Master sains sumber asli dengan kepekatan dalam kepimpinan untuk kelestarian

Umum

Penerangan Program

trees01

Kepimpinan Diilhamkan oleh Kebijaksanaan Alam

Dalam menghadapi perubahan pesat dan cabaran yang semakin kompleks menghadapi kehidupan di dunia ini, ia tidak cukup untuk hanya melakukan lebih daripada apa yang kita telah lakukan. Kita perlu melakukan sesuatu yang berbeza.

Ini Rendah-penduduk Sarjana Sains Sumber Asli dengan kepekatan dalam Kepimpinan untuk Kelestarian khas untuk pemimpin yang baru muncul yang komited untuk deepeningtheir kapasiti untuk menjadi pemangkin perubahan dan melampaui sempadan.

program dua tahun, 30 kredit kami menawarkan gabungan inovatif pengalaman pembelajaran kediaman dan dalam talian sengit. Program ini mempunyai empat modul kediaman antara 3 hingga 7 hari di Vermont dan di seluruh Amerika Syarikat. Perhimpunan ini memberi peluang kepada peluang pembelajaran melalui pengalaman intensif serta membina hubungan di kalangan ahli kohort dan dengan sekutu profesional dibezakan.

Siapa yang Patut Memohon?

Nature01

MS dalam Sumber semulajadi dengan Kepimpinan kepekatan untuk Kelestarian. Tidak kira apa bidang profesional anda, Kepimpinan untuk program Kelestarian boleh meningkatkan keupayaan anda untuk membuat inovasi, bekerjasama, dan menjadi pemangkin perubahan. Kami berusaha untuk menarik pelajar-pelajar yang berminat untuk melakukan sesuatu yang berbeza dan menjadi pelopor, pencipta, dan menukar pembuat yang membawa organisasi dan masyarakat ke tahap yang baru dan tidak dijangka.

kurikulum teras kami dan pedagogi inovatif mempunyai tiga matlamat pembelajaran pusat. Setelah tamat program ini, graduan akan:

  1. Mempunyai hubungan yang lebih mendalam dengan alam semula jadi dan lebih memahami corak ekologi, proses dan prinsip menganjurkan yang boleh memberi inspirasi kepada kepimpinan, reka bentuk kami, dan menukarkan membuat proses;
  2. Mempunyai alat untuk kritikal mengkaji pola pikir, andaian, pandangan dunia, cara-cara untuk mengetahui, dan sistem dan struktur kuasa dan keistimewaan yang mendasari perubahan membuat dan kepimpinan usaha (termasuk kita sendiri);
  3. Telah membangunkan kemahiran dan amalan yang meningkatkan kebolehan yang unik dan kebolehan mereka untuk memudahkan dan menjadi pemangkin perubahan, memajukan kerja-kerja komuniti mereka dan organisasi profesional, dan mewujudkan keadaan untuk hidup untuk berkembang maju dalam jangka panjang kepimpinan lanjutan.

Selain itu, pelajar memilih salah satu daripada dua kawasan digunakan pengkhususan yang memberi pengetahuan dan kemahiran tertentu dalam: Ekonomi Ecological atau Kepimpinan ekologi.

Nature02

Apa yang Berbeza?


The University of Vermont telah memperoleh reputasi negara untuk kekuatan fakulti dan korban antara disiplin dalam kemampanan dan kajian alam sekitar. Institut Gund UVM untuk Ecological Ekonomi adalah hab bagi biasiswa transdisiplinari, yang terdiri daripada pelbagai fakulti, pelajar, dan rakan usaha sama di seluruh dunia. Sebagai pelajar Kepimpinan program Kelestarian anda akan disambungkan kepada Institut dan penyelidikan dan inovasi bertaraf dunia pada antara muka sistem ekologi, sosial, dan ekonomi.

lokasi fizikal UVM dan saiz membuat ia mudah untuk ingat aset semula jadi kita. Universiti itu terletak di puncak bukit hamparkan oleh Vermont Green Mountains ke timur dan Lake Champlain dan New York Adirondack Mountains ke Barat. Tetapan menakjubkan Burlington, Vermont - konsisten disenaraikan sebagai salah satu daripada bandar-bandar terbaik negara untuk kualiti hidup, kesihatan dan kemampanan - menyediakan lokasi yang ideal untuk inspirasi, wawasan, dan keasyikan dalam pemikiran kreatif.

Program ini menawarkan satu set pengalaman pembelajaran, ditala kepada keperluan pelbagai kumpulan pelajar dan organisasi. Empat sifat itu ialah terutamanya tersendiri:

  • Instruction, Coaching dan Facilitation dari Affiliate Distinguished: Pengamal berpengalaman dan pemimpin dari dunia profesional memberi sumbangan besar kepada kandungan, pembangunan kemahiran, mentor, dan pendekatan pedagogi kurikulum. Ini sekutu menawarkan peluang ke tanah pendekatan teori dalam amalan dan berkongsi pandangan dari memotong organisasi dan inisiatif terkini.
  • Orientasi profesional: Masters Projek memuncak dijalankan dengan kerjasama sebuah organisasi atau kumpulan masyarakat dari tempat rumah setiap pelajar. Program kursus menyediakan aplikasi bermakna dan individu pembelajaran sepanjang program.
  • Rangkaian Jarak Pembelajaran: Dalam pendekatan rendah penduduk ini, pelajar berakar umbi dalam masyarakat rumah / organisasi mereka, sementara mendapat manfaat daripada komuniti pembelajaran yang dibina di atas rangkaian yang kuat pelajar-rakan sekerja, fakulti, dan profesional berpengalaman. kursus jangka pendek kediaman dilengkapi dengan kursus dalam talian dan peluang pembelajaran yang secara langsung berkaitan dengan rumah masyarakat / organisasi setiap pelajar.
  • Kawasan Applied Kepakaran: Selain kemahiran pembelajaran kepimpinan, rangka kerja, dan amalan yang diperlukan untuk memulakan dan memudahkan perubahan dan transformasi sistemik, pelajar juga memilih daripada dua trek khusus yang berbeza: Ekonomi Ecological atau Kepimpinan ekologi.
Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

At UVM, we think big and inspire others to do the same. Our academic program combines faculty-student relationships most commonly found in a small liberal arts college with the resources of a major re ... Baca lebih lanjut

At UVM, we think big and inspire others to do the same. Our academic program combines faculty-student relationships most commonly found in a small liberal arts college with the resources of a major research institution. Baca Ringkas