The Master UNO Eksekutif Pentadbiran Perniagaan Ijazah

Program MBA Eksekutif UNO menawarkan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah (SACS) dan Perhimpunan Amerika Collegiate Sekolah Perniagaan (AACSB).

Matlamat Universiti New Orleans Eksekutif Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (EMBA) adalah untuk menyediakan pengurus berpengalaman, usahawan yang berjaya dan profesional dengan tertinggi pendidikan perniagaan kualiti master's peringkat.


Kualiti dan Kecekapan

UNO EMBA distrukturkan untuk menyediakan program berkualiti tinggi sambil mengelakkan gangguan yang ketara tanggungjawab kerja setiap hari. Kami melakukan segala yang mungkin untuk membuat program yang mudah untuk, responsif kepada, dan menyokong pelajar di samping mengekalkan tumpuan kepada kualiti. Dengan menghadiri kepada butir-butir pentadbiran, kita membebaskan lebih banyak masa untuk pelajar-pelajar kita untuk menumpukan perhatian kepada apa yang penting - pendidikan mereka.Adakah MBA Ijazah Betul?

Pertama, anda perlu membuat keputusan jika MBA adalah ijazah yang betul. Hanya lebih sedikit daripada satu juta orang di seluruh dunia mempunyai MBA. Walaupun keperluan untuk MBA adalah jelas, beribu-ribu pelajar tidak akan menghabiskan masa dan wang untuk mendapatkan ijazah itu melainkan jika ia berhasil. Ia paling jelas tidak. Mereka yang mempunyai ijazah sarjana mendapatkan lebih banyak wang, memajukan dengan lebih cepat dan mengurangkan masa mencari pekerjaan baru. Faktor-faktor ini bergabung untuk meningkatkan dengan ketara pendapatan seumur hidup. Objektif utama MBA adalah untuk pelajar untuk membangunkan dan mengintegrasikan:

- Kemahiran analitikal untuk membuat keputusan yang menggabungkan dimensi global, etika dan budaya yang pelbagai
- Kemahiran dalam menilai prestasi organisasi dan membangunkan pendekatan untuk penambahbaikan
- Kemahiran kepimpinan, dan
- Kemahiran interpersonal yang menyumbang kepada kerja berpasukan.


MBA vs. EMBA

The EMBA direka untuk memberikan keselesaan maksimum dan gangguan minimum bagi mereka pengurus dan profesional yang tidak mempunyai masa untuk berurusan dengan jadual sukar dan rehat dilanjutkan. Kakitangan EMBA menjaga butiran pentadbiran supaya pelajar mempunyai lebih banyak masa untuk bersedia untuk kelas. Kelas-kelas yang sesuai dijadualkan pada seli minggu, terutamanya sepanjang hari Jumaat dan Sabtu, dan terletak di UNO Lakefront Campus.

Selain itu, pelajar dibentuk menjadi kumpulan kerja yang kecil, yang kekal bersama-sama untuk keseluruhan program. Program UNO EMBA direka sekitar kumpulan-kumpulan kerja yang kecil. Format kumpulan kecil adalah penting untuk pelajar sejak kumpulan memberikan sokongan penting sosial dan akademik untuk ahli-ahli mereka. Kumpulan juga penting peranti pasti selamat bagi pengurus yang sibuk dengan beban kerja yang berubah-ubah secara meluas. Ahli kumpulan akan sentiasa 'trade off' kekuatan dan kelemahan mereka. Kerana saling bergantung pada ahli pasukan, pelajar digalakkan untuk yakin kepada komitmen mereka untuk memperoleh MBA melalui program tujuh belas bulan intensif ini.Program EMBA Kurikulum

Universiti New Orleans mempunyai sekolah terbesar perniagaan di Louisiana, dan juga salah satu program pendidikan yang paling pesat berkembang eksekutif di negara ini. Program MBA Eksekutif menyampaikan berkualiti tinggi, pendidikan bernilai tinggi.

Jadual Kelas Di New Orleans, kelas terutamanya memenuhi semua hari Jumaat dan Sabtu setiap minggu lain. Kalendar Tentatif bagi Amerika Syarikat dan Jamaica kelas boleh dilihat dalam talian. Kelas di Jamaica seorang 12-16 jam setiap hujung minggu.Kurikulum Ringkasan

Pengurusan Kumpulan Kecil
Gelagat Organisasi, Kepimpinan dan Komunikasi
Perniagaan Komunikasi
Perakaunan Kewangan dan Pengurusan
Ekonomi Pengurusan
Kaedah Kuantitatif
Penyiasatan Membuat Keputusan Tools
Pengurusan Pemasaran
Pengurusan Operasi / Sistem Maklumat Pengurusan
Pengurusan Kewangan
Aplikasi Analisis Perniagaan
Perniagaan Antarabangsa


Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh University of New Orleans College of Business Administration »

Kursus ini Lokasi Kampus
Ikut lokasi
Ikut tarikh