Master Dalam Teknologi Mudah Alih Dan Bandar Pintar (mmtsc)

Universidad Politécnica de Cartagena

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master Dalam Teknologi Mudah Alih Dan Bandar Pintar (mmtsc)

Universidad Politécnica de Cartagena

mmtsc

MMTSC adalah Ijazah Sarjana yang membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan, kemahiran dan kebolehan yang diperlukan untuk melibatkan cabaran teknologi yang berkaitan ke Mobile Technologies untuk Bandar Pintar. The MMTSC termasuk kursus Piawaian Broadband Wireless dan Teknologi, Smart Bandar Technologies & Pengurusan Data, Big & Terbuka DATA, IOT (Internet Perkara), Urban Informatics, Adaptive Cities, Pengangkutan Pintar, Keselamatan Data, Keusahawanan dalam berisiko tinggi cepat berubah bidang teknologi, pembangunan mudah alih app, operasi dan pengurusan rangkaian digital baru, sensor novel, penggerak dan alat ... dan banyak lagi. Pelajar-pelajar akan meneroka peranan teknologi dan data di bandar-bandar, dan mereka akan belajar bagaimana untuk mengambil bahagian dalam penciptaan bandar pintar.

UPCT Universiti juga menampung beberapa "Cátedras", "spin-off", "Cloud Inkubator HUB", yang telah menghasilkan perjanjian kerjasama jangka panjang stablished antara Universiti dan syarikat yang paling berprestij dalam bidang Mobile Technologies dan Bandar Pintar. Pelajar-pelajar daripada MMCST akan mempunyai peluang untuk bekerja bersama-sama dengan syarikat-syarikat utama dalam sektor kebangsaan dan antarabangsa Kejuruteraan, dan mengambil kesempatan daripada peluang-peluang yang sangat besar daripada pengalaman ini. Untuk memastikan yang MMCST di UPCT akan menyediakan indah "batu loncatan" untuk menggalakkan kerjaya dan kerjaya anda, dan memperkenalkan anda kepada Eropah, Amerika Utara, Amerika Latin, dan pasaran kerja yang berkualiti tinggi Afrika Utara.

SMARTCITY01

Profesion kejuruteraan telekomunikasi mempunyai ciri-ciri keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan masyarakat yang semakin teknologi dan dinamik ini yang. Hari ini, kejuruteraan telekomunikasi hadir bukan sahaja dalam sektor Teknologi Maklumat dan Komunikasi, tetapi juga dalam banyak sektor lain seperti industri, perbankan, motor, pertanian, kesihatan, perundingan, dan lain-lain, yang bermaksud masa depan yang sangat cerah untuk profesional itu.

Graduan yang telah belajar di ETSIT daripada UPCT (Universidad Politécnica de Cartagena) cukup bersedia untuk bekerja di syarikat-syarikat kontrak perkhidmatan awam atau swasta, besar atau kecil dalam bidang reka bentuk, pemasangan, penyelenggaraan dan operasi rangkaian dan kabel dan optik fiber sistem komunikasi (televisyen, internet, dan lain-lain) atau wireless (komunikasi mudah alih, WiFi, WiMAX, TDT, rangkaian sensor, dan lain-lain). Mereka juga menjalankan fungsi penting dalam syarikat-syarikat penyediaan perkhidmatan (operator mudah alih dan kabel) dan syarikat-syarikat khusus untuk pengeluaran dan pembekalan peralatan seperti antena, telefon bimbit, televisyen digital atau radio, satelit, dan lain-lain Selain itu, jurutera ini mempunyai pelbagai peluang di dalam badan-badan teknikal Pentadbiran Awam dan perundingan pengurusan, keusahawanan, R & D & I dan dalam amalan bebas profesion.

Dalam masa 10 tahun, 8 kumpulan penyelidikan telah menjalankan 76 projek penyelidikan, dengan pembiayaan lebih 5.300.000 €; melaksanakan lebih daripada 50 kontrak R & D bernilai lebih € 1.500.000; beratus diterbitkan artikel dan kertas kerja mengenai persidangan kebangsaan dan antarabangsa; dan telah mempertahankan lebih daripada 40 Kedoktoran Theses dalam bidang ITCs dengan kesan sosial yang ketara.

Ibu pejabat ETSIT terletak di abad ke-18 yang dipulihkan Building Antigones, yang mempunyai kawasan permukaan sejumlah 1,800 m2 khusus semata-mata untuk mengajar bilik darjah, dengan kapasiti 1,305 pelajar. Kelengkapan bilik darjah termasuk papan hitam interaktif digital, papan hitam tradisional, projektor overhed, sistem siaraya (mikrofon tanpa wayar dan penceramah), meja multimedia dan akses Internet. Selain ini, Sekolah dan Jabatan menyediakan guru dengan sumber audiovisual lain seperti PC tablet, projektor slaid, televisyen / video, komputer riba dan projektor video.

