master perakaunan

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sarjana Perakaunan

The Darla Moore School of Business di University of South Carolina menawarkan Sarjana Perakaunan (SPRM) darjah kepada orang-orang seperti anda yang mencari di sekolah siswazah dan seterusnya.

Saiz kecil kelas, rekod yang hebat dalam penempatan pekerjaan untuk graduan, dan persediaan yang kukuh untuk peperiksaan CPA merupakan beberapa manfaat yang perlu dipertimbangkan. Sebagai sebahagian daripada University of South Carolina, Sekolah Moore menawarkan anda sumber-sumber dan peluang yang tidak dapat ditandingi di kebanyakan institusi lain. Program SPRM kami, salah satu yang terbesar dan paling dihormati di rantau ini, menghasilkan graduan yang mempunyai permintaan yang tinggi dan diambil oleh firma perakaunan wilayah, negara, dan antarabangsa.

Program

Program Sarjana Perakaunan (SPRM) adalah lanjutan pengajian bagi pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan.Walau bagaimanapun, adalah terbuka kepada sesiapa yang memenuhi standard kemasukan sekolah 's tidak kira utama ijazah pertama. Program SPRM memberi peluang kepada pakar dalam sesuatu bidang perakaunan, kecekapan teknikal yang lengkap bagi peperiksaan profesional semasa di sekolah, dan memenuhi keperluan pendidikan yang khusus bagi memenuhi syarat untuk jawatan CPA di beberapa negeri. Pelajar yang belum selesai ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan di kolej yang diiktiraf atau universiti mungkin perlu mengambil kursus pra-syarat serta kursus-kursus program.

Peluang terbaik untuk belajar lebih lanjut mengenai program SPRM adalah Pameran SPRM yang akan diadakan pada jumaat 4 Oktober 2013. Acara akan merangkumi sesi penerangan dengan butiran program, panel fakulti dan pelajar dan alumni panel semasa. Makan tengah hari disediakan. Sila mendaftar dan membawa rakan-rakan anda dengan anda!

KRITERIA KEMASUKAN

Prestasi Prasiswazah

Ijazah sarjana muda yang diperolehi daripada institusi yang diiktiraf diperlukan untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke program SPRM. Ijazah dalam bidang perakaunan tidak diperlukan; Walau bagaimanapun, amat digalakkan. Mereka yang tidak mempunyai ijazah dalam perakaunan boleh dipertimbangkan dan, jika diterima, akan mengambil kursus pra-syarat sebelum memulakan kurikulum teras perakaunan. Purata ijazah Purata Nilai Gred (GPA) adalah 3.5. Kursus ijazah dan / atau (sama ada ijazah yang telah diperolehi atau tidak) juga akan diambil kira. Transkrip akademik daripada semua institusi yang dihadiri perlu dikemukakan kepada Darla Moore Sekolah Perniagaan.

GMAT

Pemohon hendaklah menyediakan sah (lima tahun atau kurang) yang Kemasukan Pengurusan Siswazah Test (GMAT) Perincian dipertimbangkan untuk kemasukan ke program SPRM.GMAT terdiri daripada bahagian lisan, kualitatif, dan analitis.

Transkrip

Jika kolej atau universiti anda menawarkan penghantaran fail PDF bagi transkrip, sila menyediakan mereka dengan pengarah maklumat kemasukan hubungan memastikan transkrip adalah dianggap rasmi. Transkrip dihantar ke individu, selain daripada pengarah kemasukan, tidak boleh dianggap rasmi.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since its founding in 1919 as the School of Commerce, the Darla Moore School of Business has grown into a thriving center of academic excellence, with an enrollment of nearly 4,000 undergraduate stude ... Baca lebih lanjut

Since its founding in 1919 as the School of Commerce, the Darla Moore School of Business has grown into a thriving center of academic excellence, with an enrollment of nearly 4,000 undergraduate students and over 800 graduate students. Baca Ringkas
Columbia , Columbia + 1 Lagi Kurang