Master Eksekutif dalam Pengurusan Hotel dan Katering

Umum

Penerangan Program

Master Eksekutif dalam Pengurusan Hotel dan Katering

Kembali ke universiti

Harga dalam euro

Syarat-syarat akses

profil

Oktober 2019

7909

Kajian fail

Wawancara motivasi

BAC 3 dan 2 tahun / tahun pengalaman
profesional dalam sektor ini

persembahan

Dalam konteks global dan evolusi yang kekal, Master Executive dalam Pengurusan Hotel dan Katering dalam masa separuh masa bertujuan untuk menyelesaikan dan memperkaya perjalanan pendidikan profesional dan pengurus sektor pelancongan dan hotel.

Latihan ini bertujuan untuk membina kecekapan pengurusan perusahaan dalam bidang hospitaliti dan Pengurusan Hospitaliti, iaitu pertubuhan hotel dan pemulihan. Ia termasuk memberi tumpuan kepada pengurusan dan kawalan ciri-ciri struktur unit-unit pengeluaran syarikat, serta keupayaan untuk berhadapan dengan konsep dan peralatan baharu, sama ada titik kebangsaan pandangan atau antarabangsa.

Kata kunci: Pengambilan keputusan yang berkesan dan penggunaan teknologi baru yang aktif.

Ini pengkhususan dan sebahagian besarnya beralih kepada program realiti pasaran menanam menguatkan lagi komitmen dan kepakaran benefisiarinya.

Program Master Eksekutif dalam Pengurusan Hotel dan Katering adalah sebahagian daripada musim panas yang dibangunkan dengan kerjasama para pelaku operasi dan institusi sektor ini untuk memberikan respons kepada isu-isu yang berkaitan dengan perkembangan dan pertumbuhan sektor tersebut. Sebaliknya, dan keperluan pasaran buruh.

objektif

Master Eksekutif dalam Pengurusan Hotel dan Katering pada masa yang sama bertujuan untuk memperdalam pengkhususan anda untuk menjadikan anda pakar dalam pengurusan hotel dan pengurusan katering.

Pada akhir kerjaya anda, anda akan menjadi pengurus dengan kemahiran, kebolehan dan nilai berikut:

 • Kepelbagaian dengan industri hotel dan katering: melalui perspektif antarabangsa dan pendekatan berorientasikan perniagaan untuk perniagaan, anda akan mendapat asas pengetahuan yang kukuh mengenai industri hotel dan restoran, dari segi dasar, prosedur, amalan dan pengalaman dalam bidang pelancongan, perhotelan dan rekreasi.
 • Visi Global: melalui skop antarabangsa dan keusahawanannya, Master Executive ini bertujuan untuk melatih para pengurus yang dapat mengurus syarikat hotel dan katering secara nasional dan antarabangsa.
 • Pembangunan pelan strategik: untuk menyediakan anda alat penting untuk pembangunan dan penggunaan operasi pelan strategik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, dalam persekitaran pelancong.
 • Inovasi dan pengurusan lestari: terima kasih kepada latihan yang bersifat global dan khusus, anda akan dapat mengembangkan kreativiti dan inovasi anda, tetapi juga pendekatan pengurusan yang mampan untuk sektor ini.
 • Kemahiran pengurusan dan peribadi: memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk menguruskan secara optimum, sebuah pasukan dalam persekitaran yang bersifat seratif, tenang dan menguntungkan.

Kekuatan program

Ostelea Rabat telah mereka bentuk program latihan dengan mengambil kira realiti dan keperluan pasaran.

Itu bukan semua! Ostelea Rabat juga bergantung kepada kepakaran Kumpulan dalam latihan untuk membangunkan program yang setia kepada janji sekolah: latihan yang berorientasikan pada realiti sektor dari sudut praktikal.

Oleh itu, pilih Eksekutif Eksekutif dalam Pengurusan Hotel

 • Perkongsian strategik yang dibangunkan dengan pemain industri: ahli akademik, institusi dan syarikat.
 • Rangkaian: terima kasih kepada kitaran pertemuan dengan pengurus hotel dan katering serta pakar antarabangsa dalam sektor ini, para pelajar akan dapat membina rangkaian hubungan profesional mereka sendiri
 • Fokus pada "Pengurusan Pendapatan" melalui Permainan Perniagaan: domain pemasaran canggih ini dipelajari terutamanya dalam program ini, terutamanya melalui visi praktikal Permainan Perniagaan
 • Kajian kes: untuk meningkatkan keupayaan pelajar membuat keputusan tetapi juga untuk membangun kreativiti mereka, kemahiran analisis, komunikasi lisan
 • Penyertaan dalam acara yang berkaitan dengan sektor: semasa kursus mereka, pelajar akan mengambil bahagian dalam pameran, kongres, pameran dan persidangan tematik.
 • Fakulti pelbagai budaya: Kursus diajar oleh fakulti negara dan antarabangsa, serta pakar industri dan perunding.
 • Pembangunan "kemahiran lembut": pelajar mendapat manfaat daripada kitaran pembinaan dan pembangunan peribadi yang membolehkan mereka meningkatkan keupayaan pengurusan dan kepimpinan mereka.

peluang kerjaya

Diploma Sarjana Eksekutif Pengurusan Hotel dan Pemulihan Paruh Waktu membolehkan anda mengakses kedudukan dan institusi berikut:

 • pengurus hotel dan katering korporat.
 • Bertanggungjawab bagi jabatan-jabatan operasi dalam rantaian hotel.
 • Ketua bahagian hotel dalam kumpulan atau syarikat induk.
 • Ketua Bahagian Makanan
 • Penyelia pusat di masyarakat.

kandungan latihan

Program Master Eksekutif dalam Pengurusan Hotel dan Pemulihan Paruh Waktu terdiri daripada 5 modul:

 • Struktur dan pembiayaan sektor pelancongan: visi antarabangsa;
 • bakat
 • Pengurusan strategik dan pengurusan operasi dalam sektor perhotelan dan katering: visi antarabangsa;
 • Pemasaran hotel, pemasaran dan pemasaran restoran;
 • Tesis pengajian.

Proses pembelajaran mata pelajaran yang berbeza dan tema, akan berakhir dengan penulisan karya akhir pengajian yang akan menjadi pembangunan Rancangan Perniagaan atau Pelan Produk atau Rancangan inovasi untuk perniagaan hotel atau katering atau syarikat-syarikat lain dalam sektor ini. Kerja-kerja ini akan dilakukan oleh kumpulan maksimum 3 pelajar di bawah pengawasan seorang tutor pakar dalam bidang yang dipilih.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ostelea gives you the opportunity to study in the country that boasts the most competitive tourism sector in the world. A country filled with cultural resources and infrastructures, and which is highl ... Baca lebih lanjut

Ostelea gives you the opportunity to study in the country that boasts the most competitive tourism sector in the world. A country filled with cultural resources and infrastructures, and which is highly adapted to digital consumption habits. Baca Ringkas