Master pendidikan di literasi (menulis dan pengajaran bertulis)

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan umum M.Ed. dalam Literacy (Penulisan dan Pengajaran Penulisan)

Pengajian Siswazah dalam talian dengan pilihan musim panas di kampus

The Writing Project Maine Kolej Pendidikan dan Pembangunan Manusia menawarkan peluang yang unik untuk mencari potensi anda sebagai seorang penulis dan guru penulisan dalam program hibrid graduan kami yang unik. Dengan kursus dalam talian sepanjang tahun akademik dan di kampus pilihan musim panas di Orono, pelajar akan melengkapkan Sarjana Pendidikan Literasi dengan tumpuan dalam Penulisan dan Pengajaran tulisan. Kami menawarkan kursus-kursus dan institusi berikut:

 • Penulisan Digital
 • puisi
 • bukan fiksyen
 • blogging
 • Matematik
 • Pensijilan Projek Penulisan Negara
 • Penulisan Pusat Pedagogi
 • Membangunkan Pengalaman Pembelajaran Online
 • NorthEast Penulisan Institute
 • Membaca / menulis dalam Teras Bersama

Anda boleh mengambil kursus-kursus dan institusi secara individu atau sebagai sebahagian daripada program siswazah kami. Semak laman web kami untuk maklumat mengenai mendapat pensijilan dalam Projek Penulisan Negara sebagai ahli Projek Penulisan Maine. Lawati MaineWritingProject.org (lihat Pengajian Siswazah Online Penulisan)

Dekan Pembangunan Pendidikan dan Manusia:

"Dalam usaha untuk membangunkan graduan bersedia untuk menjadi pemimpin dalam profesion yang mereka pilih, kita merasakan bahawa mereka terlebih dahulu perlu menjadi inspirasi, pelajar bermotivasi. Kami mencari pelajar yang bermotivasi, berorientasikan matlamat pelajar yang benar-benar inspirasi untuk menjadi intelektual sendiri dan kami percaya bahawa kita mempunyai fakulti dan kakitangan yang boleh membimbing anda sepanjang perjalanan. Kami berharap untuk menyediakan graduan kami untuk memasuki profesion ini bersedia untuk memimpin melalui perkhidmatan dan tindakan dan bersedia untuk memberi kesan positif kepada kanak-kanak, remaja, orang dewasa, keluarga, masyarakat dan sekolah. Untuk mencapai tujuan ini calon-calon kita akan bermula dengan inspirasi dan komitmen untuk membangunkan asas pengetahuan untuk menyediakan pengajaran yang berkesan dan perkhidmatan pendidikan yang lain yang akan bertindak balas kepada pelbagai keperluan semua pelajar. Membangunkan asas pengetahuan ini adalah penting apabila belajar untuk bekerjasama dengan orang lain dan untuk melibatkan diri dalam pembangunan profesional yang berterusan yang akan membawa kepada penglibatan dan pendidikan transformatif. "

Keperluan Program

Sarjana Pendidikan (M.Ed.) adalah bertujuan untuk meningkatkan penyediaan profesional pendidikan dalam bidang kepakaran. ijazah itu diberikan setelah selesai program dirancang kajian yang merangkumi sekurang-kurangnya 33-60 jam semester, bergantung kepada disiplin. Waktu-waktu semester mungkin termasuk sehingga 6 jam kerja kursus pemindahan yang diluluskan dari sebuah kolej yang diiktiraf sepenuhnya atau universiti yang boleh diterima di institusi tersebut sebagai memenuhi sebahagian daripada keperluan untuk ijazah sarjana, atau sehingga 12 jam kerja kursus pemindahan yang diluluskan dari Universiti Maine. Sebagai ganti tesis, M.Ed. program memerlukan penyiapan laporan komprehensif, projek, portfolio, atau peperiksaan lisan, secara amnya pada semester atau tahun akhir pengajian. Tujuan peraturan ini adalah untuk membolehkan demonstrasi pembelajaran yang telah berlaku di seluruh program ini secara keseluruhannya. Semua kerja untuk M.Ed. program mesti diselesaikan dalam tempoh enam tahun matrikulasi.

Ini pilihan rendah kediaman untuk guru-guru menekankan pengajaran menulis dalam konteks yang sebenar dan maya. Kursus pengajian dirancang berunding dengan penasihat fakulti dan termasuklah talian kursus tahun akademik dan pilihan musim panas di kampus. Program ini juga termasuk praktikum dalam talian dipandu oleh mentor bertulis.

Kursus yang diperlukan:

 • EDU 580: Northeast Penulisan Institute
 • EDU 580: Literacy Institute - Or - ERL 590: Maine Penulisan Projek Summer Institute
 • ERL 544: Digital Penulisan dalam Bilik Darjah
 • ERL 540: Penulisan di Sekolah & Colleges
 • ERL 590: Seminar dalam Fiksyen
 • ERL 590: Seminar di Crafting Story - Or - ERL 590: Seminar di Memoir
 • ERL 698: Penulisan Praktikum
 • Plus elektif tambahan

MAKLUMAT PERMOHONAN

Kelayakan untuk masuk ke M.Ed. program adalah berdasarkan penyiapan prasyarat untuk program tertentu. Sesetengah Prek-12 program memerlukan pensijilan guru terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, pemohon dari program sarjana muda lain boleh menubuhkan kelayakan dengan memenuhi prasyarat penting. Menurut undang-undang Sekolah Siswazah, semua calon tesis mesti mengambil Graduate Record Examination. calon bukan tesis boleh mengambil sama ada Analogi Ujian Miller atau GRE. Pemohon perlu membenarkan sehingga enam minggu untuk skor untuk dihantar ke Sekolah Siswazah.

Apabila anda sudah bersedia untuk memohon, sila semak Arahan Permohonan pertama. Kemudian, lengkapkan permohonan dalam talian anda.

Untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan ke dalam program ini, sila hubungi: Dr. Rich Kent.

umoed02

Apa yang boleh saya lakukan dengan MEd dalam Literacy (Penulisan dan Pengajaran Penulisan)?

Kanak-kanak memerlukan kemahiran membaca mahir dalam usaha untuk berjaya di sekolah. Tahap kemahiran membaca yang diperlukan untuk mengambil bahagian sepenuhnya dalam masyarakat terus berkembang. Program ini direka untuk memperkaya dan mengembangkan kefahaman pelajar dalam proses membaca dan untuk membantu pendidik berkuat kuasa dalam keperluan literasi pelbagai pelajar.

Dengan ijazah ini anda boleh menjadi seorang pakar membaca atau jurulatih celik huruf. Selain mengajar kelas biasa, tahap ini menyediakan anda untuk kerjaya dalam Preschool, Elementary, menengah, Ed Khas atau pendidikan membaca Remedial, Dewasa Literasi dan bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua.

pelajar celik menjadi guru dan ulama. Anda akan membangunkan kemahiran yang diperlukan dalam mendidik pelajar dari latar belakang budaya yang berbeza, keadaan ekonomi dan latar belakang pendidikan. Curriculum Design merupakan satu lagi bidang yang penting dalam pendidikan literasi.

Oleh kerana lebih ramai pendatang datang ke Amerika Syarikat, keperluan untuk pendidikan celik menjadi semakin penting.

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

UMaineOnline is continually developing new, fully online programs with a focus on graduate options in our signature and emerging areas of excellence. Choose from a variety of online programs delivered ... Baca lebih lanjut

UMaineOnline is continually developing new, fully online programs with a focus on graduate options in our signature and emerging areas of excellence. Choose from a variety of online programs delivered by leading faculty, in areas such as business, social work, bioinformatics, digital curation, and engineering. Baca Ringkas