Baca keterangan rasmi

Tugas Kimia Perindustrian adalah penggunaan pengetahuan kimia untuk penyelidikan dan pembangunan proses yang bertujuan untuk memperoleh produk dan bahan kepentingan industri.

Program Ijazah Sarjana dalam Kimia Perindustrian Universiti Parma mencadangkan latihan yang bertujuan untuk aspek terkini industri kimia, seperti kajian proses sintesis yang efisien tenaga dengan selektivitas yang tinggi untuk mengurangkan kesan persekitaran , yang bertujuan mendapatkan penggunaan yang tinggi dan produk berkualiti tinggi untuk pelbagai sektor aplikasi.

Kursus ini merangkumi 11 kursus dengan kandungan teori dan eksperimen, dengan banyak peperiksaan untuk penilaian pembelajaran. Latihan ini disiapkan dengan kursus pilihan bebas, dengan kesahihan peperiksaan kedua belas, dan berakhir dengan kerja tesis eksperimen yang berlangsung selama 6 bulan. Ijazah sarjana menyediakan profesion kimia industri dengan peluang pekerjaan dalam penyelidikan, pembangunan dan makmal kawalan proses di pelbagai sektor perindustrian di mana pengetahuan kimia diperlukan, baik dalam pengeluaran dan kawalan kualiti dan keselamatan dan perlindungan alam sekitar.

Ijazah induk dalam kimia perindustrian juga menyediakan akses kepada profesion, khususnya pada peringkat perundingan, atau untuk meneruskan pengajian dalam kursus-kursus kedoktoran penyelidikan, biasanya dalam bidang sains kimia dan kimia yang digunakan.

Kerana di Parma

Kerana kursus ijazah adalah sebahagian daripada Jabatan Sains Kimia, Kehidupan dan Alam Sekitar yang Berkelanjutan, yang dianugerahkan oleh MIUR sebagai "Jabatan Kecemerlangan 2018-2022" dengan pendanaan luar biasa untuk penyelidikan dan pengajaran. Persekitaran yang merangsang, penuh dengan makmal, dilengkapi dengan alat avant-garde. Pintu ke dunia yang menawarkan pelajaran yang mungkin dalam Bahasa Inggeris, program pengajian Erasmus dan beasiswa OverWorld, untuk membangunkan tesis eksperimen di luar negara.

Kursus ijazah menawarkan peluang untuk belajar dan berinteraksi dengan syarikat penting dan universiti berprestij dengan menyertai program pertukaran juga dalam projek penyelidikan antarabangsa. Kami menjamin rangkaian hubungan dan kerjasama dengan banyak syarikat-syarikat nasional dan antarabangsa, pusat penyelidikan dan pembangunan di sektor perindustrian yang paling inovatif (makanan, kimia, industri farmaseutikal, institut CNR), dan hubungan dengan spin-off yang dilahirkan di di dalam Jabatan, realiti penuh rangsangan yang menyalakan idea!

Apa yang menanti anda selepas tamat pengajian

Sebagai graduan dalam Kimia Perindustrian, anda boleh bercita-cita untuk memainkan peranan penting dalam reka bentuk proses maju, produk dan bahan untuk aplikasi teknologi inovatif. Ijazah ini juga mempersiapkan anda untuk profesion kimia atau untuk meneruskan pengajian dalam kursus PhD, biasanya dalam bidang kimia atau sains bahan.

Peluang pekerjaan yang boleh anda akses termasuk penyelidikan dan pembangunan, kawalan kualiti, kawalan aktiviti produksi, analisis dalam pelbagai jenis industri kimia dan dalam pelbagai sektor.

Keahlian yang anda dapati akan membolehkan anda mencari pekerjaan dalam pelbagai syarikat produk kimia, walaupun dengan pemasaran dan tugasan jualan. Kadar pekerjaan negara setahun selepas tamat pengajian adalah 87.5% untuk Kimia Perindustrian (sumber AlmaLaurea 2017).

Program diajar dalam:
Itali

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh University of Parma »

Tarikh Akhir Kemaskini May 12, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date