Master Eksekutif dalam Pengajian EU

Umum

6 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Master Eksekutif dalam Pengajian EU dianjurkan oleh pusat européenne pembentukan antarabangsa ( CIFE - www. CIFE .eu). CIFE adalah institusi pengajian tinggi dan penyelidikan swasta, yang ditubuhkan pada tahun 1954 dengan ibu pejabatnya di Nice dan pejabat cawangan di Berlin, Bruxelles dan Istanbul. Ia menerima pendanaan khas dalam rangka Program Jean Monnet dari Kesatuan Eropah. Kebanyakan graduan program CIFE bekerja untuk institusi Eropah, organisasi antarabangsa dan NGO.

Master Eksekutif kami - pelbagai disiplin dan fleksibel

Master Eksekutif CIFE dalam Kajian EU adalah kurikulum dua tahun (60 ECTS) pelbagai disiplin, yang menawarkan jalur belajar yang fleksibel dan kaedah untuk profesional, siswazah dan pegawai yang mengejar kerjaya mereka pada masa yang sama.

Peserta kami menerima pengetahuan berstruktur asas EU dan memberi tumpuan kepada isu-isu keutamaan terpilih untuk pemahaman yang mendalam dan pendekatan berorientasikan masa depan kepada integrasi EU. Dengan lebih daripada 10 tahun pengalaman dalam pembelajaran campuran, kami menawarkan latihan kemahiran mengajar, penyelidikan dan profesional yang menggabungkan e-pembelajaran, bengkel bersemuka dan pengawasan individu untuk hasil pembelajaran terbaik.

Kurikulum kami - berstruktur dan difokuskan

Tahun pertama menawarkan pelbagai kursus wajib dan pilihan dalam sejarah EU, sains politik, ekonomi, undang-undang EU, lobi, pembangunan mampan dan banyak lagi.

Tahun kedua menggabungkan pengajaran peringkat tinggi dalam pengkhususan yang dipilih dengan sama ada trek penyelidikan,

membawa kepada tesis Master atau trek profesional, meningkatkan kemahiran dan kompetensi untuk pasaran buruh.

Sepanjang program ini, kami mengajar penyelidikan dan metodologi berdasarkan amalan terbaik komuniti akademik. Di samping itu, kami menawarkan latihan kemahiran dan kompetensi seperti perundingan Majlis dan simulasi ECJ, statistik perbandingan lintas negara, briefan dasar, analisis ekonomi dan memo undang-undang, pendapat dan writ serta pengurusan projek, ucapan awam, persembahan dan perbahasan.

Peserta yang berjaya menerima gelaran misi Chartered di organisasi européennes et internationales ( Pegawai Dasar dalam organisasi Eropah dan Antarabangsa ), secara rasmi diiktiraf oleh negara Perancis serta Eksekutif Eksekutif dalam Pengajian EU yang dianugerahkan oleh CIFE .

Kaedah kami - maya dan peribadi

Master Executive menawarkan pembelajaran tercanggih terkini melalui kursus dalam talian interaktif dengan fora moderator, pengajaran berkala dan webinar rekap, video instruksional sendiri dan penyeliaan individu secara dalam talian.

Bengkel hujung minggu intensif 8 kami di Berlin, Budapest, Brussels, Nice, Rom dan Vienna menggabungkan peserta dan fakulti dalam bengkel pengajaran dan kemahiran yang intensif. CIFE menganjurkan taklimat dengan pakar yang bekerja di institusi kerajaan dan berorientasikan dasar yang berurusan dengan isu berkaitan EU berkaitan di negara tertentu.

Fakulti kami - terkenal dan antarabangsa

CIFE membawa bersama beberapa ahli akademik dan pengamal yang paling terkenal di Eropah dalam bidang mereka, menyumbang kajian terkini dan pandangan hidup sebenar dari amalan hidup EU.

Permohonan dan Bayaran

Tarikh akhir permohonan: 25 September 2020. Bayaran penyertaan adalah 4900 € setahun dan merangkumi bimbingan akademik, kampus maya, sokongan teknikal serta papan dan penginapan semasa bengkel hujung minggu.

Bilangan biasiswa yang terhad terhad kepada calon-calon yang berkelayakan untuk menampung sebahagian daripada yuran pengajian. Untuk maklumat lanjut, sila rujuk CIFE laman web 's: www.eu-online-academy.org atau hubungi CIFE ( CIFE -berlin @ CIFE .com).

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the sub ... Baca lebih lanjut

The Centre international de formation européenne (CIFE) was created in 1954. Its founders, in particular, Alexandre Marc, understood the urgent necessity to train professionals and citizens in the subject of a united Europe. CIFE is a private non-profit-making international organisation which includes several European studies courses as well as conferences, seminars and publications. Baca Ringkas
Berlin , Nice , Brussels , Budapest , Canterbury , Rom , Istanbul , Tunis , Vienna + 8 Lagi Kurang