Sarjana Sains dalam IT untuk Tenaga

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sarjana Sains dalam IT untuk Tenaga119922_12339439_971033476269361_5304826431789384567_o.jpg

Program ijazah Sarjana dalam Teknologi Maklumat untuk Tenaga

Jika anda adalah pemegang ijazah sarjana muda atau anda mempunyai kelayakan yang setara dalam Kejuruteraan dan anda sedang mencari program induk yang cemerlang, Campus El Gouna Technische Universität Berlin adalah pilihan yang sangat baik untuk anda.

Teknologi maklumat dan pelaksanaannya dalam sektor tenaga adalah topik yang mencabar yang mendapat lebih perhatian dan perhatian kerana ia amat diperlukan untuk pelaksanaan dalam industri tenaga. Program Teknologi Maklumat untuk Tenaga di TU Berlin Campus El Gouna adalah program induk yang baru diperkenalkan, unik dalam bentuknya di rantau MENA. Program ITE berkenaan dengan reka bentuk, pembangunan, pengoptimuman dan merealisasikan tenaga boleh diperbaharui dan loji penukaran tenaga berasaskan bahan bakar fosil dengan sokongan teknologi maklumat. Sementara itu, program ITE merangkumi penerapan teknologi maklumat yang dibangunkan dalam domain tenaga. Kawasan permohonan utama adalah penjanaan elektrik, penyimpanan tenaga dan pengurusan penggunaan tenaga. Pelajar akan belajar bagaimana menganalisis, merekabentuk, dan melaksanakan teknologi maklumat dengan keperluan sektor tenaga. Meningkatkan kecekapan tenaga serta kos dan keberkesanan alam sekitar proses penukaran tenaga yang sangat penting dan kompleks dalam bidang tenaga. Kedua-dua syarat musim sejuk program 2 tahun ini diadakan di Kampus di El Gouna. Semasa kuliah musim panas diadakan di kampus utama di Berlin. Oleh itu, pelajar terdedah kepada dua persekitaran pembelajaran yang sangat berbeza, menawarkan pengalaman interdisipliner dan interkultur yang unik.

Pengenalan kepada program - Mengapa belajar IT untuk Tenaga?

Teknologi maklumat dan pelaksanaannya dalam sektor tenaga adalah topik yang mencabar yang mendapat lebih perhatian dan perhatian kerana ia amat diperlukan untuk pelaksanaan dalam industri tenaga. Program Teknologi Maklumat untuk Tenaga di kampus TU Berlins di luar kampus El Gouna adalah program induk yang baru diperkenalkan, unik dalam jenisnya di rantau MENA.

Program ITE berkaitan dengan reka bentuk, pembangunan, pengoptimuman dan realisasi bahan api fosil dan loji penukaran tenaga berasaskan tenaga boleh diperbaharui dengan sokongan teknologi maklumat. Sementara itu, Program ITE merangkumi penerapan teknologi maklumat yang dibangunkan dalam domain tenaga. Kawasan permohonan utama adalah dalam penjanaan elektrik, penyimpanan tenaga dan penggunaan. Pelajar akan belajar bagaimana menganalisis, merekabentuk, dan melaksanakan teknologi maklumat untuk keperluan dalam sektor tenaga.

Peningkatan kecekapan tenaga, kos dan keberkesanan alam sekitar proses penukaran tenaga adalah keperluan yang paling penting dan kompleks dalam bidang tenaga. Kedua-dua syarat musim sejuk program 2 tahun ini berlaku di kampus baru di El Gouna. Pada musim panas keseluruhan kampus bergerak ke Berlin. Oleh itu, pelajar terdedah kepada dua persekitaran pembelajaran yang sangat berbeza, yang menawarkan pengalaman interdisipliner dan interkultur yang unik.

