Master dalam pengurusan

Umum

Penerangan Program

Di sinilah saya mula membuat perbezaan.

(Re-) Pengurusan & Persatuan Pemikiran

Dengan program Sarjana Seni dalam Pengurusan anda, anda bukan sahaja akan mendapat pendidikan universiti yang profesional tetapi juga mencari persekitaran di mana pengurusan, sains dan sains sosial, teori dan amalan, etika dan kemampanan bersatu - dan di mana fenomena ini tidak diambil begitu sahaja, tetapi ditunjukkan secara kritis dan empati. Anda akan mempunyai peluang untuk menggabungkan, merangkum dan menimbang semula tanggungjawab anda kepada pengurusan dan masyarakat. Lebih empat semester anda akan lulus melalui mata pelajaran yang direka untuk memberi anda "struktur" (teori), "prestasi" (amalan), "transformasi" (kepimpinan) dan "penyelidikan" (sintesis). Sekarang, mengapa memilih antara seorang ahli generalis atau pakar? Yayasan program dibina di atas tunggak pengurusan umum dan pembangunan kemahiran peribadi.

Anda boleh memilih dua daripada enam bidang pengkhususan:

  • jenama
  • Kreativiti & inovasi
  • Perubahan Budaya & Persatuan
  • Sumber Manusia & Kepelbagaian
  • Media Baru
  • kemampanan

The Karls - persekitaran yang benar-benar antarabangsa

Mengalami interculturality adalah sebahagian kehidupan sehari-hari di Karls. Komuniti kami terdiri daripada pelajar, fakulti dan kakitangan dari lebih daripada 50 buah negara dari seluruh dunia. Sejak permulaan program Sarjana, sehingga 70% pelajar kami mempunyai latar belakang antarabangsa (lihat peta di bawah). Sarjana Seni dalam Pengurusan adalah program pengajaran bahasa Inggeris dan antarabangsa di mana kita memeluk kepelbagaian di semua peringkat - sama ada kewarganegaraan, umur, latar belakang belajar, pengalaman kerja dll. Kami melihat diri kita sebagai hub antarabangsa dan interkultur untuk pengalaman kolaboratif. Karls adalah ahli rangkaian ATLAS, Businet dan EAIE dengan lebih dari 100 universiti rakan kongsi di seluruh dunia.

Pelajar kita datang dari seluruh dunia

Pendekatan unik untuk pendidikan

Di Karls, kami tidak menyemai anda dengan pengetahuan faham semata-mata atau 'kebenaran sejagat'. Sebaliknya, pelajar kita belajar berfikir secara kritis mengenai realiti hari ini, mencari tanggungjawab dan mencari penyelesaian yang mengganggu untuk masalah yang rumit. Karls dicirikan oleh kelas kecil (20-30 pelajar), dan disokong oleh jaringan yang kuat para profesor kami, pensyarah dan kakitangan dari pelbagai industri dan bidang akademik. Kami mengambil perspektif interdisipliner mengenai pengurusan dan struktur amalan kehidupan sebenar dan menyelesaikan masalah ke dalam semua program kami. Pelajar kita dipilih kerana mereka mahu mencipta perubahan mampan, bersedia untuk mengambil tanggungjawab dan percaya kepimpinan adalah peluang untuk berkhidmat kepada orang lain dan masyarakat. Pemahaman kita mengenai pendidikan mengikuti Prinsip Pendidikan Pengurusan Bertanggungjawab, yang dilancarkan pada Sidang Kemuncak Pemimpin Kompak Global PBB 2007.

