Master sains dalam pengajian pentadbiran

Umum

Penerangan Program

Sarjana Sains dalam Pengajian Pentadbiran

Yang Sarjana Sains dalam Pengajian Pentadbiran merupakan program pelbagai disiplin yang mempunyai peningkatan kebolehan pentadbiran dengan bidang penekanan dalam Komunikasi Gunaan, Keadilan Jenayah, Keselamatan Dalam Negeri, Pengurusan Alam Sekitar, Pengurusan Projek, Pengurusan dan Sukan. Program ini direka bentuk untuk memenuhi keperluan individu yang ditubuhkan pada kerjaya dan mencari pertumbuhan profesional dan kemajuan dalam kerjaya mereka. Program 33 jam dibina di atas pengalaman kerja yang lepas, dan membolehkan para peserta untuk mengembangkan asas pengetahuan, kebolehan, dan kemahiran yang boleh membawa kepada peranan pentadbiran dipertingkatkan dalam organisasi.

Sarjana Sains dalam Pengajian Pentadbiran boleh diambil melalui Internet. Semua yang diperlukan 24 jam kursus teras dan Komunikasi Gunaan, Keadilan Jenayah, Keselamatan Dalam Negeri, Pengurusan Projek dan Pengurusan Sukan pilihan boleh didapati di Internet. Pada masa ini, 12 jam pilihan Pengurusan Alam Sekitar boleh didapati hanya di kampus. Pilihan Individual bergantung kepada pemilihan kursus yang dipilih.

Premis asas Sarjana Sains dalam program Pengajian Pentadbiran (MSAS) ialah untuk individu berkesan dalam kerjaya mereka, mereka perlu membina dari teras kursus yang direka untuk memberikan pelbagai kemahiran biasa untuk pentadbiran yang berkesan dan pencapaian matlamat berjaya. Oleh itu, semua pelajar akan mengambil kerja kursus yang membina kecekapan dalam Komunikasi Organisasi, Sistem Maklumat, Isu Personel, Undang-undang / Isu Politik, Belanjawan, dan Reka Bentuk Penyelidikan / Kaedah. Untuk tambahan 12 jam program ini, pelajar akan memilih, dengan advisement, kawasan disiplin pilihan yang memberi tumpuan kepada satu permohonan bagi perkhidmatan pentadbiran. Kawasan pilihan boleh didapati dalam Komunikasi Gunaan, Keadilan Jenayah, Keselamatan Dalam Negeri, Pengurusan Alam Sekitar, Pengurusan Projek, Pengurusan Sukan dan pilihan individu. Sarjana Sains dalam Pengajian kursus pentadbiran boleh diambil melalui Internet.

Kawasan Pilihan MSAS

Pilihan Komunikasi Gunaan

12 jam kredit Pilihan Komunikasi Gunaan menyediakan pengajian lanjutan dalam analisis dan amalan komunikasi profesional yang berkesan. Kursus-kursus dalam pilihan ini mencerminkan cabaran komunikasi kritikal yang dihadapi oleh pemimpin-pemimpin organisasi hari ini: pemahaman dan kepelbagaian urusan di tempat kerja; pasukan dan kumpulan-kumpulan kecil yang terkemuka; berunding dan pengantara konflik; menggunakan teknologi media untuk berkomunikasi dengan penonton yang pelbagai; dan membangunkan kemahiran komunikasi lisan dan bertulis untuk pelbagai peranan organisasi. Kajian menunjukkan bahawa pengurus menghabiskan sebanyak 80% daripada hari kerja mereka berkomunikasi dengan orang lain dan kebolehan komunikasi yang positif dengan prestasi kerja pengurus dan kemajuan. Sesiapa sahaja yang bertanggungjawab untuk menyelia dan menyelaraskan kerja orang lain boleh mendapat manfaat daripada Pilihan Komunikasi Gunaan. Individu yang mempunyai latihan lanjutan dalam komunikasi find pekerjaan dalam pelbagai bidang profesional, termasuk pengurusan, latihan dan pembangunan, perhubungan awam, maklumat awam / hubungan masyarakat, pengurusan sumber manusia, pengurusan komunikasi dan pentadbiran bukan keuntungan. Latar belakang dalam komunikasi (contohnya, komunikasi pertuturan, media, kewartawanan, komunikasi perniagaan) adalah ideal tetapi tidak penting. Pelajar yang mempunyai latar belakang dalam bidang sains sosial (contohnya, psikologi, sosiologi) kemanusiaan (Inggeris, bahasa, seni) atau perniagaan akan mendapati bahawa kursus dalam Pilihan Komunikasi Gunaan melengkapkan latihan dan profesional pengalaman awal akademik mereka.