Kemudahan kami berbangga 1500 m2 makmal pengajaran dilengkapi dengan state-of-the-art peralatan, dan 300 m2 khusus untuk bilik komputer. Selain daripada makmal pengajaran, 500 m2 ruang bawah tanah khusus untuk R & D & I makmal.

ETSIT itu kini mempunyai lebih 700 pelajar diagihkan di kalangan pelbagai kursus ijazah. Peratusan pelajar lelaki dan perempuan adalah masing-masing 80% dan 20%.

Lebih 10 tahun kewujudannya, lebih daripada 600 orang pelajar telah lulus (321 Kejuruteraan Telekomunikasi dan 287 Teknik Telekomunikasi Kejuruteraan, khususnya dalam Telematics). Menurut laporan PESIT VI (Pengajian Sosio-Professional Telekomunikasi Engineers) Kolej Rasmi Telekomunikasi Engineers, 100% daripada jurutera telekomunikasi semasa dan jurutera telekomunikasi teknikal telah bekerja dalam tempoh setahun selepas tamat pengajian.

Terdapat lebih daripada 80 orang guru di 10 jabatan yang berbeza bekerja di ETSIT itu. Daripada jumlah ini, 80% adalah Doktor. Status pengambilan tenaga pengajar disediakan mencerminkan keadaan ini, di mana 50% daripada pengajaran dan kakitangan penyelidikan adalah kerjaya penjawat awam, 19.5% mempunyai kontrak pekerjaan tidak ditentukan, dan 30.5% mempunyai pengajaran atau kontrak pentadbiran. Kira 65% daripada tenaga pengajar mempunyai pengalaman mengajar lebih daripada 10 years' dan lebih 70% mempunyai sekurang-kurangnya 6 years' diiktiraf kerja-kerja penyelidikan.

Bersama-sama dengan pengajaran, penyelidikan adalah salah satu batu asas Universiti. Majoriti guru ETSIT menjalankan aktiviti penyelidikan sengit. Guru-guru ini menjadi sebahagian daripada Kumpulan Penyelidikan yang berbeza yang berkaitan dengan kejuruteraan telematik, elektromagnetisme digunakan untuk telekomunikasi, pemprosesan isyarat, komunikasi mudah alih, komunikasi radio dan astrofizik.

SMARTCITY02

Syarat Kemasukan dan Yuran

Syarat Kemasukan

Pelajar yang berminat untuk menghadiri Induk di Mobile Technologies dan Bandar Pintar perlu mempunyai ijazah Sarjana Muda dengan pengetahuan mengenai beberapa topik berikut: telekomunikasi, kejuruteraan elektrik atau sains komputer.

pemohon pra-dipilih perlu lulus ujian awal.

Bayaran untuk Pelajar Antarabangsa

Bayaran untuk Pelajar antarabangsa € 14.000,00. Pelajar yang layak boleh layak mendapat € 2.000,00 biasiswa.

SMARTCITY03

proses Enrolmen

Proses Permohonan MMTSC di UPCT

Dokumentasi yang perlu dikemukakan:

 1. Pasport yang sah
 2. Sijil diperolehi di negara asal anda di mana ia menyatakan bahawa kajian yang lengkap membolehkan anda mengakses pengajian Sarjana
 3. transkrip penuh rekod di mana data berikut dipaparkan:
  • Tempoh rasmi ijazah (dalam tahun akademik)
  • mata pelajaran yang diambil
  • Beban kerja satu mata pelajaran (dalam jam)
  • Gred mata pelajaran - menjelaskan peratusan
 4. Sijil dari rumah University (atau pihak berkuasa yang kompeten) di mana ia diiktiraf bahawa anda mempunyai akses kepada Pengajian Master

Nota:

 1. Sila ingat bahawa semua dokumen perlu rasmi dan perlu dikeluarkan oleh pihak berkuasa berwibawa. Juga, mereka perlu sisi undang-undang, jadi yang Setem Apostille (lihat di bawah untuk maklumat lanjut) adalah wajib.
 2. Dokumen hendaklah dihantar dalam Bahasa Sepanyol ATAU Bahasa Inggeris. Sekiranya dokumen asal diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol, penterjemahan akan mempunyai untuk menjadi rasmi.
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Feb. 2019
Duration
Tempoh
15 
Sepenuh masa
Price
Harga
14,000 EUR
€ 2000 Biasiswa disediakan untuk pelajar yang layak
Locations
Sepanyol - Murcia, Region of Murcia
Tarikh mula : Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Sepanyol - Murcia, Region of Murcia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Feb. 2019
Sepanyol - Murcia, Region of Murcia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat