Master dalam pengurusan

Wake Forest University - School of Business

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Master dalam pengurusan

Wake Forest University - School of Business

Mendapat kelebihan daya saing

10 bulan kami Sarjana Sastera (MA) dalam program Pengurusan direka khusus untuk seni baru-baru ini liberal, sains dan graduan kejuruteraan yang ingin cemerlang peribadi dan profesional dalam pasaran hari ini. Sebagai salah satu program yang paling inovatif dalam pendidikan perniagaan siswazah, program MA membina kemahiran dan pengetahuan yang diperolehi dalam pengajian ijazah anda menyediakan anda untuk pelbagai bidang dan kerjaya.

Tarikan termasuk:

  • A hands-on persekitaran dengan kelas kecil pembelajaran dan 10: 1 pelajar: Nisbah fakulti
  • Peluang untuk mendapatkan pengalaman dunia sebenar melalui projek-projek perundingan berasaskan pasukan
  • hala tuju kerjaya peribadi dan bimbingan daripada kakitangan, fakulti dan sambungan profesional
  • siri dan rangkaian Speaker peluang yang menghubungkan anda dengan pencipta dan industri pemikiran pemimpin

Program MA bermula pada bulan Julai dengan modul lima minggu untuk menyediakan anda untuk kursus perniagaan siswazah peringkat. Kejatuhan dan musim bunga semester dibahagikan kepada empat modul di mana anda akan membina asas dalam kewangan, pemasaran, operasi, analisis perniagaan, perakaunan, ekonomi, teknologi maklumat, etika, tingkah laku organisasi dan kepimpinan.

Brian Rekuc dari WFU Sekolah Perniagaan di Vimeo.

Kelayakan

Untuk layak untuk memohon program MA, anda mesti memegang atau menjadi mengikuti ijazah sarjana muda dalam seni liberal, sains atau kejuruteraan (jurusan bukan perniagaan) dari institusi yang diiktiraf dan mesti mempunyai pengalaman kerja lepasan ijazah terhad, jika anda sudah tamat pengajian.

Bagaimana Wake Forest MA dalam program Pengurusan berbeza?

Meningkatkan pendidikan ijazah anda

Dengan memperluaskan pemikiran kritikal dan kemahiran komunikasi daripada pengajian ijazah anda dengan pengetahuan tentang amalan terbaik dalam perniagaan moden, program MA berkembang graduan serba boleh yang yakin boleh meneruskan kerjaya dalam pelbagai bidang.

Mendapat manfaat daripada pengalaman langsung

Untuk memastikan anda mendapatkan program pengurusan yang terbaik daripada ini dipercepatkan, anda akan tenggelam dalam projek-projek perundingan perniagaan dunia sebenar yang membolehkan anda mengaplikasikan konsep yang dipelajari dalam bilik darjah semasa berinteraksi dengan kenalan korporat yang berharga, membina Resume anda dan belajar untuk berkomunikasi dengan tepat.

Mendapat akses kepada pemimpin perniagaan

pelajar MA mempunyai peluang untuk mendapatkan maklumat berharga daripada banyak penceramah jemputan dalam Siri Syarahan Broyhill Eksekutif kami. penceramah baru-baru ini termasuk Debra Lee, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian BET, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif GE Jeff Immelt, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Xerox Ursula Burns, dan Presiden Kelab Sam dan Ketua Pegawai Eksekutif Rosalind Brewer.

Menarik majikan terkemuka

Menggabungkan celik perniagaan dengan kepimpinan dan watak, graduan kita tidak hanya mendapatkan pekerjaan mereka mendapat pekerjaan yang terbaik. Syarikat-syarikat utama menyewa Bangun baru-baru Forest MA graduan Pengurusan termasuk IBM, Deloitte, PepsiCo, AT & T, Bank of America, Steelcase, Oracle dan CIGNA, hanya untuk menamakan beberapa.

Belajar daripada jurulatih kerjaya anda sendiri dan mentor.

Pusat kami untuk Kesediaan Market & Employment menawarkan bimbingan dan mentor kerjaya satu-satu untuk pelajar MA kami. Anda akan mempunyai akses kepada petunjuk yang berharga dan perspektif penasihat yang berpengalaman yang berasingan dipadankan kepada anda. Para profesional perniagaan membantu membangunkan keseluruhan pelajar, melengkapkan anda dengan set yang lebih luas alat untuk pembelajaran, pertumbuhan dan kejayaan.

Tanah Ayub Cinta

pasaran kerja hari ini adalah lebih berdaya saing berbanding sebelum ini. Jika anda memberikan kami 10 bulan, kami boleh menyediakan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mendapatkan jenis pekerjaan anda layak perniagaan - kita mempunyai hasil pekerjaan untuk membuktikannya.

Sebagai pelajar MA, anda akan mempunyai akses kepada sumber-sumber berikut:

  • Kerjaya kejurulatihan untuk meneroka pilihan anda, menghalusi matlamat anda, dan meningkatkan kemahiran temu duga dan persembahan anda
  • Pusat Kesediaan Market & Employment akan membantu anda membangunkan kemahiran yang anda perlukan untuk memulakan kerjaya yang anda mahu
  • Bangun luas alumni Forest rangkaian kami dan kenalan korporat akan membolehkan anda untuk membuat sambungan yang tidak ternilai untuk menetapkan kerjaya anda di landasan yang cepat
This school offers programs in:
  • English
Wake Forest University - School of Business
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
10 
Sepenuh masa
Price
Harga
45,678 USD
tahun akademik penuh
Locations
Amerika Syarikat - Charlotte, North Carolina
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Amerika Syarikat - Winston-Salem, North Carolina
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
Amerika Syarikat - Winston-Salem, North Carolina
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Charlotte, North Carolina
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat