Master pengurusan konflik antara budaya

Alice Salomon University of Applied Sciences Berlin

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master pengurusan konflik antara budaya

Alice Salomon University of Applied Sciences Berlin

Pengurusan Master Antara Budaya Konflik

The "Antara Budaya Pengurusan Konflik" Program Master telah dilancarkan oleh Alice Salomon Universiti Sains Gunaan (ASH) pada tahun 2002, dipengaruhi oleh tanggapan perang Kosovo dalam bekas Yugoslavia pada tahun 1998 dan 1999. Di bawah kesan perang ini dan kekejaman ia mengiringi ASH memutuskan untuk memasang program Master untuk menyediakan pakar-pakar untuk kerja-kerja dalam pencegahan konflik, resolusi dan pengurusan.

Misi

Sebagai mengiktiraf perubahan yang dialami oleh kebanyakan masyarakat akibat daripada peningkatan global saling hubungan, Alice Salomon Universiti Sains Gunaan (ASH) menawarkan Sarjana Sastera dalam Budaya Pengurusan Konflik (MA-ICM) untuk memberi hak profesional dari seluruh dunia untuk kerja-kerja mereka menggalakkan pembangunan sosial dan mengurangkan konflik yang sedia ada dan akan datang. Selaras dengan nilai-nilai keadilan sosial dan hak asasi manusia dan disokong oleh tradisi lama Universiti dalam sokongan sosial, isu-isu address MA dan kerumitan yang dibangkitkan oleh dunia globalisasi dari perspektif antarabangsa dan antara disiplin. Program ini adalah tindak balas kepada cabaran konflik, kepelbagaian, pengecualian sosial, penghijrahan, pelanggaran hak asasi manusia dan eksploitasi manusia.

Sarjana Sastera dalam Budaya Pengurusan Konflik direka untuk menyediakan pelajar dari budaya yang berbeza dan pelbagai latar belakang profesional dengan pemahaman yang mendalam tentang hubungan antara Demokrasi, Penyertaan, Pengecualian sosial, Hak Asasi Manusia dan Pengurusan Konflik teori dan amalan. Kurikulum, kuat permohonan berorientasikan, menyediakan peserta untuk bekerja di Kerajaan dan organisasi kerjasama antarabangsa dan kerjasama pembangunan, agensi bantuan kemanusiaan dan organisasi tempatan, serantau atau antarabangsa menggalakkan pembangunan sosial dan berurusan dengan konflik yang sedia ada dan akan datang Bukan Kerajaan.

Design Program

The Master ICM diajar dalam Bahasa Inggeris dan / atau Sepanyol dan adalah berdasarkan kepada kepelbagaian profesional, budaya dan politik pelajar dan pensyarah. Antara budaya dan antara disiplin belajar dan pelbagai pemikiran dan percaya adalah rangka utama ICM. Arahan pada program MA diberitahu oleh prinsip-prinsip dan nilai-nilai yang mencerminkan pendekatan inklusif dan komuniti yang dengan matlamat ke arah transformasi sosial dan merealisasikan hak asasi manusia. Berdasarkan pendekatan epistemologi dan konstruktivis, MA-ICM menggabungkan pendekatan daripada kajian pascakolonial, transnationalism, penyelidikan ketidaksamaan dan undang-undang antarabangsa dan hak asasi manusia.


The Komplimentasi ini pendekatan teori dengan merujuk kepada masyarakat dan penyertaan dan kemasukan kaedah yang digunakan dalam kerjasama pembangunan antarabangsa dan resolusi konflik, menawarkan kemungkinan unik untuk melengkapkan pemahaman teori konflik sosial dengan alat praktikal dan kaedah untuk merealisasikan kerja-kerja pembangunan sosial di dan dengan masyarakat diancam oleh pengecualian sosial dan pelanggaran hak asasi manusia. Menggalakkan pembangunan sosial, demokrasi, penglibatan dan penyertaan di peringkat tempatan dilihat sebagai cara penting bagi memudahkan penyelesaian konflik secara aman di peringkat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa.

perspektif kerja

The Master-ICM daripada Alice-Salomon Universiti Sains Gunaan, disebabkan oleh kombinasi unik kajian latar belakang teori dan pembentukan berorientasikan aplikasi pada alat dan kaedah adalah persediaan yang sesuai untuk bekerja di organisasi tempatan, kebangsaan atau antarabangsa dalam bidang sosial antarabangsa kerja-kerja pembangunan, bantuan kemanusiaan, hak asasi manusia, organisasi masyarakat, perkhidmatan keamanan awam dan penyelesaian konflik. Peluang termasuk pekerjaan dalam bidang ini melalui peranan profesional, misalnya, kerana pegawai-pegawai luar, pengurus projek, fasilitator, jurulatih, pentadbir, peguam bela atau penyelidik dalam organisasi sektor kerajaan, bukan kerajaan dan swasta negara dan antarabangsa.

Pelajar yang menamatkan kerja-kerja MA-ICM sekarang contohnya dengan

- Kementerian Semua negara asal mereka;

- Organisasi antarabangsa seperti Pertubuhan Antarabangsa bagi Migrasi (IOM);

- Organisasi Kerjasama pembangunan seperti Deutsche Gesellschaft für Zusammenarbeit antarabangsa (GIZ), Arbeitsgemeinschaft für Entwicklungshilfe eV (Ageh);

- Organisasi pengurusan Konflik seperti Ziviler Friedensdienst (ZFD), Pusat Eropah untuk Pencegahan Konflik (CCP);

- Beberapa yayasan, badan bukan kerajaan dan pekerja Kesatuan

Sesetengah alumnies melanjutkan pelajaran akademik dan mengikuti program PhD, contohnya di Universiti Percuma Berlin, Sussex University England, Haifa University Israel atau sudah bekerja sebagai felo penyelidikan.

This school offers programs in:
  • English
  • Sepanyol
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
8,420 EUR
2640 EUR untuk 3 semester pertama dan 500 EUR pada semester akhir
Locations
Jerman - Berlin, Berlin
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Jerman - Berlin, Berlin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat