Master sains

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Sains

The Master Sains bernilai untuk fleksibiliti dan kecemerlangan, dan boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda. Anda boleh memilih kertas anda dari pelbagai mata pelajaran dan gabungan penyelidikan dan kertas diajar disesuaikan untuk memenuhi kepentingan dan matlamat anda.

Waikato_MSc

Sarjana Sains (MSc) biasanya mengambil masa 12-18 bulan pengajian sepenuh masa untuk disiapkan. ijazah ini memerlukan 180 mata, yang terdiri daripada 90 mata dalam kertas diajar dan tesis (projek penyelidikan) 90 mata. Keseimbangan ini tesis kepada kertas mengajar boleh diubah tertakluk kepada kebenaran daripada siswazah penyelaras dalam bidang pilihan anda.

Mengkaji MSc di Universiti Waikato dan anda akan menikmati lebih banyak makmal dan lapangan kerja, lebih banyak masa satu-satu dengan ahli akademik atas dan akses kepada peralatan penyelidikan bertaraf dunia. kenalan industri besar kami juga bermakna kerjasama yang menarik dengan syarikat-syarikat dan organisasi tempatan, kebangsaan dan antarabangsa.

Ini adalah ijazah yang sesuai untuk pelajar yang mahu meningkatkan peluang kerjaya mereka, dan memohon kelayakan yang berpotensi tidak begitu penyelidikan berat.

Kelayakan ini diajar pada tahap yang jauh lebih awal pengajian ijazah pertama, menyediakan anda dengan cabaran dan pengetahuan yang diperlukan sebagai persediaan untuk kerjaya yang berjaya.

Mata Pelajaran

Pelajar di MSc melalui Fakulti Sains & Engineering boleh belajar Sains Biologi, Kimia, Sains Bumi, Elektronik, Kejuruteraan, Bahan dan Pemprosesan, Fizik, Psikologi, Sains dan Teknologi Pendidikan.

Pelajar jurusan Sains Komputer, Matematik atau Statistik akan mendaftar melalui Fakulti Pengkomputeran & Matematik Sains.

Kemudahan

Universiti School Waikato Sains adalah rumah kepada satu set yang lengkap, makmal bertaraf dunia. Anda akan mempunyai peluang untuk menggunakan peralatan penyelidikan kompleks dan kemudahan seperti NMR spektroskopi, penjujukan DNA dan juga University of Waikato Herbarium (WAIK).

Kemudahan pengkomputeran di Universiti Waikato adalah antara yang terbaik di New Zealand, dari telefon dan tablet untuk pembangunan aplikasi mudah alih untuk komputer kelompok untuk pemprosesan secara besar-besaran selari. Pelajar jurusan Sains Komputer, Matematik atau Statistik akan mempunyai akses 24 jam untuk makmal komputer yang dilengkapi dengan perisian komputer yang terkini.

Membina kerjaya yang berjaya

Bergantung kepada utama yang telah siap dan minat tertentu anda, graduan ijazah ini boleh mendapat pekerjaan dalam pelbagai industri berkaitan sains.

Peluang kerjaya

  • Tempatan dan Majlis Daerah
  • Crown Institut Penyelidikan
  • Syarikat tenaga
  • Agensi alam Sekitar
  • Jabatan Kerajaan
  • Biomedical / Industri Farmaseutikal
  • Syarikat Penyelidikan Swasta
  • Makanan dan Dairy Industries
  • Pertanian dan Perikanan

PENGALAMAN PRAKTIKAL

Anda akan menghabiskan lebih banyak masa meletakkan teori ke dalam amalan di makmal dan di lapangan. saiz kelas yang lebih kecil dalam kertas diajar bermakna lebih banyak masa satu-satu dengan ahli akademik terkemuka.

The University of Waikato juga mempunyai kerjasama industri yang sangat baik dengan pertubuhan-pertubuhan seperti NIWA, AgResearch, Loji dan Penyelidikan Makanan dan Landcare Research. Ini hubungan yang kukuh menjana pelbagai projek penyelidikan untuk pelajar MSc, yang mampu untuk bekerja pada isu-isu sebenar dengan pelanggan sebenar.

Kemasukan dan pendaftaran

Kemasukan memerlukan kelayakan peringkat Sarjana Muda yang berkaitan atau yang setaraf dengannya. Sebaik sahaja anda telah memohon untuk belajar dengan kami, anda akan mempunyai peluang untuk bercakap dengan salah satu daripada ahli akademik kanan kami yang akan membantu anda merancang pengajian berdasarkan matlamat anda dan pengalaman sebelumnya. Ini akan memastikan anda mempunyai semua sokongan dan nasihat anda perlukan untuk berjaya dalam pelajaran.

Sila rujuk kepada peraturan-peraturan yang berkaitan dalam University of Waikato Calendar untuk maklumat rasmi kemasukan dan tahap keperluan, pelajaran ada, kepujian kelayakan dan banyak lagi.

Jika anda tidak mempunyai kelulusan yang bersesuaian yang diperlukan untuk masuk langsung, anda mungkin layak untuk memohon laluan melalui Sijil Lepas Ijazah atau Diploma. Hubungi Fakulti untuk mendapatkan nasihat tentang kemungkinan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing qu ... Baca lebih lanjut

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing quality research that aims to solve the worlds greatest issues has led to the University being among the 100 universities for research impact. Baca Ringkas
Hamilton , Tauranga + 1 Lagi Kurang