Keadilan Jenayah Pilihan

Bersama-sama dengan kursus teras dalam MSAS, Opsyen Keadilan Jenayah direka untuk menyediakan pelajar untuk kepimpinan dan peranan pentadbiran dalam jenayah agensi keadilan. 12 jam kredit Pilihan Keadilan Jenayah perlu relevan untuk pelajar-pelajar yang ingin kedudukan yang maju dalam penguatkuasaan undang-undang, pembetulan institusi dan berasaskan komuniti dan remaja agensi keadilan. Keadilan Jenayah Pilihan menekankan utiliti kajian ilmiah jenayah dan keadilan jenayah bagi pentadbiran. Melalui bersirat kemahiran pengurusan yang perlu dengan penghargaan untuk penyelidikan empirikal, yang MSAS dengan Pilihan Keadilan Jenayah bertujuan untuk memaklumkan dan menyediakan pemimpin masa depan dalam sistem keadilan jenayah.

Pilihan Pengurusan Alam Sekitar

Pengurusan Alam Sekitar Pilihan direka untuk memenuhi keperluan profesional yang ditubuhkan yang mempunyai tanggungjawab untuk menguruskan isu-isu alam sekitar, ditakrifkan secara umum. Pilihan ini menganggap bahawa pelajar mempunyai latar belakang yang sesuai akademik dalam sains semula jadi dan boleh digunakan untuk memenuhi syarat untuk kerja peringkat siswazah. Perlindungan alam sekitar, pemuliharaan, dan perancangan sumber isu ditangani dalam pilihan ini jam 12 kredit. Sila AMBIL PERHATIAN: Pilihan ini tidak boleh didapati melalui internet.

Pengurusan Projek Pilihan

12 jam kredit Pengurusan Projek Pilihan direka bentuk untuk memenuhi keperluan individu yang ditubuhkan pada kerjaya dan mencari pertumbuhan profesional dan kemajuan dalam profesion mereka. Sepanjang dekad yang lalu, konsep di sebalik pengurusan projek telah diguna pakai dalam industri yang pelbagai itu dan organisasi pertahanan, pembinaan, farmaseutikal, bahan kimia, perbankan, hospital, pengiklanan, undang-undang, negeri dan kerajaan tempatan.

Projek mempunyai ciri-ciri berikut: (1) objektif tertentu yang perlu diisi dalam spesifikasi tertentu, (2) tarikh permulaan ditakrifkan dan akhir, (3) had pembiayaan (jika berkenaan), dan (4) sumber guna habis. Pendekatan pengurusan projek adalah berbeza daripada bentuk tradisional perniagaan menegak organisasi yang menekankan hubungan unggul-bawahan yang kuat. Ia dicirikan oleh kaedah baru penyusunan semula pengurusan dan menyesuaikan teknik pengurusan khas dengan tujuan untuk mendapatkan kawalan yang lebih baik dan penggunaan sumber yang sedia ada.

Pilihan Pengurusan Sukan

Pengurusan sukan adalah pilihan jam 15 kredit, yang termasuk 6 kredit bidang jam pengalaman kursus. Pengurusan Sukan Pilihan direka untuk mengadakan peruntukan bagi persediaan untuk jawatan pengurusan dalam profesional, kolej, dan sukan antarabangsa, serta, kampus dan komuniti kesihatan / program sukan.

Pilihan individu

Program Pengajian Pentadbiran direka untuk memenuhi keperluan pendidikan tertentu anda. Jangan melihat pilihan yang memenuhi keperluan anda? Mencadangkan anda sendiri! Pilihan Individual memberikan anda peluang untuk bekerja rapat dengan penasihat akademik untuk membangunkan pilihan jam 12 kredit disesuaikan dengan keadaan dan kerjaya tertentu laluan anda. Pelajar telah menamatkan ijazah Pengajian Pentadbiran dengan pilihan individu Kesihatan Pentadbiran Penjagaan, Pengurusan Hiburan, Theater Pengurusan, Perhubungan Awam dan lain-lain.

Pilihan Keselamatan Dalam Negeri

Keselamatan Dalam Negeri dan kurikulum Pertahanan distrukturkan sekitar dasar utama dan masalah organisasi yang melibatkan keselamatan tanah air. Setiap kursus menyediakan pelajar untuk menguasai isu-isu utama, prinsip dan pendekatan penyelesaian masalah yang boleh digunakan untuk cabaran-cabaran khusus yang dihadapi oleh bidang kuasa mereka atau menaja atau menaja organisasi.

Menghasilkan dan Screenwriting Pilihan

Menghasilkan dan screenwriting adalah pilihan 12 jam kredit yang direka untuk mengajar pelajar tentang kraf screenwriting. Ini melibatkan membangunkan potensi setiap pelajar dalam mencari gaya yang unik mereka; mendedahkan pelajar kepada konsep "laman workshopping" dengan memberi dan menerima input kritikal pada gaya, teknik menulis dan struktur; dan menyediakan wawasan ke dalam filem dan televisyen pasaran hari ini. Projek mungkin termasuk melengkapkan draf digilap tentang perkara berikut: pelbagai rawatan / garisan, satu layar pendek atau panjang, dan 1-2 teleplays dramatik.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

Missouri State University is a public, comprehensive university system with a mission in public affairs. Our purpose is to develop fully educated persons with a focus on ethical leadership, cultural c ... Baca lebih lanjut

Missouri State University is a public, comprehensive university system with a mission in public affairs. Our purpose is to develop fully educated persons with a focus on ethical leadership, cultural competence and community engagement. Baca Ringkas