Master Pengajaran (utama)

University of Newcastle

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master Pengajaran (utama)

University of Newcastle

Guru dalam permintaan


Sekarang adalah masa yang baik untuk anda untuk mendapatkan ke dalam pengajaran. Guru adalah permintaan di peringkat nasional dan antarabangsa, dan permintaan ini hanya dijangka meningkat kerana tenaga kerja pengajaran semasa mencapai umur persaraan.

Menurut Jabatan NSW Pelajaran, permintaan untuk guru-guru amat kuat dalam bidang pengajaran menengah matematik, sains, teknologi, Bahasa Inggeris, pendidikan khas, pengajian undang-undang, pengajian perniagaan dan perdagangan.

Walau bagaimanapun, guru-guru semua mata pelajaran menengah dan guru sekolah rendah dapat mencari kerja, sering sepenuh masa, dan sudah tentu sebagai guru kasual dan sementara di NSW. peluang yang sama untuk graduan wujud seluruh sistem Negeri dan Wilayah pendidikan dan juga dalam Katolik dan sekolah bebas.

laluan kerjaya A ganjaran


Pengajaran adalah kerjaya yang amat memuaskan, di mana anda boleh mempunyai kesan yang besar dalam pendidikan anak-anak muda, aspirasi kerjaya dan kehidupan mereka.

Kerja anda di sekolah boleh memberi kesan positif kepada masyarakat tempatan dan juga menyumbang kepada penciptaan dunia yang lebih baik. Pada terasnya, pengajaran adalah etika dan politik kerja yang kritikal kepada bagaimana masyarakat fungsi.

Terdapat juga peluang untuk kenaikan pangkat dalam pengajaran serta banyak peluang untuk menggunakan ijazah pengajaran sebagai asas untuk pekerjaan lain dalam pekerjaan lain.

A pasport untuk perjalanan


Terdapat peluang yang hebat untuk guru-guru untuk mengambil pengetahuan profesional mereka dan bekerja di seluruh dunia. Pengambilan graduan pengajaran Australia amat kuat di negara-negara di seluruh Asia, United Kingdom dan Amerika, tetapi peluang yang sama boleh didapati di seluruh dunia.

Apa yang Akan Kaji


Kemasukan ke Sarjana Pengajaran (Primary) adalah berdasarkan kepada anda kerana telah berjaya menamatkan ijazah Sarjana Muda yang mengandungi kajian seluruh bidang pembelajaran utama yang spesifik.

Enam bidang pembelajaran utama (KLA) ialah:

- Bahasa Inggeris - termasuk komunikasi, penulisan kreatif, kajian sastera, pengajian bahasa, linguistik (hanya boleh dikira untuk satu KLA) dan kajian media (kajian teori media, atau di mana produk adalah teks sastera).


- Maths - termasuk tulen atau matematik dan satu unit sahaja statistik (mesti dilakukan sebagai satu perkara sendirian).


- Sains dan teknologi - termasuk pertanian, seni bina (dua unit hanya boleh dikira), biologi, bioteknologi, kimia, kajian pengkomputeran, reka bentuk (dua unit hanya boleh dikira), kejuruteraan, teknologi makanan, geologi, sains bahan, produksi media , perubatan, kejururawatan, fizik, dan psikologi (satu unit hanya boleh dikira untuk satu KLA).


- Pembangunan peribadi, kesihatan dan pendidikan jasmani (PDHPE) - termasuk kajian pendidikan jasmani, kajian kesihatan, kajian keluarga, promosi kesihatan, kajian pergerakan manusia, pendidikan pemakanan, dan psikologi (satu unit hanya boleh dikira untuk satu KLA).


- Seni kreatif - termasuk tarian dengan pengalaman praktikal dalam koreografi dan prestasi, drama dengan penglibatan pengalaman dalam membuat dan melaksanakan drama, persembahan muzik (menyanyi, bermain dan bergerak), mendengar dan menganjurkan bunyi (mengarang), seni visual termasuk membuat seni, seni teori atau sejarah seni.

masyarakat manusia dan persekitarannya (Hsie) - termasuk kajian Orang Asli, antropologi, arkeologi, kajian Asia atau Pacific, pengajian perniagaan, kajian budaya, sejarah ekonomi, ekonomi, kajian guna tanah persekitaran, geografi, kerajaan dan kewarganegaraan, sejarah, hubungan industri, bahasa , linguistik (hanya boleh dikira untuk satu KLA), kajian undang-undang, sains politik, sosiologi, dan kajian agama.

