Adakah anda ingin membina satu set kemahiran profesional untuk menyumbang kepada komuniti anda? Adakah anda berminat untuk bekerja di perkhidmatan awam, untuk pihak berkuasa tempatan anda atau untuk meningkatkan perkhidmatan awam di peringkat antarabangsa? Adakah anda ingin belajar dalam program tiga bahasa dengan orientasi antarabangsa yang kuat?

Penerangan kursus

Tuan ini mendidik dan melatih pengurus masa depan dan profesional institusi awam, dewan perdagangan, syarikat milik awam atau badan amal, serta perusahaan swasta yang mempunyai hubungan perniagaan dengan entiti awam. Profesional ini perlu menghadapi realiti setiap hari yang semakin kompleks dan memerlukan pelbagai kemahiran. Kursus ini memberikan anda alat perundangan, statistik-ekonomi dan pengurusan yang perlu anda lakukan.

Sekali pandang

 • Kelas ijazah Itali: LM-63
 • Kredit ECTS: 120
 • Tempoh kursus: 2 tahun
 • Kursus akan diajar dalam bahasa Itali, Jerman dan Inggeris
 • Tempat yang tersedia: 50 EU 5 bukan EU
  Kampus: Bozen-Bolzano
 • Yuran pengajian: € 1.347,50 setahun

Struktur kursus

Modul-modul yang ditawarkan dalam Master ini termasuk disiplin dari medan analisis undang-undang, ekonomi, organisasi dan pengurusan data.

Selepas satu tahun pertama, kursus ini terdiri daripada dua aliran:

 • Dasar Awam - memberi tumpuan kepada analisis motivasi dan instrumen dasar awam dan teknik kuantitatif ekonomi yang digunakan untuk menilai kesannya;
 • Pentadbiran Awam - memberi tumpuan kepada pelaksanaan dasar awam dari sudut pandang undang-undang dan pentadbiran.

Perspektif multidisipliner terbukti dalam pilihan subjek yang dapat dipilih, termasuk: Ekonomi Sektor Awam, Pengurusan Sektor Awam dan Organisasi, Undang-undang Awam dan Pentadbiran, Statistik Sektor Awam.

Kursus termasuk bengkel, kerja kumpulan, kajian kes, kuliah tetamu dan lawatan belajar (contohnya kepada Parlimen Eropah di Strasbourg dan ke Mahkamah Perlembagaan di Rom) untuk mempertajam kemahiran menyelesaikan masalah pelajar dan kemahiran kerja berpasukan dan membincangkannya dengan isu-isu konkrit yang pengurus sektor awam dipanggil untuk menangani dalam kerja harian mereka.

Program pertukaran dan latihan

Pada masa ini, kami menawarkan lebih daripada 50 program pertukaran dengan universiti rakan kongsi di seluruh dunia dan bekerjasama dengan rangkaian syarikat yang banyak untuk latihan di Itali atau di luar negara. Kehadiran di Bozen-Bolzano boleh digabungkan dengan pertukaran dengan universiti asing, di Eropah atau di tempat lain.

Dalam tempoh dua tahun program ini , anda juga akan melengkapkan latihan selama sekurang-kurangnya 150 jam dalam pentadbiran tempatan, di Chambers of Commerce, di syarikat awam (contohnya kesihatan, pengangkutan, sekolah), dalam organisasi bukan keuntungan atau di Eropah atau organisasi antarabangsa, bergantung kepada ketersediaan tempat dan keutamaan anda.

Permohonan

Kursus ini amat sesuai untuk graduan Ekonomi, Undang-Undang dan Sains Politik, tetapi bukan semata-mata. Dalam garis panduan kemasukan, anda akan mendapati semua maklumat yang anda perlukan mengenai akses kepada kursus ini jika anda seorang siswazah dalam bidang lain.

Untuk dimasukkan ke dalam kursus, anda akan diminta untuk membuktikan bahawa anda mempunyai tahap kecekapan C1 untuk bahasa pertama dan B2 dalam bahasa kedua. Jika anda tidak mempunyai pensijilan bahasa rasmi, anda boleh mengambil peperiksaan bahasa di universiti kami.

Kriteria Pemilihan
Gred ijazah pertama dan tahap bahasa.

Tidak ada peperiksaan atau wawancara kemasukan.

Peluang kerjaya

Graduan kami bekerja dalam jawatan pengurusan dalam organisasi kerajaan - tempatan, nasional dan antarabangsa - dalam syarikat-syarikat kerajaan, badan amal dan syarikat swasta yang menyediakan perkhidmatan dan produk kepada organisasi kerajaan.

Sekiranya anda sudah mempunyai pekerjaan, anda boleh mengukuhkan dan memperluaskan pengetahuan dan kemahiran anda untuk terus maju dalam kerjaya anda. Sekiranya anda berminat dengan pendidikan lepasan ijazah, anda boleh memohon untuk PhD selepas menamatkan program ini.

Anda akan bersedia dan bersedia untuk pasaran kerja. Di laman web AlmaLaurea anda boleh menyemak data statistik tentang kepuasan siswazah dan kebolehpasaran mereka.

Program diajar dalam:
 • English
 • Itali
 • Jerman

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Free University of Bozen-Bolzano »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 10, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
1,347 EUR
€ 1.347,50 setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date