Master muzik - instrumental / suara

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muzik - Instrumental / suara

Pendidikan dalam muzik klasik, yang bertujuan ke arah kerjaya sebagai pemuzik / penyanyi profesional atau profesional guru memainkan peranan penting / suara.

Nama: Sarjana Muzik - Instrumental / suara
Jenis: Sarjana
Panjang: 2 tahun
Kredit pemindahan Eropah: 120 ek
Bahasa: Bahasa InggerisTerdapat 5 garisan yang berbeza:

  • Orkestra
  • Piano
  • Akordion
  • Guitar
  • Suara


Pengajaran berbeza-beza antara pelajaran solo, ceramah dan pengajaran dalam bilik darjah. Di samping itu, terdapat kelas induk, muzik ruang dan mata pelajaran lain yang khusus bagi laluan yang berbeza.

Tamat pengajian daripada program ijazah Sarjana Master memberikan tajuk muzik.

Syarat Kemasukan

Yang akan dimasukkan ke program Master anda mesti mempunyai Ijazah Sarjana Muda dari Akademi Muzik, Konservatori atau serupa dan menghadiri uji bakat.

Hubungi institusi pendidikan yang anda ingin memohon maklumat terperinci mengenai syarat kemasukan dan memerlukan tahap penguasaan bahasa Inggeris.

Untuk mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan sijil asing anda dinilai untuk pengiktirafan di sini di Denmark, lihat Agensi Denmark Pendidikan Antarabangsa.

Kemasukan

Tarikh tutup permohonan untuk program MSc berbeza mengikut institusi pendidikan itu. Hubungi institusi individu untuk maklumat lanjut mengenai tarikh akhir permohonan dan bentuk. Memohon terus di institusi.

Pelajar pertukaran perlu menghubungi institusi rumah mereka untuk maklumat mengenai prosedur permohonan dan tarikh akhir.

Tuisyen

Terdapat yuran pengajian bagi semua pelajar ijazah sepenuh masa, melainkan jika anda seorang pelajar dari negara Nordic atau EU, atau dari Liechtenstein.
Pelajar dalam program pertukaran yang tidak dikehendaki untuk membayar tuisyen.

Semester Mula


Satu tahun akademik terdiri daripada dua semester, yang bermula sekitar lewat Ogos.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Royal Danish Akademi Muzik adalah akademi muzik yang tertua di Denmark. Ia adalah sebuah institusi yang dinamik dan bersemangat seni pendidikan, tertumpu kepada pengajaran, yang mengira antara tug ... Baca lebih lanjut

The Royal Danish Akademi Muzik adalah akademi muzik yang tertua di Denmark. Ia adalah sebuah institusi yang dinamik dan bersemangat seni pendidikan, tertumpu kepada pengajaran, yang mengira antara tugas utamanya tujuan untuk terus mengembangkan muzik klasik dan meningkatkan relevan secara berterusan, sebagai bahagian tengah kontemporari muzik dan kehidupan budaya. Akademi mempunyai span muzik dan gaya yang luas, yang terdiri daripada muzik tempoh untuk klasik-romantik, dan juga muzik kontemporari yang lebih terkini dan baru, termasuk muzik kerencaman hari esok. Majoriti kursus Akademi bertujuan prestasi di peringkat tertinggi, dan banyak juga termasuk latihan pedagogi dengan tujuan untuk pengajaran muzik profesional. Selain program semata-mata musik dan vokalis, kursus khusus juga disediakan dalam bidang pengajaran muzik, komposisi, menjalankan dan muzik gereja, dan juga rakaman arah. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pelbagai perjanjian kerjasama dan latihan praktikal telah meningkatkan hubungan dengan pasaran buruh dan menyumbang kepada statistik pekerjaan baik untuk graduan kita. Aktiviti asas Akademi seni mencari ungkapan dalam julat yang menyeluruh dan kaya pelbagai konsert, serta projek-projek berprofil tinggi dalam kerja-kerja pembangunan pendidikan dan seni dan penyelidikan. Rangkaian luas kenalan antarabangsa dan rakan pusingan off gambar yang dicipta oleh ramai guru-guru yang komited Akademi dan kakitangan lain - dan di atas semua, oleh badan besar pelajar berbakat yang membentuk hati itu semua. Sejak musim panas tahun 2008, Royal Danish Akademi Muzik telah ditempatkan di dalam persekitaran seni bina tertunggak pada Rosenørns Allé 22. Dalam tahun lalu, bangunan yang indah dan atmosfera direka oleh arkitek Vilhelm Lauritzen menjalani pengubahsuaian yang teliti dan lengkap dan penukaran yang mengubah mereka dari pusat radio ke dalam akademi moden muzik. Hasilnya ialah sebuah kompleks kualiti antarabangsa atas, dengan banyak ruang untuk pengajaran dan latihan, serta menawarkan konsert dan pengeluaran kemungkinan yang unik. Baca Ringkas