PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM BAHASA INGGERIS

Yang master dalam reka bentuk dalaman untuk ruang komersial bercadang untuk bekerja dari asas mencerminkan teori dan praktikal kepada reka bentuk ruang komersial. Tujuannya adalah untuk menggabungkan konsep-konsep teori dan pembinaan, sebut harga, dan tafsiran yang ketara, dengan pemahaman bahawa amalan reka bentuk yang wujud berhubung dengan masyarakat semasa, hingga kini.

Oleh itu, menggunakan perspektif sejarah untuk mereka bentuk, menganalisis keadaan semasa, dan merujuk kepada sejarah tempat itu akan, oleh itu menjadi isu-isu penting yang perlu dipertimbangkan. Master menggunakan Barcelona sebagai alasan kerja, dan sebagainya berkaitan dengan ruang komersial yang berkaitan dengan sebuah wilayah di mana jalan adalah protagonis. Disebabkan oleh ciri-ciri geografi bandar, dan cuaca yang baik, penggunaan banyak diperbuat daripada ruang awam. Jalan-jalan dan dataran adalah kawasan lapang yang mengoksidasi fabrik bandar; dan, dalam masa ini kawasan perumahan berkepadatan tinggi, mereka perlu menyediakan 'ruang tamu' untuk rakyat.

Barcelona, ​​tidak seperti bandar-bandar Amerika, sebagai contoh, adalah "bercampur" bandar, wilayah yang jarang dizonkan, di mana kehidupan domestik, bekerja, dan percutian wujud bersama-sama. Kedua-dua ciri-ciri, penggunaan ruang awam dan "bercampur", membuat tingkat bawah tempat yang penting peralihan, dan ambang antara kehidupan awam dan swasta. Sempadan antara dalaman dan luaran adalah satu yang kabur, di mana batasan jalan tidak berakhir di bangunan, tetapi sampai ke bahagian dalaman, melalui sentuhan dengan tanah. Sejak beberapa dekad yang lalu Barcelona telah membina semula landskap sendiri, terhad oleh unsur-unsur geografi yang mengelilinginya (gunung, sungai, dan laut), menjalankan projek bandar yang berbeza yang timbul daripada keperluan sejarah. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, perubahan ini telah terikat dengan peristiwa-peristiwa besar, dan tiga projek, khususnya telah berubah struktur bandar Barcelona: Kampung Olimpik dibangunkan untuk Sukan Olimpik di Barcelona pada tahun 1992. Peluasan Avinguda Diagonal dijalankan pada tahun 2006 yang melibatkan pengubahsuaian kawasan metropolitan Barcelona, ​​melanjutkan Avinguda Diagonal sejauh laut. Pewujudan 22 @ di daerah Poble Nou, struktur bandar baru yang direka untuk mengubah kawasan lama menjadi tumpuan untuk aktiviti baru, di mana kira-kira yang diminta antara kegunaan yang berbeza yang berpotensi. Menggunakan kekayaan ini, tawaran kursus dengan konsep ruang komersial berhubung dengan "jalan", dengan mengambil kira keadaan sosial dan politik untuk campur tangan di tempat-tempat yang menjadi sebahagian daripada perbahasan awam.

Objektif

Berhadapan dengan evolusi mempercepatkan pasaran pengguna, kita dihujani dengan imej, identiti, suasana dan gaya hidup, yang sering mempunyai sedikit kaitan dengan produk setiap hari mereka mewakili: yang 'masyarakat pengguna. Melalui kerja yang dijalankan semasa Master ini, pelajar akan menangani isu ruang komersial bukan sebagai pembinaan abstrak, tetapi sebagai ulasan terhadap realiti. Mereka akan membangunkan projek-projek yang sangat realistik dan menjadi sebahagian daripada perbahasan pertumbuhan semula dan reka bentuk bandar. Projek-projek yang akan data yang disediakan oleh Jabatan Majlis Bandaraya Seni Bina disokong.

Tujuannya adalah untuk pelajar-pelajar mempunyai hubungan yang lebih rapat dengan dunia profesional dan memperoleh alat yang diperlukan untuk menangani kepelbagaian dan kepelbagaian program dan tempat-tempat yang meliputi dalam bidang reka bentuk dalaman. Berikutan program bersepadu sesi praktikal dan teori, para peserta akan dibantu dari peringkat awal strategi dan konsep, melalui proses reka bentuk untuk persembahan akhir. Penekanan akan diberi kepada aspek-aspek disiplin projek, membuka tanah baru kepada pereka bentuk, di samping memperkukuhkan dan menguatkan pengetahuan yang diperolehi sebelumnya.

