master sains dalam pembangunan perniagaan antarabangsa (mscibd)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Sains Pembangunan Intenational Perniagaan

Pengurus esok 's

Objektif

Sarjana Sains dalam perjalanan Antarabangsa Pembangunan Perniagaan (MScIBD) kajian yang dikandung dalam apa-apa cara untuk memberi pelajar dan pentadbir masa depan peluang untuk pakar dalam pengurusan perniagaan antarabangsa bagi PKS / IKS atau syarikat-syarikat besar. Pengajaran berorientasikan ke arah membangunkan keupayaan penyelidikan (tahap teori dan metodologi yang tinggi) dan juga ke arah dunia profesional dan kemahiran yang diperlukan untuk menguruskan perniagaan antarabangsa.

Kemahiran yang diperolehi

Ciri-ciri tersendiri program MScIBD ini adalah untuk memenuhi keperluan tertentu syarikat-syarikat dan organisasi.Pengetahuan akademik tertentu serta kemahiran praktikal yang diperoleh dalam kumpulan yang ditujukan untuk kajian kes, seperti analisis kritikal dan sintesis, masalah resoltuion, komunikasi dan autonomi bekerja, dibangunkan. Magang dalam compagny atau organisasi, di Switzerland atau di luar negara, yang boleh disepadukan ke arah akhir program ini, yang membolehkan yang cepat dalam hubungan dengan dunia perniagaan.

Aset tertentu

Perspektif pekerjaan berikutan tamat program ini termasuk PKS, organisasi-organisasi besar, NGO dan pertubuhan antarabangsa yang lain, dan juga pelbagai institusi wrking dengan atau bagi PKS. Keperluan ekonomi 's bagi pengurus yang terlatih dalam perniagaan antarabangsa memanjangkan potensi pasaran pekerjaan kepada banyak negara.

  • Profesor 'kecekapan terkenal
  • Program pengajian selaras dengan keperluan ekonomi 's
  • Sokongan peringkat tinggi untuk pelajar
  • Program pengajian yang ketat, aplikasi praktikal pengetahuan yang diperolehi
  • Kaedah pengajaran yang inovatif, berasaskan projek, kerja kumpulan dan kajian kes
  • Latihan untuk carrer yang berjaya dalam syarikat dan organisasi

Struktur Kursus

90 ECTS kredit daripada MScIBD terdiri daripada kursus-kursus dan seminar, program mobiliti dan tesis mandatori 30 ECTS yang sama ada boleh menjadi satu tesis latihan atau tesis penyelidikan. Panjang kursus yang ditetapkan oleh setiap pelajar, bergantung kepada ketersediaan / beliau. Kursus-kursus elektif yang akan dipilih antara program daripada tuan-tuan lain Fakulti kami.

2134_Master_in_International_Business_Development.jpg

Pengajaran interaktif

Program MScIBD dianjurkan oleh Enterprise Institute Universiti Neuchatel, yang khusus dalam pengurusan perniagaan dalam konteks antarabangsa.Kursus-kursus yang diajar oleh profesor Institut Enterprise dan juga oleh sambilan pensyarah pakar dalam topic- yang

Pelajar-pelajar yang disokong dalam individu dan peribadi cara terima kasih kepada kumpulan-kumpulan kecil bersaiz bekerja dan ketersediaan profesor, pensyarah dan pembantu guru.

Mobiliti

Selepas semester pengajian, pelajar mempunyai kemungkinan untuk mendapat manfaat daripada fakulti 'program mobiliti s, dalam satu semester, di sebuah universiti ahli fakulti ' rangkaian pergerakan s. Pelajar boleh memperoleh 30 ECTS, tertakluk kepada kontrak kajian untuk mobiliti, membolehkan pengiktirafan kredit ECTS diperolehi di Switzerland atau di luar negara.

Perspektif Kerjaya

Pengalaman telah menunjukkan bahawa prospek kerjaya untuk graduan Program Sarjana yang sangat baik.Program ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang akan membantu mereka bukan sahaja membangunkan kerjaya yang mencabar dan memuaskan, sama ada mereka berminat untuk bekerja dalam perniagaan keluarga, perusahaan kecil dan sederhana, syarikat-syarikat besar, syarikat multinasional, badan bukan kerajaan atau organisasi antarabangsa. Sambutan daripada syarikat-syarikat dan organisasi untuk pelajar memasuki pasaran pekerjaan selepas menamatkan Master adalah sangat positif sekali. Sebilangan besar pelajar ditawarkan kerja oleh syarikat itu di mana mereka menamatkan latihan mereka - satu bukti kepada hakikat bahawa program ini memenuhi keperluan mereka. Lain menyertai banyak syarikat utama di Switzerland atau kembali ke negara asal mereka untuk meneruskan kerjaya mereka.

Profil Pelajar

Program pengajian adalah terbuka kepada semua pelajar memiliki sama ada sarjana muda 'ijazah dalam pengurusan dan ekonomi, dari Universiti Switzerland atau ijazah-ijazah lain diberi nilai bersamaan dengan kemasukan yang ' s jawatankuasa.Ijazah lain boleh dianggap setaraf untuk kemasukan ke MScIBD dalam keadaan tertentu.

Pelajar datang kepada kami sekurang-kurangnya fasih dalam bahasa Perancis dan Inggeris, boleh mengikuti kursus dan menyertai dalam perbahasan di dalam kelas. Terdapat tahap yang tinggi persaingan untuk menyertai program ini, yang bermaksud bahawa kumpulan terakhir pelajar amat bermotivasi. Proses pemilihan yang ketat kami membolehkan kami untuk mengoptimumkan kualiti kursus kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Neuchatel, the student is the focus. We pride ourselves on creating future leaders, thanks to our innovative teaching programs.

At the University of Neuchatel, the student is the focus. We pride ourselves on creating future leaders, thanks to our innovative teaching programs. Baca Ringkas