Pelajar dan profesor dalam tetapan kelas interaktif kami

Komuniti yang Berkesan dan Rangkaian Sepanjang Hayat

Pelajar, fakulti dan kakitangan kami mempunyai ikatan yang kuat, intim dan hubungan rapat dalam komuniti di mana mereka berkaitan, terlibat dan menghargai satu sama lain. Rangkaian kami dalam akademik, perniagaan, seni, budaya, politik, sains dan masyarakat sivil lebih daripada dakwat di atas kertas. Mereka hidup dan menendang dalam interaksi yang berterusan dengan rakan-rakan kami - bukan hanya di peringkat bandar atau negara tetapi juga bersemangat di pentas antarabangsa. Alumni Karls kami bekerja di syarikat global atau serantau, di Mittelstand Jerman seperti permulaan inovatif atau perniagaan keluarga. Sesetengah syarikat alumni kami telah bekerja seperti Daimler, Porche, Ralph Lauren, Hays, KPM Berlin, MSK Pharmaceuticals, Lidl Stifftung dan Co KG, Jelaskan GmbH, Pusat Seni dan Media ZKM, Esslingen live - Kultur und Kongress GmbH, Taman Europa, Enterprise Rent-A-Car, time2sustain, Naranjas del Carmen, Sepanyol. Salah satu manfaat utama program Master ialah, ia membolehkan anda memulakan pekerjaan atau terus bekerja di jawatan semasa anda kerana kelas-kelas dijadualkan secara eksklusif dari petang Khamis hingga petang Sabtu.

Jantung Eropah: Karlsruhe, Jerman

Terletak betul-betul di pusat Karlsruhe, sebuah bandar pelajar muda yang bertenaga dan penuh kebudayaan di Selatan Jerman, anda akan mendapati rumah baru anda di bandar terpanas di Jerman, yang juga dikenali sebagai modal internet dengan komuniti permulaan yang terang . Kami berada di nadi kualiti kehidupan Eropah: budaya, ekonomi, gaya hidup bandar dan alam semula jadi. Perjalanan sekitar adalah pantas dan mudah dan terdapat banyak untuk meneroka seluruh Eropah.

Adakah anda tahu Jerman merupakan destinasi kajian antarabangsa yang paling dicari ketiga selepas Amerika Syarikat dan Inggeris? Selepas berjaya melengkapkan ijazah dalam program kami, anda secara automatik layak untuk tinggal di negara ini sehingga 18 bulan pada visa pekerjaan mencari. Dan kerana anda berpeluang mempelajari bahasa Jerman sebagai sebahagian daripada pengajian anda di Karls, program Master benar-benar memberi anda peluang untuk mengambil langkah penting dalam pekerjaan di Jerman selepas itu.

Karlsruhe - di tengah-tengah Eropah

Bersedia untuk memohon? Keperluan dan Kemasukan

Adakah anda melihat diri anda sebagai sebahagian daripada masyarakat Karls? Adakah anda ingin membuat perbezaan - untuk diri sendiri dan orang lain? Adakah dalam proses mengubah diri anda dan memerlukan bantuan? Kami akan gembira untuk dengar daripada anda! Keperluan pengajaran umum untuk program Sarjana kami ialah:

  • Ijazah (sekurang-kurangnya 3 tahun pengajian) dalam pentadbiran perniagaan, ekonomi atau bidang pengajian yang berkaitan.
  • Sekiranya ijazah anda tidak setara, anda mempunyai kemungkinan untuk mendaftarkan diri dalam program PraMaster kami selama satu semester dan selepas itu menyertai Master ( maklumat lanjut).
  • Bukti penguasaan bahasa Inggeris (misalnya TOEFL iBt min 100 mata, skor IELTS min 6.5, C1 mengikut Rangka Kerja Kerangka Eropah untuk Bahasa).

Anda tidak perlu tahu bahasa Jerman untuk memohon sebagai pelajar antarabangsa!

Anda boleh mencari semua butiran mengenai aplikasi, dokumen yang diperlukan dan proses kemasukan di laman web kami . Tarikh akhir permohonan untuk bukan EU adalah 15 November dan untuk pelajar EU adalah 1 Februari. Kemasukan hanya mungkin untuk semester musim panas pada bulan Mac. Bilangan slot kami adalah terhad supaya tidak teragak-agak, jadi gunakan sekarang dan selamatkan tempat anda!

Mahu mengetahui lebih lanjut mengenai Master of Arts Management di Karls, pergi ke laman web kami: master.karlshochschule.de

Tidak sabar untuk menyertai kami? Hantarkan e-mel kepada kami: master@karlshochschule.de

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Karlshochschule International University (or as we call it: the Karls) is a foundation-owned, private, non-profit university. It is accredited by the Wissenschaftsministerium (Ministry of Science) of ... Baca lebih lanjut

Karlshochschule International University (or as we call it: the Karls) is a foundation-owned, private, non-profit university. It is accredited by the Wissenschaftsministerium (Ministry of Science) of the Baden-Württemberg state and also has a Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) Systems Accreditation. Baca Ringkas