Kursus ini memberi tumpuan terutamanya kepada penyelidikan, metodologi pembelajaran, dan proses projek. Hasilnya bukan satu objektif dalam sendiri, tetapi kenderaan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan alat-alat yang diperlukan untuk mengendalikan apa-apa jenis projek pelbagai disiplin pada masa akan datang. Peserta perlu membangunkan keupayaan untuk merancang dan memahami peringkat proses kerja, oleh seli kedua-dua aspek. Kursus ini juga menarik pada latar belakang pelbagai pelajar bagi meningkatkan lagi pengetahuan kumpulan.

Metodologi

Master menawarkan program intensif yang menyediakan alat metodologi, mengemudi dari "diilhamkan" mencari imej yang berkaitan dengan hasil akhir. Kursus ini akan melengkapkan pelajar dalam bidang abstraksi, untuk mereka bentuk ruang yang sesuai dengan aspek emosi dan visual, dan untuk meneruskan cara individu berfikir.

Kajian ini mengelakkan "dihiasi" atau "mewah" ruang, untuk mengukuhkan pengetahuan tentang sifat dan sensitiviti tempat itu.

Wawasan metodologi dan heterogen akan meningkatkan kemahiran profesional pelajar, membuka bidang kerja mereka di dunia reka bentuk. Kerja-kerja akan dijalankan pada skala yang berbeza, dari bandar kepada manusia, dari konteks keseluruhan kepada perincian, membolehkan kawalan yang menyeluruh projek.

Metodologi pengajaran mencadangkan projek-projek yang menentukan tempat dalam empat cara: 1_ Ruang fizikal di mana ia dijalankan.

2_ The "membentangkan" berhubung dengan keadaan sejarah.

3_ Realiti sosial dan oleh itu isu-isu yang melibatkan rakyat.

4_ Perkara sebagai tafsiran oflife.

pelajar Profil

Pelajar akan diminta untuk membentangkan portfolio grafik menunjukkan keupayaan mereka untuk memanipulasi bentuk dan penguasaan teori reka bentuk.

Selain itu, dua latihan yang diperlukan untuk dihantar:

  1. Pembinaan ruang melalui pemotongan dan lipatan (tanpa keping memisahkan) daripada lembaran A4 kertas hanya satu gambar perlu dikemukakan dan kata sifat yang menentukan ruang.

  2. Pembinaan ruang cahaya melalui penembusan strategik buih kotak papan 50x50x50cm hanya satu gambar perlu dikemukakan dan kata sifat yang menentukan ruang. (Maklumat yang lebih terperinci akan disediakan semasa proses permohonan).

Semua pelajar diterima masuk mestilah mempunyai kelayakan dalam salah satu bidang berikut: - Arkitek - Kejuruteraan - Interior Design - Design Produk - Rekabentuk Grafik - Seni Visual - Seni Taman - Sains Sosial Semasa proses projek itu, Master menggalakkan kerja berkumpulan sebagai kaedah pembelajaran: dua atau lebih ramai pelajar, dengan pengalaman yang berbeza, yang mampu untuk menguruskan cadangan akan lebih bersedia untuk realiti amalan profesional, dan ia juga membuat perjalanan lebih realistik. Atas sebab ini, tentu Induk menghargai hakikat bahawa pelajar mempunyai kelayakan yang berbeza, kerana ini meningkatkan keanehan yang antara disiplin projek.

Peluang profesional

Pelajar Master akan memperoleh pengetahuan yang mencukupi bagi mereka untuk dapat mengintegrasikan disiplin yang berbeza dari dunia reka bentuk ke dalam projek-projek mereka: - Architecture: Kaedah projek itu bermula dengan analisis fizikal dan sejarah tempat itu.

  • Reka bentuk dalaman: difahami sebagai kesinambungan, lanjutan ruang luar; mengelakkan "penyelesaian mewah", dan mencari ruang dengan suasana dan didokong oleh watak tertentu mereka sendiri.
  • Reka bentuk produk: keupayaan untuk menggunakan terperinci atau objek sebagai matriks projek, sama ada untuk modular, kapasiti atau geometri fraktal.

Penyelaras

Penyelaras Sarjana menyokong pilihan pasukan pengajaran, semuanya profesional dengan pengalaman yang luas, dan yang berkaitan dengan institusi berprestij dan organisasi dalam bidang kepakaran mereka. Kami mempunyai penyertaan profesor dan penceramah antarabangsa yang terkenal, yang akan menjelaskan kepada pelajar pendekatan yang berbeza untuk mereka bentuk ruang dalaman kontemporari.

Jadual Waktu: Isnin hingga Jumaat 18:30-22:30 * Perancangan pendidikan untuk semua kursus Sarjana IED sejajar dengan kriteria yang ditetapkan oleh Kawasan Pengajian Tinggi Eropah (EHEA). The IED program Master telah mengguna pakai struktur kredit yang berikut Eropah Pemindahan Kredit System (ek). The IED Master mengeluarkan darjah swasta.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
15,200 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
End Date
Julai 24, 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 24, 2020