Untuk layak untuk tempat dalam program Sarjana Pengajaran (Primary), pemohon perlu melengkapkan memuat dua kursus (semester panjang) atau subjek daripada empat bidang pembelajaran utama kurikulum Utama, atau empat kursus (semester panjang) atau subjek dari satu kawasan pembelajaran utama dan dua kursus (semester panjang) atau subjek daripada dua bidang pembelajaran utama yang lain.

Sebagai contoh, jika anda telah melengkapkan dua matematik kursus, dua kursus bahasa Inggeris, dua kursus sains dan dua kursus seni kreatif dalam ijazah Sarjana Muda anda, anda akan layak untuk memohon kemasukan ke Sarjana Pengajaran (Primary). Sebagai alternatif, jika anda mempunyai empat masyarakat manusia dan kursus persekitarannya, dua kursus seni kreatif dan dua kursus matematik dalam ijazah anda, anda juga akan layak untuk memohon.

Apa yang anda pelajari


Program Sarjana Pengajaran menyediakan anda untuk kelas, dan termasuk dua tempoh hands-on latihan mengajar di sekolah.

Penempatan pertama adalah satu blok 20 hari dan yang kedua ialah satu blok 25 hari. Penempatan kedua mungkin berada di luar kawasan tempatan dan pelajar mungkin perlu untuk menempatkan semula dan bersedia untuk mula pada awal sekolah selama empat penggal.

Penempatan Pengalaman profesional yang dianjurkan oleh Universiti Newcastle. Pelajar mungkin perlu memastikan pajakan kediaman Newcastle mereka adalah serasi dengan keperluan ini. Tambahan kepada 45 hari dari formal praktikum di sekolah, lima hari pemerhatian dan pengajaran mikro dijalankan serta 10 hari tunggal dalam suasana sekolah rendah.

Mengajar untuk anda?


Program Sarjana Pengajaran (Primary) bertujuan untuk membangunkan pengetahuan, kemahiran dan pelupusan perlu untuk kerjaya yang sangat berjaya dalam pengajaran.

Siswazah dari program ini akan dapat mencari pekerjaan sebagai K-6 guru-guru dalam dan di luar Kerajaan NSW, Katolik, dan sektor sekolah bebas. Program ini bertujuan untuk membangunkan graduan yang guru inspirasi dengan keupayaan untuk bertindak secara profesional, beretika dan berkesan di destinasi sekolah rendah mereka; ulama berwawasan dengan keupayaan untuk melibatkan diri dalam siasatan rasional ke dalam kurikulum, dasar dan amalan; dan pemimpin yang inovatif dengan keupayaan untuk memainkan peranan yang membina dalam wacana awam dan di luar pendidikan.

Program Sarjana Pengajaran (Primary) ditawarkan sebagai program sepenuh masa dua tahun atau separuh masa yang sama. Program ini memerlukan kejayaan menyiapkan 160 unit yang biasa ditawarkan 40 unit setiap semester selama empat semester. Pelajar akan melengkapkan bersamaan 60 hari pengalaman profesional dalam tetapan sekolah berkaitan.

Di sekolah pengalaman mengajar profesional mungkin melibatkan penempatan di sekolah-sekolah dalam pelbagai kawasan geografi di luar kawasan Newcastle. Mereka diselia oleh pihak sekolah atau universiti kakitangan dan pelajar dijangka untuk memenuhi pelbagai kompetensi pengajaran profesional sebagai sebahagian daripada kejayaan menyiapkan program ini.

Jika anda tidak memenuhi kriteria ini dalam Ijazah Sarjana Muda anda, anda akan perlu untuk menjalankan kajian tambahan (dengan kos yang berkaitan) sebelum mendaftar masuk atau serentak dengan, program Sarjana Pengajaran (Primary) bagi melayakkan diri untuk bekerja sebagai seorang guru.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
18,200 AUD
Locations
Australia - Newcastle, New South Wales
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Australia - Newcastle, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
Ini adalah yuran tuisyen tahunan bagi tahun 2010.