Master sains dalam ekotoksikologi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sarjana Sains dalam Ecotoxicology

Semakin banyak bahan kimia digunakan oleh masyarakat hari ini, yang juga dilepaskan ke dalam alam sekitar. Ecotoxicology berkenaan dengan kesan potensi mereka ke atas ekosistem. Ia bertujuan untuk menyiasat dan menemui kesan bahan kimia ke atas sistem biologi untuk membangunkan kaedah untuk pengurusan risiko, dan juga untuk meramalkan kesan ekologi.

Pemain antarabangsa "Program Sarjana Sains dalam Ecotoxicology" mengintegrasikan konsep Kimia Alam Sekitar, Toksikologi dan Ekologi dan termasuk Sains Sosial dan Ekonomi juga. Oleh kerana pendekatan antara disiplin dan gunaan, program ini membolehkan graduan untuk menganalisis masalah yang kompleks dan untuk membangunkan penyelesaian yang praktikal.

Seperti masalah alam sekitar yang mencapai jauh di luar sempadan negara, pendekatan antarabangsa adalah perlu dan keadaan di negara-negara membangun memerlukan penyelesaian khas.

The Master dalam Ecotoxicology dianjurkan oleh Institut Sains Alam Sekitar dan graduan menerima kredit penuh bagi sembilan topik diperlukan daripada Society of Environmental Toxicology dan Perakuan Kimia Penilai Risiko Alam Sekitar program (CRA).

program kajian

Semua pelajar mengambil 9 modul yang diperlukan, serta 10 minggu Kursus Projek Penyelidikan dan Modul Gunaan di Organisasi Luar 8 minggu untuk mendapatkan pengetahuan yang mendalam dalam bidang Ecotoxicology. Selepas itu, studentes memperibadikan Program dengan memilih 2 Modul daripada 5 Kawasan Specialty. The Tesis Master dengan kolokium mengisi Program 4 semester.

Kawasan Specialty:

  • Gunaan Kimia Alam Sekitar dan Fizik Alam Sekitar,
  • Kimia,
  • Ekologi Gunaan,
  • Geoecology dan
  • Sosioekonomi & Pengurusan Alam Sekitar

KEPERLUAN

Kami sedang mencari pelajar yang bermotivasi tinggi yang berminat untuk bekerja pada masalah ecotoxicologically yang berkaitan dengan menggunakan pendekatan antara disiplin.

Untuk layak untuk Sarjana Program Ecotoxicology beberapa syarat mesti dipenuhi.

Pengajian Tinggi Pintu Masuk Kelayakan

Sesiapa yang ingin belajar di sebuah universiti Jerman memerlukan kelayakan yang lebih tinggi pintu masuk pendidikan ("Hochschulzugangsberechtigung"), masing-masing mempunyai kelayakan masuk master ("Masterzugangsberechtigung").

Kelayakan masuk ini tidak diperiksa oleh universiti, tetapi oleh Uni-membantu (lihat proses permohonan). Uni-membantu menyediakan semua maklumat lanjut mengenai kelayakan kemasukan pendidikan tinggi.

Latar belakang akademik

Ijazah Sarjana Muda Sains Alam Sekitar, Sains Semula Jadi atau Sains Bumi diperlukan.

Pengetahuan akademik asas boleh diperolehi dalam bidang Ekologi, Kimia Alam Sekitar, Geografi Maklumat Sistem dan Matematik / Statistik. Jika perlu, pengetahuan sebelumnya boleh dilengkapkan dalam kursus-kursus persediaan.

Kemahiran bahasa

Bahasa Inggeris

Program ini dijalankan dalam bahasa Inggeris. Oleh itu kemahiran bahasa Inggeris yang aktif dan pasif yang baik adalah penting.

Jerman

Kemahiran Jerman bukanlah satu keperluan untuk permohonan. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan untuk belajar beberapa Jerman asas untuk kehidupan seharian. Semasa di Jerman ramai orang bercakap bahasa Inggeris, anda biasanya akan mencari kehidupan di Jerman lebih mudah jika anda bertutur dalam bahasa Jerman.

Yuran pengajian

Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana dari sebuah universiti Jerman willhave membayar yuran pengajian (650 € per semester).

semester Sumbangan

Pelajar mendaftarkan diri di Universiti Koblenz-Landau perlu membayar sumbangan semester berulang ("sumbangan semester"). Ia meliputi sebahagian daripada pentadbiran kos serta sumbangan sosial kepada "AStA" (Student Union) dan "Perkhidmatan Pelajar" (Perkhidmatan Pelajar). Pada masa ini, sumbangan semester adalah € 91,50 per semester.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in th ... Baca lebih lanjut

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in three linked interdisciplinary subject areas entitled "Learning", "Society" and "Environment". Baca Ringkas