Master dalam Pengurusan Acara

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Pada versi Kampus

Program latihan intensif tahun akademik ini dirancang untuk menghasilkan profesional dalam bidang Pengurusan Acara . Program ini mungkin memberi manfaat khusus kepada pelajar yang mempelajari kursus dalam perhotelan, pelancongan, pengurusan projek dan subjek berkaitan di mana penghargaan terhadap pengurusan acara, perancangan, strategi dan organisasi projek diperlukan. Mereka yang mempelajari Pengurusan Acara muncul dengan kemahiran pengurusan perniagaan dan projek pesanan tertinggi, bersedia menghadapi sebarang cabaran perniagaan.

Pengurusan acara adalah bidang amalan profesional yang memerlukan kemahiran yang canggih dalam perancangan dan analisis strategik, penilaian risiko, pemasaran, belanjawan, perancangan aliran tunai, pembangunan proposal acara dan banyak topik lain. Bidang Pengurusan Acara adalah subjek perniagaan dengan fokus projek yang kuat. Kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh dalam kajian Pengurusan Acara boleh digunakan dalam pelbagai konteks dan boleh meliputi kawasan menarik seperti perniagaan, sukan dan seni. Kesan pelancongan dari peristiwa semakin menarik kepentingan kerajaan yang ingin memaksimumkan hasil pelancongan domestik dan antarabangsa. Semua ini bekerjasama untuk membangunkan Pengurusan Acara sebagai medan profesional dan menyumbang Pengurusan Acara adalah salah satu persekitaran yang paling menarik untuk dikerjakan.

Bahasa pengajaran kursus utama adalah bahasa Inggeris . Pelan kajian termasuk modul pembelajaran bahasa asing yang intensif untuk memilih bahasa Sepanyol untuk orang asing, Perancis atau Rusia. Selepas modul teoretik selesai atau serentak dengannya, semua pelajar perlu melengkapkan tempoh magang di salah satu syarikat di sektor ini di Sepanyol atau di luar negara.

Latihan ini telah dirancang khusus untuk mengajar anda semua maklumat dan kemahiran yang anda perlukan untuk menjadi pengurus acara yang berjaya. Arahan adalah dalam bentuk ceramah, objektif pembelajaran, kelas video konferensi, kajian kes dan soalan pertimbangan, idea utama, aktiviti dan tugasan individu.

Peperiksaan adalah dalam bentuk ujian bertulis dan tugasan individu dan kumpulan serta latihan bengkel.
Semua pelajar asing perlu membuat modul penyediaan bahasa Sepanyol untuk mengambil salah satu peperiksaan rasmi Bahasa Sepanyol untuk Orang Asing, DELE atau SIELE Global, dari peringkat wartawan A1, A2, B1, B2 atau C1. Sekolah Antarabangsa HTL adalah pusat pemeriksaan SIELE yang diiktiraf oleh Instituto Cervantes.

Versi dalam talian

Struktur program:

 • Anda akan mempunyai Akses kepada platform dalam talian khusus untuk tempoh 9 bulan dengan semua bahan kajian yang diperlukan untuk semua modul wajib mengikut rancangan kajian
 • Semua pelajar asing perlu membuat modul penyediaan bahasa Sepanyol untuk mengambil salah satu peperiksaan rasmi Bahasa Sepanyol untuk Orang Asing, DELE atau SIELE Global, dari peringkat wartawan A1, A2, B1, B2 atau C1. Sekolah Antarabangsa HTL adalah pusat pemeriksaan SIELE yang diiktiraf oleh Instituto Cervantes.
 • Anda akan mempunyai 9 bulan setiap tahun akademik untuk menyediakan semua yang diperlukan untuk ujian dan peperiksaan lulus. Peperiksaan ini boleh dilakukan secara dalam talian atau secara peribadi di sekolah di Barcelona atau Valencia.
 • Anda akan mempunyai kemungkinan untuk melakukan latihan di seluruh dunia sebagai pelajar HTL. Sekolah akan menandatangani semua perjanjian latihan yang diperlukan. Kursus ini boleh dijalankan sepanjang tahun secara serentak dengan kajian dalam talian teoretikal anda. Sebaik sahaja latihan magang selesai, anda perlu mengemukakan sijil penilaian untuk mengira ia sebagai kredit wajib dalam transkrip pengajian anda.

Kemasukan

Untuk mendaftar di Ijazah Sarjana, adalah perlu:

1. untuk mengisi borang permohonan dalam talian di bawah
2. serahkan dokumen yang diminta:
- salinan pasport
- transkrip kajian lepas
- CV
- Sijil peringkat bahasa Inggeris, jika ada. Jika anda tidak mempunyai sebarang bukti bahasa Inggeris anda, anda perlu mengisi ujian penempatan dalam talian untuk diselesaikan secara dalam talian sebelum permohonan dalam talian selesai.

Kelayakan

Apabila berjaya menamatkan Program Pengajian Profesional ini anda akan:

1. Diberikan
- Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Acara
- Diploma DELE atau SIELE Global (Bahasa Sepanyol untuk diploma rasmi asing) atau
- Sijil Tahap Bahasa Perancis / Rusia

2. Telah memperoleh kelayakan yang diiktiraf untuk tahap pengurusan dan penyeliaan yang menunjukkan anda memiliki kecekapan dalam aktiviti kerja profesional.

