Master Linguistik Gunaan

University of Newcastle

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master Linguistik Gunaan

University of Newcastle

Sarjana Linguistik Gunaan

Program Sarjana Linguistik Gunaan direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk memahami proses pembelajaran dan perkembangan bahasa, untuk membangunkan bermotivasi secara teori bahasa pengajaran kurikulum, dan untuk meningkatkan keberkesanan mereka sebagai guru Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua atau asing, atau lebih amnya untuk melanjutkan pemahaman mereka tentang cara di mana bahasa mempengaruhi dan dipengaruhi oleh persekitaran sosial dan budaya. Program ini menggabungkan perspektif teori dengan kajian empirikal dan aplikasi praktikal, dan memberi peluang kepada pengalaman praktikal bilik darjah dan pengajaran individu.

The Master of Applied Linguistics boleh diambil dalam pengkhususan berikut atau sebagai anugerah bukan khusus:

  • TESL / TEFL
  • Pengajian Terjemahan (tidak terdapat kepada pelajar-pelajar baru pada tahun 2010)

NSW Department of Education & Training telah meluluskan anugerah itu dengan pengkhususan TESL / TEFL untuk Bahasa Inggeris sebagai pengajaran Bahasa Kedua (ESL) di sekolah kerajaan NSW oleh calon-calon dengan kelayakan pendidikan yang berkaitan. Rangkaian kursus yang berkaitan dengan pengkhususan Pengajian Terjemahan tidak diiktiraf oleh NAATI.

Mengapa Kaji dengan kami?

University of Newcastle kini reputasi yang ditubuhkan, kebangsaan dan antarabangsa, sebagai penyedia program kursus lepasan ijazah yang berkualiti tinggi sangat Gunaan Linguistik. Program-program ini kini telah beroperasi selama lebih lapan tahun, dengan beberapa berterusan peningkatan jumlah pelajar yang mengambil bahagian. Pelajar-pelajar kita melaporkan tahap yang sangat tinggi kepuasan dengan kedua-dua Program Linguistik Gunaan sendiri dan peluang pekerjaan bahawa Anugerah menawarkan selepas tamat pengajian. pelajar antarabangsa mencari Newcastle persekitaran yang selamat dan mesra untuk kajian University mereka.

Kepujian

The Master of Applied Linguistics akan diberikan dengan Merit mana pelajar mencapai Gred Purata 6.0 atau ke atas.

Akreditasi profesional

NSW Jabatan Pendidikan dan Latihan telah meluluskan anugerah itu dengan pengkhususan TESL / TEFL untuk Bahasa Inggeris sebagai pengajaran Bahasa Kedua (ESL) di sekolah kerajaan NSW oleh calon-calon dengan kelayakan pendidikan yang berkaitan. Rangkaian kursus yang berkaitan dengan pengkhususan Pengajian Terjemahan tidak diiktiraf oleh NAATI.

Peluang kerjaya

Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua; penyelidikan dalam linguistik gunaan.

Syarat Kemasukan

Kemasukan ke program Applied Linguistics memerlukan siap terlebih dahulu daripada Ijazah Sarjana Muda di kawasan padang yang sesuai atau setaraf pembelajaran terdahulu diiktiraf. ( "Berkaitan kawasan padang" termasuk Pendidikan, Bahasa Inggeris, Bahasa, Linguistik, Psikologi, dan Patologi Pertuturan.)

Pelajar antarabangsa perlu mematuhi University of Newcastle keperluan penguasaan bahasa Inggeris. Semua Pelajar Antarabangsa mendaftar dalam program ini akan disediakan dengan orientasi untuk membiasakan mereka dengan peraturan, jangkaan, kemudahan dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Universiti.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Australia - Newcastle, New South Wales
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Australia - Newcastle, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat