Pengenalan, keselesaan, kecekapan, fungsi dan berehat adalah beberapa ciri-ciri yang setiap reka bentuk dalaman perlu mengambil kira apabila menjalankan reka bentuk dalaman. Bahagian dalam rumah atau ruang awam mesti lulus pengguna identiti mereka dan meningkatkan emosi. Interior Design Master mempunyai program yang fokus pada konsep projek itu, organisasi ruang, fungsi, lay-out dan pelupusan. Kursus ini memberi penekanan kepada pemindahan maklumat tentang bahasa bahan, lampu, hiasan, warna-warna dan integrasi komponen teknikal. Hubungan dengan persekitaran luaran juga akan dipertimbangkan dengan teliti. Semua isu-isu ini akan dikaji dan dikaji dalam projek-projek yang dijalankan di dalam kelas dan membantu untuk menyatukan kaedah operasi yang berkesan dan unik. Kerjasama dengan syarikat dan institusi bertujuan untuk membantu pelajar memahami bagaimana reka bentuk dalaman berkomunikasi nilai jenama melalui struktur seni bina dan grafik. The Master menyediakan peluang kepada pelajar untuk membangunkan dan menyelaraskan reka bentuk dalaman dengan tujuan bukan sahaja konsep tetapi juga strategik. Akan diberi perhatian khusus kepada kualiti dan butiran teknikal dalam usaha untuk membangunkan kemahiran profesional yang unik dan eksklusif.

ENTRY

Sarjana itu bertujuan graduan dalam Architecture, Interior Design, Industrial Design, Kejuruteraan atau setaraf; pelajar yang datang dari sekolah-sekolah reka bentuk dan seni dan calon-calon yang mempunyai pengalaman profesional yang ketara dalam sektor ini. Jumlah ruang yang terhad. Proses kemasukan adalah berdasarkan kepada penilaian CV, portfolio dan temu bual. Permohonan bagi kemasukan hendaklah dihantar kepada SPD Pejabat Akademik.

TEMPOH

Tempoh pengajian adalah selama 15 bulan, dari Oktober hingga Disember tahun berikut. Kehadiran adalah wajib - sepenuh masa - 1500 jam termasuk pelajaran kelas, projek menjalankan dan pentas.

STAGE

Pada akhir program ini didaktik, pelajar akan dapat melakukan magang tiga bulan dalam syarikat-syarikat, agensi atau institusi dalam sektor ini.

BAHASA

Kursus ini adalah dalam bahasa Inggeris.

DIPLOMA

Selepas mengatasi peperiksaan akhir, pelajar akan menerima Ijazah universiti Sarjana dikeluarkan oleh IULM dan SPD. Program ini adalah 60 kredit CFU / ECTS.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Scuola Politecnica di Design SPD »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
15 
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

INTERIOR DESIGN Slide Show