Master Dalam Politik, Pentadbiran & Hubungan Antarabangsa

Zeppelin University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master Dalam Politik, Pentadbiran & Hubungan Antarabangsa

Zeppelin University

Bagi pakar-pakar dalam bidang sains & penyelidikan, asas-asas, parlimen, perkhidmatan awam, persatuan, organisasi antarabangsa, pertubuhan bukan kerajaan, pusat penyelidikan pendapat, perunding politik, kewartawanan, perhubungan awam

New Ukuran Pendidikan bagi Pengurusan Politik, Pentadbiran, dan Organisasi

Sektor awam mendapati dirinya dalam salah satu fasa yang paling penting dalam transformasi dalam sejarah kenegaraan moden. Contoh berikut adalah penunjuk kepada perubahan yang besar ini:

  1. Integrasi Eropah;
  2. saling bergantung global dan serantau yang baru;
  3. panggilan untuk pengurusan pentadbiran berorientasikan warganegara yang lebih cekap dan lebih;
  4. perdebatan mengenai penswastaan, perkongsian awam-swasta, atau debureaucratization;
  5. pengenalan Kerajaan Elektronik;
  6. krisis keyakinan terhadap institusi awam, isu-isu berkenaan dengan standard etika dan bentuk baru komunikasi politik. Ini tidak hanya termasuk awam, perkauman, dan pentadbiran antarabangsa, tetapi perusahaan awam, pertubuhan bukan kerajaan, organisasi bukan keuntungan, dan pihak berkuasa politik seperti pakatan, parti, dan parlimen.

Generasi baru eksekutif dalam sektor awam perlu yang lebih pengurusan dan kepakaran strategik untuk menyediakan mereka untuk membuat keputusan yang kompleks dalam persekitaran yang dinamik politik, ekonomi, dan masyarakat - di kedua-dua peringkat antarabangsa kebangsaan dan.

ZU menawarkan latihan inovatif dan program penyelidikan dalam bentuk politik pengurusan berorientasikan dan sains pentadbiran dengan hubungan antarabangsa, di mana unsur-unsur sains sosial penyelidikan organisasi dan penyelidikan dasar digabungkan dengan ekonomi, kemahiran pengurusan, dan unsur-unsur yang paling penting dalam undang-undang awam .

Dalam konteks ini, Fakulti Pengurusan Awam & Tadbir melihat dirinya sebagai makmal penyelidikan dan pendidikan yang menggalakkan latihan berpusatkan masalah bagi sektor awam dalam dialog antara disiplin, dengan profil antarabangsa dan dengan cara teori yang dipacu.

Ciri-ciri berikut terutamanya membezakan program induk dalam "Politik, Pentadbiran & Hubungan Antarabangsa".

1. Pengkhususan Dalam Ijazah Sarjana

Tiga trek boleh didapati:

TRACK I: Hubungan Antarabangsa & Global Politik

Bagaimana aspek-aspek politik hubungan ekonomi antarabangsa diatur? Bagaimanakah dasar pembangunan yang diarahkan? Bagaimana undang-undang antarabangsa yang ditubuhkan? Bagaimanakah proses politik Eropah dan antarabangsa diatur?

TRACK II: Institusi Politik & Keputusan

Bagaimana proses membuat keputusan politik berfungsi? Apa yang kita belajar daripada psephology? Bagaimana orang berkelakuan politik? Mana pemain dan institusi menentukan politik?

TRACK III: Barang Awam & Perkhidmatan

Boleh barang-barang awam dihadkan? Bagaimanakah prestasi organisasi diukur dan diperbaiki? Apa perkembangan terkini yang ada dalam bidang E-Kerajaan?

2. Projek Penyelidikan

Apa yang mentakrifkan kerja akademik? Vs Akademik kerja amali. Adakah mereka bertentangan?

Cara yang terbaik untuk menjawab soalan ini adalah untuk mengejar akademik diri sendiri. Bermula dengan penggubalan soalan konkrit yang perlu dijawab dengan cara pilihan kaedah, melalui pelaksanaan analisis, tafsiran keputusan, para pelajar akan mempunyai struktur sokongan pada jawatan guru besar di tangan sambil membawa keluar mereka kerja-kerja akademik autonomi.

3. Kerjasama dengan Universiti Konstanz dan Zürich

Politik dan pentadbiran fakulti Universiti Konstanz, Universiti Zürich, dan Zeppelin University telah bergabung tenaga untuk mengumpulkan kepakaran mereka. Dipilih pelajar master ZU menerima biasiswa perjalanan untuk menghadiri kursus di Konstanz atau Zürich.

Keperluan Bahasa

Walaupun beberapa baik kursus ditawarkan dalam bahasa Inggeris di ZU, pelajar tidak akan berada dalam kedudukan untuk melengkapkan program ijazah dalam bahasa Inggeris. Pengetahuan bahasa Inggeris diutamakan; pengetahuan Jerman adalah sebuah keperluan mutlak. ZU memerlukan semua pemohon ijazah mencari menunjukkan sekurang-kurangnya kemahiran Jerman perantaraan peringkat.

This school offers programs in:
  • Jerman
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Locations
Jerman - Friedrichshafen, Baden-Württemberg
Tarikh mula: Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
Jerman - Friedrichshafen, Baden-Württemberg
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat