Master dalam perniagaan antarabangsa dan bahasa

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan

Dua tahun Sarjana Perniagaan dan Bahasa Antarabangsa mengajar pelajar menguasai konsep dan teknik yang berkaitan dengan perniagaan antarabangsa di samping membolehkan mereka untuk mendapatkan pengetahuan yang luas strategi perniagaan teras dalam konteks ekonomi global dengan mempelajari konsep pengurusan penting dalam bidang yang berbeza.

Hari ini, pemimpin-pemimpin perniagaan yang berjaya mesti mempunyai kedua-dua alat teori dan empirikal yang melengkapkan mereka dalam membuat keputusan pengurusan berstruktur berdasarkan pelbagai parameter budaya, kewangan, perdagangan, sosial dan politik. Dengan ijazah ini, pelajar akan memahami pelbagai konsep Ekonomi Antarabangsa yang akan membolehkan mereka memahami kesan bagaimana isu-isu semasa mempengaruhi perniagaan antarabangsa. Dengan mempelajari konsep Undang-undang Perniagaan, pelajar akan meningkatkan pemahaman mereka terhadap persekitaran undang-undang, membantu mereka untuk mentafsirkan dokumen dan amalan yang struktur perniagaan undang-undang.

Objektif kedua kursus ini adalah untuk pelajar untuk memahami intim persekitaran yang pelbagai budaya dengan mengambil kursus dalam Bahasa dan Tamadun, serta Pengurusan Budaya Cross. kemahiran bahasa Inggeris akan diperkukuhkan bersama satu atau dua bahasa asing tambahan termasuk Perancis, Sepanyol, Jerman, Itali atau Bahasa Arab di peringkat pertengahan atau lanjutan untuk menampung persekitaran perniagaan pelbagai bahasa.

kurikulum itu diserahkan dengan melawat profesor dari Perancis dan UAE. fakulti kami telah mendapatkan pengakuan di seluruh dunia dan memberikan pengetahuan yang menyeluruh mengenai Perniagaan dan Bahasa Antarabangsa melalui kuliah, kerja berkumpulan, kajian kes, tugasan individu, kajian penyelidikan dan permainan perniagaan interaktif berasaskan komputer.

Pengiktirafan antarabangsa

Ijazah Sarjana Perniagaan dan Bahasa Antarabangsa diberikan oleh Paris-Sorbonne University dan dianggap sebagai tahap yang sama diberikan di Paris. Ia diiktiraf di seluruh dunia dan merupakan langkah utama untuk kerjaya antarabangsa di Abu Dhabi dan luar negara. The International Business dan Bahasa kurikulum telah disenaraikan "A" oleh Agensi Perancis Penilaian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan (AERES), yang merupakan tahap penilaian yang paling tinggi.

Akses kepada Ph.D. Paris-Sorbonne program

program ini adalah perdana daripada Paris-Sorbonne School pengajian Perniagaan dan Bahasa Antarabangsa dan boleh membawa kepada akses untuk program kedoktoran tiga tahun, bukan kediaman Pengajian Perniagaan & Eropah Antarabangsa di Universiti Paris-Sorbonne.


Untuk melihat risalah, sila klik di sini

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD), your first step towards an international prestigious degree. Paris-Sorbonne University Abu Dhabi is a higher education institution that attracts ... Baca lebih lanjut

Welcome to Paris-Sorbonne University Abu Dhabi (PSUAD), your first step towards an international prestigious degree. Paris-Sorbonne University Abu Dhabi is a higher education institution that attracts not only the best students from the UAE, but also the best students from all over the Middle East and the around the world. Baca Ringkas