Kumpulan sasaran dan keperluan

Latar belakang akademik yang bersesuaian dalam bentuk gelaran Sarjana atau bersamaan yang relevan adalah keperluan wajib untuk semua program Sarjana di TU Berlin Campus El Gouna . Oleh kerana pengalaman profesional dianggap sebagai aset yang bernilai untuk kursus ini, pengalaman kerja praktikal dalam bidang berkaitan yang berkaitan adalah diingini. Kelebihan tambahan, seperti komitmen sosial, penerbitan, penyertaan dalam akademik ekstrakurikuler, kebolehan bahasa, dan kemahiran dalam teknologi maklumat juga akan dipertimbangkan.

Program Bachelor yang berkaitan termasuk contoh Kawalan Automatik

Jadual dan ciri

Program ijazah Sarjana IT untuk Tenaga di Kampus El Gouna memberi tumpuan kepada aspek asas kejuruteraan tenaga dan penerapan teknologi maklumat mengenai cabaran tenaga, termasuk tenaga konvensional dan boleh diperbaharui. Kejuruteraan tenaga dianggap, termasuk isu-isu terkini seperti integrasi tenaga boleh diperbaharui dan penyimpanan tenaga, Pelajar dapat memilih mengikut keutamaan mereka yang Elektif Kejuruteraan Tenaga mereka mahu mendapatkan pemahaman yang lebih dalam.

Walaupun program kajian mengintegrasikan perkembangan dan kaedah saintis terkini, ia juga memberi perhatian kepada kebolehgunaan ekonomi, ekologi, sosial dan industri. Selain itu, reka bentuk, penilaian dan pengoptimuman sistem tenaga dengan bantuan teknologi maklumat adalah matlamat pembelajaran teras dan dengan itu membina kawasan modul wajib.

Kejuruteraan Tenaga (1 dan 2) bersama-sama dengan Kompetensi Interkultur, yang disempurnakan oleh magang dan tesis induk adalah wajib. Sebanyak 120 sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah (ECTS) akan diberikan. Setelah berjaya menyelesaikan Sarjana Sains Technische Universität Berlin akan diberikan.

Kandungan Kajian119923_Curriculum_ITE_20181.png

Program IT untuk Tenaga diselaraskan kepada pilihan pilihan pelajar sendiri dan terdiri daripada lima bidang kajian teras:

I. Kejuruteraan Wajib

Untuk menangani cabaran terkini dalam sektor tenaga, pelajar perlu terlebih dahulu memerlukan pengetahuan terperinci tentang reka bentuk dan operasi sistem penukaran tenaga pada tahap sistem dan komponen. Modul "Kejuruteraan Tenaga I" menekankan termodinamik dan aspek ekonomi dan alam sekitar yang diterapkan dan maju untuk analisis dan pengoptimuman sistem penukaran tenaga. Di dalam modul Teknologi Maklumat untuk Tenaga, pemikiran pelajar akan ditangani, memperkenalkan mereka kepada peluang luas IT dalam bidang tenaga. Modul wajib Maklumat Modul bertujuan untuk meningkatkan keupayaan pelajar untuk akhirnya menggunakan IT Teknologi.

II. Pilihan Kejuruteraan Tenaga

Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai Tenaga Kejuruteraan pelajar dapat memilih modul daripada bidang kajian teras berikut: Kejuruteraan Tenaga dan Komponen, Sistem Tenaga, Kejuruteraan Elektrik. Pelajar boleh memilih secara bebas mengenai topik tenaga mana yang perlu diberi tumpuan: Kejuruteraan Tenaga II, Integrasi Tenaga Boleh Diperbaharui, Teknologi Penukaran untuk Tenaga Boleh Diperbaharui, Tenaga untuk Bangunan, Penyejukan dan Pendingin Udara, Fotovoltaik, Penyimpanan dan Penukaran Tenaga, Komponen Sistem Penukaran Tenaga. Program ini bertujuan untuk menargetkan isu-isu yang paling biasa di rantau MENA, meliputi asas-asas satu tangan dan sebaliknya permohonan lanjutan.

