Master sains dalam hubungan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Sarjana Sains dalam bidang Perhubungan Antarabangsa

Dalam dunia yang semakin saling bergantung, ia adalah penting untuk profesional untuk mempunyai pemahaman mengenai isu-isu kompleks yang melampaui sempadan kita sendiri. Master Virginia Antarabangsa Universiti Sains dalam Hubungan Antarabangsa adalah ijazah sarjana-tahap itu senjata pelajar dengan alat-alat untuk bukan sahaja memahami implikasi isu-isu global dalam dunia hari ini, tetapi untuk bekerja dalam persekitaran profesional yang dinamik dan pantas.

Graduan dari VIU ini Sarjana Program Hubungan Antarabangsa akan dapat membina kerjaya dalam pelbagai tetapan termasuk, tetapi tidak terhad kepada, organisasi antarabangsa seperti Bank Dunia, IMF, atau Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu; organisasi bukan keuntungan; agensi-agensi kerajaan persekutuan dan tempatan; syarikat multinasional; pertubuhan bukan kerajaan; pertubuhan antara kerajaan; pertubuhan kemanusiaan; outlet berita; dan banyak lagi.

Program MIR menawarkan dua (2) perkara tumpuan kepada pelajar untuk memilih daripada:

  • Pembangunan Ekonomi Antarabangsa
  • Perniagaan antarabangsa

Ijazah Sekilas Pandang

Program ini terdiri daripada tujuh (7) Teras Kursus dan pelajar mempunyai pilihan mana-mana tiga (3) kursus Kepekatan serta dua (2) kursus elektif. Kursus-kursus elektif menyediakan peluang kepada pelajar untuk mengembangkan kompetensi lagi dalam kursus teras, berdasarkan kawasan yang mereka minat.

Kursus Diperlukan

Pelajar dalam program MIR akan mengambil dua belas (12) kelas. Ini termasuk tujuh (7) kursus teras, tiga (3) kursus tumpuan, dan dua (2) elektif. Pelajar mungkin akan diminta untuk mengambil masa sehingga tiga (3) kursus pra-syarat bergantung kepada bidang pengajian ijazah pertama. Semua pelajar dalam program ini mengambil yang sama tujuh kursus teras. Pelajar dalam kepekatan yang berbeza mengambil kursus kepekatan yang berbeza. Setiap kelas graduan bernilai tiga (3) kredit. Untuk melengkapkan program ini, pelajar mengumpul 36 kredit.

  1. Pelajar yang mengikuti program siswazah mesti mengekalkan purata nilai gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.0 (B), daripada 4.0, dan sekurang-kurangnya gred tidak kurang daripada 2.0 (C), daripada 4.0, dalam semua kursus yang layak ke MPA ijazah untuk kekal dalam kedudukan akademik yang baik dan untuk bergraduat. Tempoh masa maksimum yang dibenarkan untuk menyiapkan apa-apa program siswazah adalah 54 kredit semester.
  2. Hanya kursus siswazah peringkat mungkin boleh digunakan ke arah ijazah. Pelajar sarjana boleh memindahkan sehingga 12 jam semester kredit ijazah yang diperolehi di institusi yang diiktiraf lain.
  3. Beyond prasyarat, pelajar mestilah tamat 36 jam kredit, yang mana 21 jam kredit kursus teras yang diperlukan, dan 15 jam kredit daripada kursus elektif mesti telah diperolehi.
  4. Tiada kredit ijazah yang diperolehi oleh seorang pelajar siswazah bagi apa-apa gred bawah 2.0 (C), daripada 4.0, yang diterima dalam kursus siswazah peringkat. Walau bagaimanapun, apa-apa gred yang lebih rendah daripada 2.0 (C), daripada 4.0, akan dikira dalam purata nilai gred.

Prasyarat

Terdapat tiga kursus (3) syarat untuk program MIR itu. Pelajar yang tidak mempunyai ilmu politik sebelum atau latar belakang hal ehwal antarabangsa dan yang ijazah sarjana muda tidak mengandungi kursus-kursus berikut diperlukan untuk melengkapkan syarat ini: GEC 114, STAT 200, dan Engl 110 atau Engl 120. Jika pelajar mengambil kursus yang sama dalam pengajian ijazah mereka boleh memindahkan kredit bagi kursus-kursus.

Objektif

Objektif program Hubungan Antarabangsa Sarjana direka bentuk untuk membolehkan graduan berjaya dalam pelbagai jawatan pekerjaan yang ijazah MIR akan meraih termasuk, kerajaan, organisasi antarabangsa, pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan, dan banyak lagi. Setelah tamat program ini, pelajar akan dapat:

  • Mempamerkan kesedaran global & kepekaan terhadap budaya lain
  • Membangunkan pengetahuan teori dan amalan hubungan antarabangsa dalam arena semasa, global
  • Mempamerkan tingkah laku yang beretika di samping mengekalkan kesedaran tentang tanggungjawab besar yang disediakan untuk masyarakat global
  • Menganalisis dan memahami perkembangan terkini dalam bidang politik antarabangsa, ekonomi, budaya, dan undang-undang yang akan meminjamkan sendiri kepada bidang hubungan antarabangsa dan hal ehwal awam
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

VIU is a non-profit university committed to setting a new standard in higher education. Through our student-centered approach, we endeavor to provide the most positive environment for learning availab ... Baca lebih lanjut

VIU is a non-profit university committed to setting a new standard in higher education. Through our student-centered approach, we endeavor to provide the most positive environment for learning available anywhere. Our programs are structured to allow students great flexibility in the design and direction of their own studies. At the same time, every student is assigned a personal mentor who acts as a guide in course selection and career orientation. VIU offers tuition scholarships to high potential students, because we believe that good education should be available to everyone, including those who do not have the necessary funds to pursue higher education. Baca Ringkas