Master seni dalam perniagaan, bahasa dan kebudayaan (cina)

Umum

Penerangan Program

Orang Cina akan datang. Sebagai hakikatnya mereka telah tiba. Mereka memiliki industri besar di negara-negara Eropah. Mereka memenangi kontrak pembinaan di Poland. Mereka melabur dalam komunikasi dan infrastruktur di Greece dan membeli kilang-kilang tekstil di Itali. Mereka mempunyai kira-kira separuh daripada pasaran dunia tenaga angin.

EU merupakan rakan perdagangan terbesar China, dan kedua-dua syarikat Eropah Denmark dan lain-lain yang hadir di China. Potensinya amat besar, dan pakar-pakar menunjukkan bahawa kita jauh daripada selesai dengan China. Sebagai hakikatnya kita baru sahaja bermula.

Firma Denmark mencari pekerja yang mempunyai kemahiran dalam bidang ekonomi kedua-dua perniagaan dan bahasa Cina dan budaya. Dengan MA di perniagaan, Bahasa dan Kebudayaan (Cina), anda akan mempunyai kelayakan yang diperlukan oleh banyak syarikat Denmark dan antarabangsa yang bekerja di China atau perdagangan dengan China dari Denmark atau negara-negara lain.

50% daripada kursus yang dusta program MA dalam bidang budaya Cina, masyarakat, ekonomi, dan komunikasi dan kemahiran bahasa dalam bahasa Cina. Satu lagi 50% daripada kursus-kursus yang terletak di dalam bidang pentadbiran perniagaan dengan memberi tumpuan kepada organisasi perniagaan dan pemasaran yang berkaitan dengan pasaran antarabangsa.

Selain daripada beberapa kursus wajib di kedua-dua kawasan utama yang disenaraikan di atas, anda akan mendapat peluang untuk membentuk profil akademik anda melalui elektif di kedua-dua kawasan. Anda boleh sama ada mengambil elektif ini di Sonderborg atau semasa penginapan kajian di China, atau anda boleh menggantikan mereka dengan laporan daripada latihan di China.

Profil individu juga mungkin dalam tesis akhir: Anda memilih topik ini sendiri dan boleh menarik dalam perkongsian dengan syarikat.

Program ini ditawarkan dalam Englis.

Hasil pembelajaran


Calon-calon akan:

  • membina pengetahuan pakar dalam bidang pemasaran dan pengurusan perniagaan dalam persekitaran antarabangsa dan dapat mengenal pasti dan menganalisis masalah saintifik dalam bidang ini menggunakan teori dan kaedah yang sesuai

  • membina pengetahuan pakar budaya moden Cina dan masyarakat terutamanya dalam bidang komunikasi antara budaya dengan China dan dapat mengenal pasti dan menganalisis masalah saintifik dalam bidang ini menggunakan teori dan kaedah yang sesuai

  • membangunkan lebih yakin dengan bahasa Cina dan ia digunakan dalam hubungan perniagaan dengan China

Calon-calon bebas boleh melaksanakan pelbagai fungsi dalam perusahaan perniagaan antarabangsa dan organisasi yang memerlukan pengetahuan pemasaran antarabangsa perniagaan dan pengurusan dan budaya Cina dan masyarakat, serta kemahiran bahasa Cina pada tahap yang tinggi termasuk pemahaman tentang teori-teori yang berkaitan budaya dan komunikasi. Calon-calon bebas dan secara saintifik boleh mengenal pasti dan menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan pemasaran antarabangsa perniagaan dan pengurusan dan bahasa Cina, budaya dan masyarakat.

syarat kemasukan


Sarjana Muda Sastera (BA) di perniagaan, Bahasa dan Kebudayaan (Cina) mempunyai hak untuk diterima mengikut Peraturan Kemasukan (peraturan tidak 362 daripada 20 Mei 2005) § 15, 1.)

Sarjana Muda lain dengan gabungan ekonomi perniagaan dan kemanusiaan yang terdiri daripada bahasa Cina (sebagai contohnya BSc di perniagaan, Bahasa dan Kebudayaan Asia dengan China di Copenhagen Business School) boleh diterima jika diluluskan oleh lembaga kajian. Jika perlu lembaga kajian mungkin memerlukan kursus-kursus tambahan yang perlu diambil.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Baca lebih lanjut

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Baca Ringkas
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Copenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Lagi Kurang