III. IT, Ekonomi dan Pilihan Undang-undang

Umumnya bidang kajian IT, Ekonomi dan Undang-undang adalah yang paling pelbagai bertujuan untuk memberikan pelajar pengetahuan tentang skop tenaga yang luas, cabaran dan bidang aplikasi untuk teknologi maklumat. Sistem dan Ekonomi Tenaga misalnya membahaskan cabaran dan halangan semasa menerapkan teknologi tenaga. Teknologi IT boleh digunakan dalam struktur kompleks pasaran tenaga yang pelbagai, pengiraan ekonomi, asas perdagangan tenaga dan insentif pasaran atau dalam cabaran grid kuasa.

IV. Kompetensi Interkultur dan Interdisipliner

Kemahiran sosial, kecekapan antara budaya, kerja kumpulan yang berbuah, kemahiran pengurusan dan persembahan bersama dengan pemikiran analitik dalam penyelesaian masalah adalah kompetensi teras yang penting untuk kerjaya yang berjaya. Jelas sekali, kemahiran lembut tidak boleh dipelajari oleh buku itu. Di TU Berlin Campus El Gouna lebih daripada 20 buah negara dan latar belakang yang paling pelbagai bertemu, menawarkan pendedahan luar biasa. Modul Pengurusan Projek dan Komunikasi Antara Budaya serta Projek Interdisipliner mengambil kesempatan daripada persekitaran pelbagai budaya dan pelbagai yang unik untuk menggalakkan pelajar mempelajari kemahiran penting sambil menjalankan tugas, mengurus dan akhirnya menyampaikan karya projek.

V. Magang dan Guru Besar

Sistem pendidikan tinggi Jerman didominasi oleh pembelajaran pengurusan diri dan organisasi bersama dengan pendekatan yang bebas dan sistematik terhadap tugas saintifik. Oleh itu pelajar mempunyai peluang untuk memilih antara pilihan, cari syarikat itu untuk latihan magang industri selama dua bulan dan bebas memilih subjek projek mereka dan topik tesis Guru mereka, institusi pengawas dan profesor secara individu.

Permohonan dan Kemasukan

Proses permohonan adalah serupa dengan permohonan MSc. Kejuruteraan Tenaga. Sila isi borang permohonan ITE secara elektronik dan simpan sebagai fail PDF.

Selain borang permohonan, sediakan dokumen berikut untuk kemasukan:

  1. Curriculum vitae
  2. Surat motivasi (maksimum 2 halaman)
  3. Sijil dan transkrip bacaan (atau serupa) dalam bahasa Inggeris
  4. Sijil kelulusan masuk pendidikan tinggi (misalnya sijil Sekolah Tinggi)
  5. Bukti pengalaman kerja / latihan magang (surat cadangan)
  6. Bukti penguasaan bahasa untuk bahasa Inggeris (misalnya TOEFL, IELTS atau yang serupa)
  7. Imbasan pasport
  8. Bukti penglibatan masyarakat sivil / aktiviti komuniti / kerja sukarela (pilihan)

Hantar semua fail permohonan ke alamat e-mel berikut dengan subjek "Permohonan untuk ITE"

Dokumen anda akan diproses dan dihantar ke jawatankuasa pemilihan. Sekiranya pertanyaan lanjut, sila hubungi kami dengan menggunakan alamat e-mel yang sama.

Tarikh Akhir Kemaskini Og 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Campus El Gouna was established to act as a scientific and academic field office of Technische Universität Berlin on the Red Sea in Egypt. In its new satellite Campus in El Gouna, TU Berlin offers thr ... Baca lebih lanjut

Campus El Gouna was established to act as a scientific and academic field office of Technische Universität Berlin on the Red Sea in Egypt. In its new satellite Campus in El Gouna, TU Berlin offers three Master degree programs and furthermore great possibilities for science, research and development and events of all kind. Baca Ringkas
Berlin , El Gouna + 1 Lagi Kurang