Sarjana Teologi & Religious Studies (Penyelidikan)

Program ini Theology & Religious Studies master penyelidikan menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar teologi, kedua-dua konteks dan klasik, pada peringkat tinggi. Tenaga pengajar yang berdedikasi kami terdiri daripada ulama terkemuka dari dalam VU Universiti Amsterdam. Mereka yang mengambil bahagian dalam rangkaian kebangsaan dan antarabangsa dalam bidang masing-masing dan memberikan keadaan kepakaran seni untuk memastikan anda sudah bersedia untuk menghadapi cabaran akademik di hadapan.

Di Universiti VU Amsterdam anda boleh memilih untuk melakukan kajian teologi dalam bidang berikut: Kajian Injil, Sejarah Gereja, dogmatika, Ecumenics, Agama-agama Dunia, Falsafah Agama, Teologi praktikal, dan sosioekonomi Saintifik Kajian Agama. Pengkhususan yang anda pilih akan menentukan kandungan program peribadi Theology & Religious Studies (penyelidikan).

Program secara ringkas

Dalam program ini sarjana anda akan mengikuti beberapa kursus umum dalam hermeneutik, Kemahiran Penyelidikan dan beberapa kursus lanjutan dalam Pengajian Agama atau Teologi. Anda juga akan mengambil beberapa (sekurang-kurangnya 4) kursus pengkhususan dalam bidang yang anda pilih penyelidikan. Tahun pertama program itu diakhiri dengan latihan penyelidikan. Dalam latihan ini anda akan menjadi sebahagian daripada sebuah jabatan atau penyelidikan kumpulan dekat dengan pengkhususan anda. Anda akan bekerja pada satu projek penyelidikan jabatan dalam latihan ini.

Pada tahun kedua anda, anda akan mengikuti 2 kursus pengkhususan wajib pada semester pertama. Pada masa yang sama, anda boleh memilih 2 kursus bebas daripada semua kursus di fakulti atau mengikuti beberapa kursus di tempat lain. Fokus utama anda tahun kedua ini akan menulis tesis anda pada topik yang terutamanya mempesonakan anda. Sepanjang kurikulum, perkembangan anda akan diikuti dan anda akan dibimbing dan dilatih oleh seorang penyelia. Anda juga akan mengambil bahagian dalam mesyuarat kumpulan penyelidikan atau jabatan Fakulti kami membentangkan penyelidikan anda sendiri dan memberi maklum balas kepada orang lain. Dalam perjalanan akhir program ini anda akan membuat portfolio pada perkembangan dan pencapaian anda.

Pintu masuk A ke doktor falsafah penyelidikan


Sejauh Theology & Religious Studies (penyelidikan) sarjana adalah pintu masuk untuk menulis disertasi kedoktoran di Universiti VU Amsterdam. Pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran teologi mereka di peringkat ijazah doktor dinasihatkan untuk melengkapkan program ini sarjana. Jika anda lulus daripada program ini dengan gred cemerlang yang konsisten (purata 8 daripada 10 atau lebih tinggi), anda akan layak untuk diterima ke dalam program kedoktoran di Sekolah Pengajian Siswazah universiti itu Teologi.

Syarat kemasukan dan permohonan


Untuk diterima masuk ke program sarjana penyelidikan ini anda mesti mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang teologi atau pengajian agama dari Belanda WO universiti, atau ijazah yang setaraf daripada universiti bukan Belanda. Pemohon untuk kemasukan mesti mempunyai gred purata 7.5 (sistem Belanda) untuk program sarjana muda. Pelajar asing dengan ijazah sarjana muda hanya akan diterima apabila universiti telah meluluskan kurikulum mereka setaraf minimum untuk program VU University sendiri dan apabila gred purata gred pelajar adalah setanding dengan 7.5 dalam sistem Belanda. Lembaga Kemasukan akan membuat keputusan apabila persamaan program dan kemasukan itu.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 80 lagi program yang ditawarkan oleh Vrije Universiteit Amsterdam »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
untuk pelajar EEA; € 10,500 untuk Non-EEA
Deadline
Permintaan Maklumat
deadline for international students
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
deadline for international students
Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
deadline for international students
End Date