master pengajaran (menengah)

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Mengapa Belajar di Notre Dame


Universiti Notre Dame Australia berbangga dengan kelas yang kecil dan suasana masyarakat penyayang disamping komitmen kepada kecemerlangan, penjagaan pastoral dan keadilan sosial. Universiti mampu menawarkan pendekatan yang tersendiri dan unik untuk pengajaran dan pembelajaran. Akibatnya, Notre Dame boleh membantu pelajar untuk membangunkan kemahiran dan keyakinan untuk membolehkan mereka berjaya dalam bidang yang mereka pilih. Juga, kerana Notre Dame merupakan sebuah universiti bandar, pelajar mempunyai akses kepada semua sosial, sukan dan aktiviti kebudayaan Fremantle tawarkan membuat pembelajaran kedua-dua pendidikan dan pengalaman budaya.

&nbsp

&nbsp

Sarjana Pendidikan (Menengah)

&nbsp

Ia telah menjadi amalan standard dalam latihan guru untuk pelajar dengan ijazah yang berkaitan untuk pergi ke dalam Diploma Siswazah satu tahun Pendidikan (Dip Ed) untuk mendapat kelayakan untuk mengajar.


Notre Dame mempunyai Sarjana dua tahun program Pengajaran bahawa lebih daripada dua kali ganda jumlah praktikum daripada Diploma Pendidikan dan membolehkan pelajar untuk mengambil pendekatan yang lebih berkelulusan kepada pembangunan di sekolah kecekapan pengajaran. Terdapat dua peluang pengalaman sekolah sejak dua tahun kursus (Sarjana Pendidikan (Rendah)), berjumlah 20 minggu amalan bilik darjah: tempoh dua tahun pertama dan tempoh tiga tahun kedua.

&nbsp

Tahap sarjana muda mesti berada di dalam disiplin / s berkaitan dengan kurikulum sekolah menengah dan memberikan kedalaman yang mencukupi kandungan untuk pengajaran utama (sehingga Tahun 12) tetapi belum dewasa pengajaran (sehingga paras tahun 10).

&nbsp

Kursus-kursus pengajaran Utama pada Notre Dame menyediakan pelajar dengan:

 • Salah satu komponen pengalaman sekolah yang banyak berjumlah 20 minggu masa di sekolah lebih dua tahun
 • Kuat susunan mentor sokongan
 • Keupayaan untuk mengajar di semua Kawasan Pembelajaran Kerangka Kurikulum
 • Tumpuan terhadap Rangka Kerja Kurikulum dan hasil pembelajaran
 • Integrasi kuat teori dan amalan
 • Kursus yang kontemporari, praktikal, interaktif dan memberi tumpuan kepada penyelesaian masalah
 • Renungan profesional mengenai amalan
 • Mencapai keperluan majikan, kerajaan dan pendaftaran
 • Pendedahan kepada teknologi pembelajaran muncul
 • Akreditasi untuk mengajar Pendidikan Agama di sebuah sekolah Katolik (jika mahu)
 • Keperluan yang mengajar di sebuah sekolah Katolik (jika mahu)

&nbsp

&nbsp

Mod Pengajian & Penilaian


Pelajar boleh menjalankan kajian sebagai sambilan atau pelajar sepenuh masa, bermula pada semester pertama (Februari), dalam jangka musim sejuk (Jun) atau pada semester kedua (Julai), tertakluk kepada unit ketersediaan. Penilaian kompetensi dalam setiap unit terdiri daripada prestasi tutorial, beberapa tugasan atau projek pada semester dan peperiksaan akhir semester.

&nbsp

&nbsp

Komponen Praktikal


Satu ciri unik ijazah adalah bahawa dua unit memberi tumpuan kepada kaedah pengajaran selesai sempena program pengalaman sekolah. Guru pakar mengambil unit-unit ini selepas waktu sekolah. Ini memberikan pelajar manfaat pengalaman guru-guru mengamalkan dan membolehkan pelajar untuk mengaitkan kaedah pengajaran diperiksa terus kepada pemerhatian dan amalan pengajaran sendiri.

&nbsp

Peluang kerjaya

Siswazah dari Notre Dame mencari pekerjaan dalam Katolik, sekolah bebas dan Kerajaan dan mempunyai kadar kejayaan yang tinggi pekerjaan.

&nbsp

&nbsp

Syarat Kemasukan


Permohonan-permohonan hendaklah diterima sekurang-kurangnya satu bulan sebelum permulaan kuat. Walau bagaimanapun, terdapat tempat-tempat yang terhad dalam kursus siswazah dan mereka akan diisi berdasarkan siapa dulu dia dapat-, permohonan begitu awal adalah digalakkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Notre Dame Australia (UNDA) adalah salah satu daripada bintang-bintang universiti Australia yang semakin meningkat. Ditubuhkan melalui Akta Parlimen Australia Barat pada Disember 198 ... Baca lebih lanjut

The University of Notre Dame Australia (UNDA) adalah salah satu daripada bintang-bintang universiti Australia yang semakin meningkat. Ditubuhkan melalui Akta Parlimen Australia Barat pada Disember 1989, ia kini mempunyai lebih daripada 7,000 pelajar yang mendaftar di tiga kampusnya di Fremantle, Sydney dan Broome. Rakan pengasas universiti ialah University of Notre Dame di Amerika Syarikat (NDUS), salah satu universiti Katolik di dunia dan penanda aras untuk UNDA. Ia telah memberi inspirasi kepada UNDA; peguam; idea dan model; 'pelajar di luar negara' dan fakulti; dan kehadiran pemimpin-pemimpinnya di dewan-dewan dan dewan pentadbirannya. Notre Dame Australia adalah sebuah universiti Australia yang memeluk tradisi universiti Australia moden dan tradisi purba dan tradisi universiti Katolik di Eropah dan Amerika Utara. Ia telah berusaha untuk menjadi universiti yang mengkhususkan diri dalam kecemerlangan pendidikan sarjana muda. Tumpuannya ialah pendidikan dan latihan orang muda untuk masuk ke profesi utama: perubatan, undang-undang, pengajaran, kejururawatan, perakaunan dan kewangan, fisioterapi, kaunseling, sains kesihatan dan keimamatan. Universiti ini amat penting untuk peranannya sebagai peneraju dalam bidang disiplin profesional kesihatan dan pendidikan profesional yang sangat lama, begitu lama dikaitkan dengan misi Gereja di Australia. Ia juga telah memainkan peranan khas dalam pendidikan, dan perkhidmatan kepada, orang-orang asli Australia utara. Notre Dame adalah saiz sederhana, sebuah universiti swasta yang menerima pembiayaan awam di beberapa kawasan. Sebilangan besar pelajar mempunyai tempat dalam bidang kesihatan dan pendidikan yang dibiayai oleh Kerajaan Australia. Ia komited untuk memastikan bahawa, sejauh mungkin, pelajar menerima pendidikan yang berkualiti tinggi dan berkualiti tinggi dalam persekitaran pembelajaran yang mesra dan mesra. Kira-kira 10 peratus daripada badan pelajarnya adalah antarabangsa. Universiti ini bertujuan untuk menghasilkan graduan industri 'bersedia' yang banyak permintaan dari majikan Australia. Tiga kampus Universiti, di Fremantle, Sydney dan Broome sangat indah dan sangat mudah. Mereka menyediakan suasana yang sesuai untuk pengalaman universiti sarjana kelas satu. Baca Ringkas
Broome , Fremantle , Sydney + 2 Lagi Kurang