3. Telah mencapai kelayakan peringkat tinggi yang disamakan dengan rangka kerja kajian antarabangsa sebagai Ijazah Sarjana atau Propio Guru mengikut rangka kerja Negara Sepanyol.

Pelan Kajian: 72 ECTS

Modul I: Strategik

 • Pengetahuan industri acara, konsep acara, kemungkinan acara, tempat acara dan tapak
 • Pematuhan undang-undang acara, hubungan perniagaan dan pelanggan, strategi pemasaran
 • Tajaan, belanjawan
 • Risiko perniagaan dan tawaran acara
 • Pengurusan projek, promosi dan perhubungan awam, pementasan acara
 • Pengurusan Sumber Manusia, prestasi orang
 • Perkhidmatan di lokasi, keselamatan dan keselamatan, prosedur orang ramai
 • Protokol acara, katering acara
 • Pengurusan alam sekitar, kesan peristiwa dan trend

Modul II. Teknologi Maklumat dalam Pemasaran Peristiwa

 • Media sosial untuk Promosi acara
 • Berkesan orang ramai
 • Perisian reka bentuk tempat acara
 • Perisian pendaftaran mesyuarat
 • Alat promosi acara
 • Mesyuarat / acara maya

Modul III. Penyelidikan pasaran

 • Pengenalan kepada penyelidikan Pasaran
 • Menulis untuk Pemasaran
 • Pengurusan Perhubungan Pelanggan
 • Pemasaran Gabungan
 • Pemasaran Video
 • Saluran Media Sosial
 • Strategi Media Sosial
 • Pemasaran E-mel
 • Pemasaran Mudah Alih
 • Analisis data dan pengoptimuman Penukaran

Modul IV. Kursus Intensif Bahasa Asing (Sepanyol, Perancis atau Rusia)

 • Peperiksaan DELE / SIELE rasmi modul penyediaan Bahasa Sepanyol untuk Orang Asing
 • Ujian Bahasa Perancis atau Rusia mengikut tahap pintu masuk awal

Modul V. Bahasa Sepanyol / Bahasa Perancis / Bahasa Rusia untuk Modul Sektor Pelancongan

Modul VI. Projek terakhir
· Reka bentuk projek
· Alat penyelidikan
· Refleksi peribadi
· Reka bentuk kuesioner yang sesuai
· Mengendalikan penyelidikan akademik, pencarian dan kajian literatur
· Mengembangkan soalan penyelidikan, hipotesis dan metodologi
· Menguruskan projek penyelidikan

Modul VII: Magang

Peperiksaan
Ujian Interdisipliner
Ujian Rasmi Bahasa Sepanyol untuk Orang Asing DELE atau SIELE
Peperiksaan bahasa Perancis / Rusia

* Satu jam akademik: 45 minit

Laluan Kerjaya

Pengurusan acara adalah industri yang bergerak. Pertumbuhan eksponen dalam acara seperti pertandingan memburu bakat, konsert muzik, pertunjukan fesyen, fungsi akademik, pameran, pameran perdagangan, maraton, pertandingan sukan, bidang seni, perhimpunan agama dan sebagainya telah memicu permintaan untuk kakitangan pengurusan acara berbakat. Permintaan untuk pengurus peristiwa yang berorientasikan dan hasil akan berterusan dalam masa terdekat.

Sebuah organisasi yang menjadi perniagaan pengurusan acara menawarkan banyak jawatan kepada pencari kerja. Berikut adalah beberapa jabatan dalam syarikat pengurusan acara biasa:

Perhubungan Awam - mengurus orang ramai yang terdiri daripada pelanggan, artis, pentas pentas, pegawai kerajaan, orang awam dan lain-lain

Promosi dan Pemasaran - untuk mempromosikan imej organisasi dan juga untuk memasarkan acara kepada orang ramai secara keseluruhan

Pembangunan Jenama - sebuah kumpulan bakat yang bertanggungjawab untuk menguruskan keperluan klien berkaitan dengan penstrukturan semula jenama

Merekabentuk - pasukan orang kreatif yang memvisualisasikan dan kemudian menyediakan susunan reka bentuk untuk panggung, pakaian, aksesori dan sebagainya

Pentadbiran - jabatan yang bertanggungjawab ke pejabat belakang dan tugas pentadbiran am

Pengeluaran - pasukan yang terdiri daripada profesional media yang menguruskan pengeluaran dan penyuntingan media berkaitan video audio

Logistik - jabatan operasi dalam pengurusan acara

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Business, tourism, and hospitality are the highest employment generators but they also demand quality manpower. With this in mind, HTL International School of Hospitality, Tourism, and Languages offer ... Baca lebih lanjut

Business, tourism, and hospitality are the highest employment generators but they also demand quality manpower. With this in mind, HTL International School of Hospitality, Tourism, and Languages offers a series of study programs in Business, Tourism and Hospitality Industry. All their programs were developed in consultation with experts from the tourism industry, industry associations, and academicians. All faculty members of the School are fully qualified and experienced in several businesses, marketing and tourism-related areas like business administration, digital marketing, hotel management, F&B, travel agent, tour operators, DMC, events production or sales and marketing. Baca Ringkas
Barcelona , Valencia , Madrid + 2 Lagi Kurang