Master dalam sistem interaktif pintar

Umum

Penerangan Program

Master dalam Sistem Interaktif Pintar

teknologi baru muncul pada masa depan akan menyediakan kedua-dua interaktiviti dan kecerdasan. program sarjana dalam Sistem Interaktif Pintar (IIS) menangani kedua-dua trend, memberi tumpuan kepada reka bentuk, analisis dan pembangunan ejen dan robot dapat berinteraksi secara pintar dengan manusia dan ejen lain, iaitu, agen yang boleh melihat, pelan, bertindak, belajar dan berkomunikasi.

pensyarah program ini adalah ahli-ahli sains yang terkenal di dunia dalam bidang kecerdasan buatan, robotik, pembelajaran mesin, interaksi bahasa semula jadi dan kecerdasan web. Pelajar akan belajar tentang bahasa, model dan algoritma yang terlibat dalam sistem interaktif pintar dan akan didedahkan kepada penyelidikan peringkat tinggi dalam bidang ini.

Ini adalah program sarjana teknikal, dan pelajar dijangka untuk membiasakan diri dengan bahasa matematik dan sains komputer.

Objektif

program sarjana bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan:

 • Latar belakang yang kukuh dalam model dan algoritma untuk analisis, reka bentuk dan pembangunan sistem interaktif pintar.
 • Pintu masuk ke dalam penyelidikan peringkat tinggi dalam bidang di mana mereka membuat sumbangan mereka.

tenaga pengajar

pensyarah program ini termasuk profesor penyelidikan ICREA Hector Geffner, Gabor Lugosi dan Leo Wanner; Ricardo Baeza-Yates, pengarah Yahoo! Labs Eropah; dan Vladimir Estivill-Castro, Universiti UPF dan Griffith (Australia).

Siapakah yang boleh memohon?

Ini adalah program yang sangat teknikal, dan pelajar dijangka mempunyai pengetahuan terlebih dahulu daripada bahasa matematik dan sains komputer. Untuk memohon kepada program ini, pelajar mesti memegang ijazah sarjana muda dalam bidang sains komputer, matematik, fizik atau kejuruteraan, atau mempunyai latar belakang yang sama.

Struktur

Program ini adalah penyelidikan yang berorientasikan dan dibahagikan kepada tiga penggal, lebih perjalanan yang pelajar mesti melengkapkan 'nilai mata pelajaran wajib, 10 kredit' 30 kredit bernilai mata pelajaran pilihan, dan satu projek penyelidikan 20 kredit.

Kandungan

 • Machine Learning (Gabor Lugosi; penggal pertama)
 • Autonomous Systems (Hector Geffner; penggal pertama)
 • Mobile Robotik (Vladimir Estivill; penggal pertama)
 • Metodologi Penyelidikan (penggal pertama)
 • Natural Bahasa Interaksi (Leo Wanner; penggal kedua)
 • Intelligence Web (Ricardo Baeza; penggal kedua)
 • Pilihan 1 (penggal kedua)
 • projek penyelidikan (penggal ketiga)
 • Pilihan 2 (penggal ketiga)

Kedua-dua mata pelajaran pilihan yang dipilih daripada kalangan berikut: Topik Lanjutan dalam Sistem Interaktif Pintar, pengiraan Neurosains, Interaksi Manusia-Komputer, Imej dan Pemprosesan Video, Permainan dan Hiburan, reka bentuk antara muka, Psikologi dan Sains Kognitif, Pengiktirafan corak dan Algorithm Design. Mata pelajaran pilihan yang ditawarkan satu penggal setahun dan adalah tertakluk kepada pendaftaran minimum.

projek penyelidikan dan latihan

Pelajar perlu menjalankan satu projek penyelidikan dalam konteks salah satu kumpulan penyelidikan Pompeu Fabra University. Sebagai sebahagian daripada projek mereka, pelajar boleh melakukan magang di salah satu daripada kumpulan-kumpulan penyelidikan atau di sebuah syarikat dalam industri.

Pengetahuan, kemahiran dan kecekapan yang diperolehi

 • Keupayaan untuk membangunkan ejen nyata dan maya, seperti robot, untuk berinteraksi dengan persekitaran fizikal, manusia dan ejen lain.
 • Pengetahuan mengenai model dan algoritma yang diperlukan untuk menangani pembelajaran, tindakan dan interaksi dalam persekitaran yang sebenar atau maya yang mungkin termasuk manusia dan ejen lain.
 • Keupayaan untuk menggabungkan kepintaran dan interaktiviti dalam pelbagai aplikasi, seperti permainan video, Internet, pembuatan dan robotik.

Peluang Kerjaya

 • The Internet: pintar aplikasi web.
 • Permainan video: Aplikasi pintar dalam industri permainan video.
 • pemprosesan data Pintar: profesional perlombongan data.
 • ejen kognitif untuk warga tua.
 • teknologi baru masa depan dan aplikasi.
 • Academia: penyelidikan dalam agen pintar yang berinteraksi dengan manusia dan ejen lain.

Bahasa Inggeris

Ingat bahawa untuk berjaya mendaftar, pembentangan sijil Bahasa rasmi adalah satu keperluan kemasukan penting. Hanya pemohon yang bahasa ibundanya adalah Bahasa Inggeris tidak perlu pre¬sent sijil Inggeris. Keputusan rasmi hendaklah dihantar terus oleh institusi yang memeriksa untuk Kemasukan sekolah Jabatan dan mesti mematuhi skor minimum yang diperlukan: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Pemohon yang, pada masa permohonan itu, masih tidak mempunyai sijil English rasmi atau yang berada dalam proses mendapatkan ia mesti memasukkan maklumat ini dalam aplikasi kemasukan mereka. Pemohon yang telah menamatkan Ijazah penuh mereka Sarjana Muda di universiti berbahasa Inggeris perlu mengemukakan bukti bertulis bahawa bahasa pengantar pengajian mereka adalah Bahasa Inggeris.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Baca lebih lanjut

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Baca Ringkas