Master muzik

Umum

Penerangan Program

tuan muzik

Belajar untuk Ijazah Sarjana Muzik di Waikato memberikan anda kemahiran yang anda perlukan untuk meneruskan kerjaya muzik dan bekerja sebagai pemuzik profesional. Anda akan memberi tumpuan kepada gubahan muzik atau persembahan muzik.

The Master of Music (MMus) direka untuk pelajar-pelajar yang telah pun mendapat kelayakan Kepujian peringkat dalam Muzik. Ia merupakan satu maju, satu tahun program pengajian. Anda akan dibimbing oleh pakar-pakar yang akan menyelia anda dalam sesi individu. Anda akan menyelesaikan tugas-tugas besar bersaiz tertumpu kepada kawasan yang anda pilih khusus. Semasa proses ini, anda akan membangunkan kemahiran dan kepakaran anda, dan menunjukkan pemahaman kandungan kerja anda. Anda juga akan membangunkan sifat-sifat anda perlu bekerja dalam bidang ini.

Adalah keghairahan anda untuk melaksanakan muzik? Semasa MMus anda, anda akan belajar bagaimana untuk bekerja ke arah bacaan muzik awam, sehingga ke prestasi sebenar. Proses ini melibatkan perancangan dan persediaan, integrasi penyelidikan muzik dengan prestasi, dan anda akan meningkatkan kemahiran untuk dapat untuk menunjukkan setiap langkah yang membawa kepada bacaan anda.

Adakah anda lebih berminat dalam komposisi? Anda akan diberi peluang untuk membuat badan besar muzik asal. Anda akan membangunkan kemahiran untuk menulis muzik kepada standard profesional, sesuai untuk yang dilakukan di khalayak ramai di konsert atau acara yang sama.

Hubungan dengan Muzik Profesional dan Persatuan

Apabila anda belajar untuk MMus anda di Waikato, anda akan mempunyai peluang untuk rangkaian dengan kumpulan profesional yang bekerja dalam industri muzik. Anda akan dapat untuk mengambil bahagian dalam bidang muzik anda dan ini akan membantu anda berkembang sebagai seorang ahli muzik profesional.

Adakah anda berminat dengan kerja-kerja orkestra? program MMus Waikato ini mempunyai kaitan dengan Symphony Orchestra New Zealand, Trust Symphony Orchestra Waikato, Auckland Philharmonia Orchestra dan Opus Orchestra. Terdapat rangkaian dengan Dewan Muzik New Zealand dan Opera New Zealand. Dari segi kumpulan tempatan, Waikato mempunyai hubungan dengan Hamilton Sekolah Instrumental Music, Pusat Komuniti Hamilton Muzik, Muzium Waikato Concert Series, Arts Waikato dan Hamilton Civic Choir.

Sejauh kumpulan muzik lain yang berkaitan dan persatuan pergi, Waikato mempunyai sambungan dengan Atoll Records, New Zealand Institute of Berdaftar Music Teachers, Radio New Zealand Concert, Persatuan Penggubah New Zealand dan Lembaga Peperiksaan Muzik New Zealand.

Terdapat rangkaian dengan organisasi antarabangsa, termasuk syarikat-syarikat penerbitan: Komputer Muzik Journal (MIT Press, USA), Australasia Computer Persatuan Muzik, Yayasan Muzik Elektronik (Amerika Syarikat) dan Rangkaian Arts Sonic (UK). Juga dari luar negara, terdapat pautan ke Oxford Muzik di Line (Oxford Uni Press), Cambridge, UK, St Paul Concert Series, Herne Hill, London, Akademi Interlochen Arts, Amerika Syarikat dan Pusat Australia untuk Design Interactive - Queensland Conservatorium of Music .

Peluang kerjaya

Pada akhir MMus anda, anda akan bekerja pada tahap yang profesional dalam bidang pilihan anda. Jika minat anda adalah prestasi, anda boleh memilih untuk meneruskan kerjaya sebagai pemuzik studio atau pelaku solo, dalam kumpulan kebuk atau orkestra, atau melakukan kerja eksperimental atau teater. Anda boleh memilih untuk pergi untuk bekerja dalam bidang penyiaran atau radio, televisyen atau pengeluaran rakaman. Mungkin anda ingin bekerja dalam filem atau muzik video, atau dalam penciptaan multi-media. Anda alternatif boleh bekerja sebagai pengarah muzik atau pengeluar.

Anda boleh menggunakan MMus anda untuk bekerja dalam peranan sebagai, penyelaras komunikasi pentadbir seni atau dalam pembangunan masyarakat (bagi pihak berkuasa penduduk). Anda mungkin suka bekerja dalam pembangunan antara muka manusia-komputer atau sebagai seorang pendidik, dalam sektor rendah, menengah atau pengajian tinggi. Mungkin anda ingin bekerja sebagai wartawan atau sebagai perunding pustakawan atau maklumat dan juruteknik muzik.

Kemasukan dan pendaftaran

Berikutan kejayaan daripada BMus (Kepujian) anda boleh memohon untuk mengikuti program Ijazah Sarjana Muzik (MMus). ijazah ini dianugerahkan dengan kelas kepujian. The MMus melibatkan satu tahun pengajian sepenuh masa, atau yang setara dengannya dalam kajian separuh masa.

Untuk dimasukkan ke MMus, anda mesti telah menamatkan pengajiannya dalam bidang Muzik dengan Kepujian (atau setara) dan mesti telah mencapai purata nilai gred memuaskan - biasanya B + purata atau lebih baik.

Sila rujuk Muzik Siswazah Penasihat kriteria kemasukan tertentu.

Peraturan-Peraturan MMus

Tarikh Akhir Kemaskini May 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing qu ... Baca lebih lanjut

This University is provides students with a full and dynamic university experience, distinctive in character, and pursuing strong international links to advance knowledge. A commitment to producing quality research that aims to solve the worlds greatest issues has led to the University being among the 100 universities for research impact. Baca Ringkas
Hamilton , Tauranga + 1 Lagi Kurang