Master Dalam Perancangan Dan Pengurusan Pelancongan (mtpm)

The Open University Of Tanzania

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master Dalam Perancangan Dan Pengurusan Pelancongan (mtpm)

The Open University Of Tanzania

Yang Sarjana Perancangan Pelancongan dan Pengurusan (MTPM)objektif utama 's adalah tiga kali ganda; pertama adalah untuk menyediakan profesional masa depan untuk menguruskan secara strategik dan membuat keputusan yang mampan dan berkesan dalam penempatan tanggungjawab tinggi di institusi pelancongan; kedua adalah untuk menyediakan profesional masa depan dengan pengetahuan yang bersepadu dinamik pembangunan pelancongan, prinsip-prinsip pengurusan mampan, isu-isu alam sekitar, peranan kepelbagaian budaya dan kreativiti untuk inovasi dan tadbir urus rangkaian pelancongan pengurusan kualiti perkhidmatan pelanggan; dan ketiga adalah untuk melatih penyelidik masa depan dalam bidang pengurusan pelancongan.

Lebih penting lagi, kursus ini bertujuan untuk melatih pelajar untuk melihat aktiviti pelancongan dari perspektif global, untuk memenuhi permintaan persekitaran antarabangsa dan kesannya terhadap organisasi awam, syarikat swasta dan aktiviti penyelidikan, dalam parameter kemampanan.

Selepas berjaya menamatkan program ini, pelajar akan:

  1. Menunjukkan pengetahuan dan kefahaman dalam bidang utama, termasuk kedua-dua gambaran keseluruhan kawasan itu dan pengetahuan lanjutan dalam terma dan hubungan pusat dalam pelancongan, juga termasuk gambaran yang lebih mendalam ke dalam bidang penyelidikan dan pembangunan semasa,
  2. Menunjukkan lebih mendalam pengetahuan metodologi dan saintifik Pengajian Pelancongan,
  3. Mempunyai keupayaan melalui kerja mereka sendiri untuk membangunkan integrasi pengetahuan untuk menangani masalah yang kompleks dan untuk merumuskan pertimbangan berdasarkan pendekatan saintifik,
  4. Berkomunikasi penemuan dan pengetahuan asas kepada pakar-pakar pelancongan dan profesional dan juga khalayak yang kurang teknikal - nasional dan antarabangsa.
  5. Telah membangunkan keupayaan untuk belajar secara bebas untuk mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti penyelidikan dan pembangunan saintifik maju,
  6. Dapat menggunakan kaedah saintifik dan pendekatan dalam tindak balas kepada keperluan untuk baru
  7. pengetahuan dalam pelancongan serta keperluan untuk pembangunan kepakaran selanjutnya di medan itu.

Struktur Program

Pelajar berdaftar bagi kerja kursus dan disertasi MTPM mesti melengkapkan sebahagian kursus dengan gred purata 'B' (GPA sekurang-kurangnya 3.0) sebelum mereka dibenarkan untuk meneruskan dengan fasa penyelidikan disertasi. Pelajar hendaklah mengambil sejumlah 18 unit (12 unit kursus dan 6 unit disertasi). The MTPM memberi tumpuan kepada kakitangan pengurusan yang sedia ada dalam Industri Pelancongan. Ia menggabungkan kedua-dua orientasi vokasional dan penyediaan kajian yang relevan dalam Industri Pelancongan untuk memenuhi keperluan mendesak peringkat tinggi tenaga kerja. Program ini ditawarkan oleh kerja kursus dan disertasi melalui kelas malam eksekutif dan mod jarak blended-. Pada masa ini, terdapat tiga pusat merangkumi Dar es Salam, Arusha dan Zanzibar. Dari bulan Oktober tahun ini akademik, program ini akan bermula pada Kigali Rwanda.

Kelayakan masuk

Kelayakan kemasukan adalah seperti yang ditetapkan dalam peraturan-peraturan universiti

Tempoh program

Sarjana dalam Perancangan Pelancongan dan program Pengurusan akan berlangsung dalam tempoh tiga modul yang akan terdiri daripada dalam kajian mendalam dalam bidang yang dipilih pelancongan, menganjurkan dan mengajar pada waktu malam dan mod eksekutif. Selepas tamat kursus bekerja pelajar akan mula bekerja pada penyelidikan mereka. Sekurang-kurangnya pelajar akan menghabiskan 18 bulan untuk menyelesaikan program ini. Nota program ini akan mengikuti peraturan universiti dan tatakelakuan.

Program ini disampaikan melalui mod blended seperti program tuan mengajar di Fakulti Sastera dan Sains Sosial

Kandungan Kursus Status Unit
OTM 601 Teori dan Amalan Pelancongan Teras 2
Dasar Pelancongan 602 OTM dan Perancangan Teras 2
OTM 603 Pendekatan Pengurusan Hospitaliti Teras 2
OTM 604 Pelancongan dan Hospitaliti Keusahawanan Teras 2
OTM 605 Pelancongan Pemasaran dan Promosi Teras 2
OTM 606 Pembangunan Pelancongan Mampan Teras 2
OTM 698 Kaedah Penyelidikan Lanjutan Sains Sosial dan Disertasi Teras 6
Jumlah 18
This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini July 19, 2017
Tempoh & Harga
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2018
Sept. 2018
Duration
Tempoh
16 
Sambilan
Locations
Tanzania - Dar Es Salaam
Tarikh mula: Feb. 2018, Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2018, Sept. 2018
Tanzania - Dar Es Salaam
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat