Master dalam Reka Bentuk Web

Umum

Penerangan Program

Master dalam Reka Bentuk Web

Dalam masyarakat di mana percetakan di atas kertas menjadi kurang biasa setiap hari, dan di mana kandungan mungkin akan diterima melalui skrin, terdapat keperluan yang semakin meningkat bagi golongan profesional dari sektor grafik untuk memberikan respons yang mudah digunakan, bertanggungjawab dan menarik kepada cabaran yang dihadapi oleh pengguna platform dalam talian.

Pendemokrasian teknologi telah menjadikan penggunaan kandungan yang berterusan salah satu tabiat orang yang paling biasa. Setiap saat mempunyai kandungannya sendiri, yang pada gilirannya, dimakan melalui pelbagai jenis peranti. Ini telah mengubah pekerjaan pereka menjadi lebih kompleks, yang memerlukan latihan khusus dalam konteks web kerana ia diperintah oleh peraturan dan kodanya sendiri. Akibatnya, peranan pereka web telah menjadi sangat berbeza dari pereka grafik itu.

Permintaan yang semakin meningkat untuk profesional yang berkelayakan untuk sektor dalam talian telah menjadikan disiplin perancang web sebagai latihan penting bagi sesiapa yang ingin menyertai pasukan yang berkelayakan dan mengambil bahagian dalam projek yang menarik.

OBJEKTIF UMUM

Melatih pereka pelbagai disiplin yang akan mempunyai perintah yang sangat baik dari segi khusus dalam medium dalam talian:

  • Mereka akan dapat memiliki pemahaman holistik mengenai projek digital, dari perniagaan kepada seni bina teknikal.

  • Mereka akan menyumbang dengan nilai mereka sendiri sebagai pakar reka bentuk web untuk pasukan yang disatukan.

  • Mereka akan dapat memahami prosedur kerja berulang yang beransur-ansur dan menjadi akrab dengan nilai kaedah seperti Agile atau Lean, yang menyebar dengan pesat dalam syarikat-syarikat teknologi yang paling inovatif.

SILIBUS

Kursus ini dianjurkan dalam 7 modul dan disiapkan semasa penyerahan Projek Akhir.

  • Modul I - Asas teknologi laman web
  • Modul II - Bahasa web
  • Modul III - UX
  • Modul IV - Proses Kerja
  • Modul V - Telefon mudah alih dan peranti lain
  • Modul VI - Pembangunan
  • Modul VII - Perniagaan

LEMBARAN FAKTA

Edit: Edisi ke-2

Kelayakan: Sarjana dalam Reka Bentuk Web yang diiktiraf oleh Universidad de Vic-UCC. Pelajar tanpa ijazah universiti akan menerima Diploma Pengajian Lanjutan Universiti.

Kredit: 60 ECTS

Tempoh sekolah: Dari 19 Oktober, 2015 hingga Mei 2016. Penyampaian Projek Akhir: Jun 2016

Jadual waktu: Isnin hingga Khamis dari jam 19h hingga 22h

Mod: Di tapak

Bahasa: Bahasa Sepanyol

Harga: 6600 €

Akses: Graduan. Ijazah Sarjana dalam Seni Rupa dan Reka Bentuk, dan yang berkaitan dengan kategori profesional berikut: reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, reka bentuk perindustrian dan seni yang digunakan untuk pakaian. Profesional dari sektor ini tanpa latihan khusus tetapi siapa yang boleh menunjukkan kepakaran profesional. Pemohon akan menjalani proses pemilihan untuk penerimaan kursus.

Pemerhatian: Komputer riba diperlukan. Kursus bahasa Sepanyol intensif untuk pelajar asing bersedia memohon ijazah Sarjana (kursus pilihan). Dari 10 hingga 10 Oktober, 2; dari Isnin hingga Jumaat (4h / hari) - 395 €.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Baca lebih lanjut

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Baca Ringkas