Master dalam pengurusan

Umum

Penerangan Program

master dalam pengurusan

SEJARAH

Sekolah Pengajian Siswazah di Fakulti Ekonomi dan Perniagaan Universiti Brawijaya (UB Februari) telah mempunyai perjalanan yang panjang sejak kewujudannya. Pada mulanya, Universiti menawarkan program ijazah pertama sahaja, tetapi pada tahun 2006, program-program siswazah telah dilancarkan.

Program Sarjana Pengurusan (Prodi) menjadi embrio pertama Februari Secara rasmi, Prodi telah ditubuhkan pada tahun 1996, melalui Ketua Dekri Pengajian Tinggi No. 493 / Dikti / Kep / 1996 bertarikh 31 Ogos, 1996.

Kenyataan misi dan matlamat pembelajaran

Kenyataan misi (penglihatan) Program Sarjana Pengurusan (MPIM) ialah: "Untuk menjadi sebuah institusi pendidikan antarabangsa yang terkemuka dalam bidang pengurusan dan perniagaan sains, dengan keusahawanan yang hebat dan wawasan rohani" Program Sarjana Pengurusan (MPIM) Matlamat Pembelajaran :

  • Untuk membentuk profesional pengurusan dengan semangat saintifik yang tinggi, personaliti bebas, yang menguasai sains dan teknologi dan mampu untuk membangunkan pengetahuan mereka sendiri
  • Untuk membentuk graduan yang mampu untuk membangunkan kepakaran pengurusan, mewujudkan keberkesanan yang tinggi dalam menilai keputusan, untuk memperoleh penemuan berharga untuk saintis dan pengguna.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

University of Brawijaya (UB) is located in the city of Malang, East Java province, Indonesia. UB was officially declared by the President of the Republic of Indonesia January 5th 1963.

University of Brawijaya (UB) is located in the city of Malang, East Java province, Indonesia. UB was officially declared by the President of the Republic of Indonesia January 5th 1963. Baca Ringkas