakah anda ingin belajar dalam program dwibahasa dengan orientasi antarabangsa yang kuat?

Penerangan kursus

Tuan ini mendidik dan melatih pengurus masa depan dan profesional institusi awam, dewan perdagangan, syarikat milik awam atau badan amal, serta perusahaan swasta yang mempunyai hubungan perniagaan dengan entiti awam. Profesional ini perlu menghadapi realiti setiap hari yang semakin kompleks dan memerlukan pelbagai kemahiran. Kursus ini memberikan anda alat perundangan, statistik-ekonomi dan pengurusan yang perlu anda lakukan.

Sekali pandang

  • Kelas ijazah Itali: LM-63
  • Kredit ECTS: 120
  • Tempoh kursus: 2 tahun
  • Kursus akan diajar dalam bahasa Itali, Jerman dan Inggeris
  • Tempat yang tersedia: 50 EU 5 bukan EU
    Kampus: Bozen-Bolzano
  • Yuran pengajian: € 1.347,50 setahun

Struktur kursus

Modul yang ditawarkan dalam Master ini merangkumi disiplin dari bidang perundangan, ekonomi, organisasi-pengurusan dan analisis data.

Selepas satu tahun pertama, kursus ini terdiri daripada dua aliran:

  • Dasar Awam - memberi tumpuan kepada analisis motivasi dan instrumen dasar awam dan teknik kuantitatif ekonomi yang digunakan untuk menilai kesannya;
  • Pentadbiran Awam - memberi tumpuan kepada pelaksanaan dasar awam dari sudut pandang undang-undang dan pentadbiran.

Perspektif multidisiplin jelas dalam pilihan mata pelajaran yang boleh anda pilih, termasuk Ekonomi Sektor Awam, Pengurusan dan Organisasi Sektor Awam, Undang-undang Awam dan Pentadbiran, Statistik Sektor Awam.

Kursus termasuk bengkel, kerja kumpulan, kajian kes, kuliah tetamu dan lawatan belajar (contohnya kepada Parlimen Eropah di Strasbourg dan ke Mahkamah Perlembagaan di Rom) untuk mempertajam kemahiran menyelesaikan masalah pelajar dan kemahiran kerja berpasukan dan membincangkannya dengan isu-isu konkrit yang pengurus sektor awam dipanggil untuk menangani dalam kerja harian mereka.

Program pertukaran dan latihan

Kami kini menawarkan lebih daripada 50 program pertukaran dengan universiti rakan kongsi di seluruh dunia dan bekerjasama dengan rangkaian syarikat yang luas untuk magang di Itali atau di luar negara. Kehadiran di Bozen-Bolzano dapat digabungkan dengan pertukaran dengan universiti asing, di Eropah atau di tempat lain.

Selama dua tahun program ini , anda juga akan menyelesaikan magang sekurang-kurangnya 150 jam di pentadbiran tempatan, di Dewan Perniagaan, di syarikat awam (contohnya kesihatan, pengangkutan, sekolah), di organisasi bukan untung atau di Eropah atau organisasi antarabangsa, bergantung pada ketersediaan tempat dan pilihan anda.

Permohonan

Kursus ini sangat sesuai untuk graduan dalam bidang Ekonomi, Undang-undang dan Sains Politik, tetapi tidak secara eksklusif. Dalam garis panduan kemasukan, anda akan menemui semua maklumat yang anda perlukan mengenai akses ke kursus jika anda lulus dalam bidang lain.

Untuk memasuki kursus ini, anda diminta untuk membuktikan bahawa anda mempunyai tahap kecekapan C1 untuk bahasa pertama dan B2 dalam bahasa kedua. Sekiranya anda tidak mempunyai sijil bahasa rasmi, anda boleh mengambil peperiksaan bahasa di universiti kami.

Kriteria Pemilihan

Gred tahap pertama dan tahap bahasa.

Tidak ada peperiksaan atau wawancara kemasukan.

Peluang kerjaya

Lulusan kami bekerja di jawatan pengurusan dalam organisasi kerajaan - tempatan, nasional dan antarabangsa - di syarikat milik negara, badan amal dan swasta yang menyediakan perkhidmatan dan produk kepada organisasi kerajaan.

Sekiranya anda sudah mempunyai pekerjaan, anda dapat memperkuat dan memperluas pengetahuan dan kemahiran anda untuk terus maju dalam kerjaya anda. Sekiranya anda berminat dalam pendidikan pascasiswazah, anda boleh memohon Ph.D. setelah menamatkan program ini.

Anda akan bersedia dan bersedia untuk pasaran pekerjaan. Di laman web AlmaLaurea, anda boleh menyemak data statistik mengenai kepuasan graduan dan pekerjaan mereka.

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Baca lebih lanjut

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Baca Ringkas