Bahasa Pengantar: Bahasa Inggeris

"Ia tidak kuat daripada spesies yang masih hidup, mahupun yang paling pintar yang bertahan. Ia adalah salah satu yang adalah yang paling mudah menerima perubahan "Charles Darwin telah betul dalam satu kenyataan beliau yang terkenal. Dari segi perniagaan, jika organisasi tidak mengubah apa yang mereka tawarkan dan cara-cara di mana mereka membuat dan menyampaikan produk dan perkhidmatan mereka, maka orang-orang organisasi mungkin tidak bertahan terlalu lama. Program Pengurusan MSc Industrial Inovasi dan menyediakan pendidikan dan amalan tentang bagaimana dan mengapa untuk menganalisis masalah dan untuk mereka bentuk penyelesaian, untuk organisasi yang beroperasi dalam mengubah pasaran dengan teknologi yang sentiasa berubah dan industri.

A Rasional utama tumpuan kami mempunyai kaitan dengan sifat antarabangsa persaingan. syarikat-syarikat moden menghadapi cabaran industri dan kewangan yang kompleks menjalankan perniagaan di peringkat tempatan dan juga antarabangsa. Syarikat menghadapi permintaan tertentu dalam menyesuaikan diri dengan perubahan teknologi, kewangan, pengguna dan lain-lain, dengan cara yang positif memberi kesan kepada keuntungan masa depan mereka dan daya saing. persaingan global memerlukan organisasi untuk membangunkan analisis dalaman dan luaran proses industri dan keadaan pasaran dengan memberi penekanan kepada inovasi, dinamik industri dan pelaburan.

MENGENAI PROGRAM

Program MSc Inovasi dan Industrial Management (IIM) bimbang dengan menganalisis masalah dan mereka bentuk penyelesaian untuk organisasi yang beroperasi dalam mengubah pasaran dan model perniagaan, dengan teknologi yang sentiasa berubah dan organisasi. Objektif keseluruhan adalah untuk menyediakan teori, kaedah dan alat untuk pelajar sebagai pengurus yang berpotensi dalam organisasi yang beroperasi di bawah ketidakpastian dalam persekitaran yang kompleks dan berubah dengan pantas. Kursus-kursus, projek, dan kerja tesis dalam program MSc ini, oleh itu fokus kepada pengurusan dalam rangka kerja pelaburan jangka pendek dan jangka panjang yang berkaitan dengan dinamik industri dan inovasi. Rasional menggabungkan rangka kerja ini adalah bahawa organisasi membuat keseimbangan antara 'kecekapan' dan 'inovasi'.

Pengurus moden mesti belajar untuk menggunakan dan menggerakkan sumber-sumber yang sedia ada untuk aktiviti-aktiviti semasa, pada masa yang sama seperti s / dia mesti membangunkan sumber sedia ada dan baru untuk membangunkan perniagaan baru, perkhidmatan, dan sebagainya, melalui proses dalaman dan luaran. Penekanan khusus diletakkan di atas pemahaman dan memberikan konsep, prinsip dan prosedur yang adalah penting untuk menganalisis masalah dan mereka bentuk penyelesaian.

tempoh permohonan:

Bukan EU / EEA Citizen: Januari 15 EU / EEA Citizen: 15 April

Lihat MSc

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
212,000 SEK
Dua tahun. pendidikan tinggi di Sweden adalah percuma untuk pelajar Sweden dan EU / EEA (termasuk Switzerland).
Deadline
Permintaan Maklumat
Non EU, 15.01.2016. Apply on www.universityadmissions.se
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Non EU, 15.01.2016. Apply on www.universityadmissions.se
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Non EU, 15.01.2016. Apply on www.universityadmissions.se
End Date