Master dalam pengurusan perniagaan sukan

Umum

Penerangan Program

Kursus menarik menganalisis dan menilai kuasa-kuasa perdagangan dan pengurusan yang telah menyumbang kepada kejayaan perniagaan sukan. Ia menawarkan fleksibiliti dengan kombinasi inovatif blok dan penghantaran dalam talian, menjadikan ia sesuai untuk mereka yang bekerja di sektor sukan dan para graduan yang sedang mencari untuk mengembangkan pengetahuan dan pemahaman mereka tentang industri ini yang semakin meningkat dan penting.

Spectator dan sukan penyertaan adalah satu fenomena global dan baru-baru ini telah menjadi salah satu sektor ekonomi yang paling pesat berkembang untuk kedua-dua negara-negara maju dan membangun. Dengan melibatkan dengan dan menganalisis komersial, media dan pemandu politik perubahan, anda dapat mengenal pasti faktor-faktor yang telah mencipta pertumbuhan tersebut dan bincangkan secara kritis implikasi untuk perniagaan, masyarakat, penjenamaan negara dan identiti.

Sukan adalah perniagaan antarabangsa yang canggih dan kompleks dengan berbilion-bilion pengguna menonton dan melibatkan diri dengan acara sukan pada setiap minggu atau setiap hari. Kursus ini bertujuan untuk membangunkan profesional dalam penyediaan, promosi dan pemasaran sukan yang mampu untuk mengambil kesempatan sepenuhnya peluang yang dibawa oleh sektor.

Melalui belajar pemasaran, penajaan, media dan undang-undang - dan selepas menghabiskan masa di sebuah organisasi sukan di penempatan kerja profesional - anda mendapatkan pemahaman akademik dan pengetahuan praktikal tentang isu yang terlibat dalam pengurusan perniagaan sukan berjaya. Ini akan membantu anda untuk melaksanakan, mengurus dan membentuk perniagaan sukan di masa hadapan.

struktur kursus

Anda akan mengalami campuran dinamik kajian akademik, penyelidikan dan - melalui modul penempatan - hands-on pembelajaran. Gabungan kajian akademik dan analisis praktikal telah direka untuk menyediakan lebih mendalam pengetahuan dan kejayaan kerjaya masa depan.

Penghantaran kursus

Penekanan kursus ini adalah untuk menggunakan pendekatan teori untuk menganalisis dan menilai sektor Sukan Perniagaan. Jika anda sudah bekerja dalam sektor yang anda akan dapat menggunakan pengetahuan sedia ada untuk menyokong kajian anda, manakala jika anda seorang siswazah baru-baru ini terdapat peluang untuk pembelajaran yang lebih disokong.

pelajar sepenuh masa menghadiri bengkel tiga hari setiap minggu dari bulan Oktober hingga Mei. Modul-modul yang disampaikan secara intensif selama beberapa hari berturut-turut dalam apa yang dipanggil 'format blok', yang bermaksud bahawa setiap modul mempunyai 6 hari perpecahan pengajaran kepada dua blok 3 hari. kaedah pengajaran termasuk kerja kumpulan, kajian kes, pembentangan, dan projek-projek streaming. Kursus ini disampaikan melalui pelbagai pendekatan termasuk kuliah, persembahan, tutorial dan kajian kes, dengan penekanan kepada pembelajaran interaktif. Setiap modul yang diajar oleh dua orang pensyarah, seorang dari University of Brighton dan seorang dari University Wittenborg. Kursus penuh diajar di Apeldoorn ..

Bergantung kepada modul ini boleh termasuk gabungan pengajaran berasaskan universiti, seminar dalam talian, sokongan tutorial dan webinar. The Professional Enquiry modul adalah gabungan pengajaran dan tutorial dalam talian yang akan menyokong anda semasa pengalaman organisasi atau projek. Beberapa modul pilihan akan dihantar sepenuhnya dalam talian dan lain-lain akan semua bilik darjah berasaskan.

Fleksibiliti kaedah pengajaran bagi Sukan Business Management MSc memudahkan menggabungkan belajar untuk ijazah sarjana dengan kerjaya profesional. Ia juga bermakna bahawa komitmen anda untuk menghadiri kampus universiti itu mungkin berbeza daripada orang lain belajar kursus yang sama.

Modul dalam fokus

Pengurusan Strategik Sukan Perniagaan

modul ini melihat cabaran utama yang dihadapi pengurusan perniagaan sukan. Anda belajar tentang hubungan kompleks antara pihak-pihak berkepentingan dan meneroka bagaimana perniagaan sukan menjana pendapatan melalui hak televisyen, resit pintu, penajaan dan barangan.

Pemasaran dan Tajaan bagi Sukan dan Peristiwa

Matlamat modul ini adalah untuk memberikan perspektif antarabangsa mengenai pemasaran strategik dan penajaan sukan. Anda memahami dengan teori proses pengurusan penajaan dan belajar bagaimana untuk menggunakan pelbagai pemasaran dan promosi kaedah.

Etika dan Tanggungjawab Sosial: Teori dan Aplikasi

Modul ini memperkenalkan anda kepada kerumitan moral yang berkaitan dengan sektor sukan. Ia juga menangani pelbagai pengguna, perniagaan dan maklum balas masyarakat untuk isu-isu ini, dan menganggap cabaran etika yang dihadapi oleh pengurus perniagaan sukan.

Enquiry Professional

Pada semester pertama modul ini, anda merancang kerjaya masa depan anda seperti yang anda merenung, kemahiran akademik dan profesional peribadi anda dan mempertimbangkan peluang untuk pembangunan. Pada semester kedua, anda mengambil penempatan kerja profesional dengan organisasi sukan yang berkaitan seperti Club Sussex County Cricket, Albion dalam Komuniti, Neilson Holidays Aktif atau SwimTrek.

Sukan di Pasaran Global

Modul ini meneroka kuasa-kuasa global yang memberi kesan kepada perniagaan sukan, khususnya berhubung dengan hubungan korporat antarabangsa.

Syarat Kemasukan

Syarat kemasukan disenaraikan di sini adalah tawaran khas kami untuk kursus ini jika anda ingin mula belajar dengan kami pada 2016. Mereka boleh digunakan sebagai panduan umum.

Kami mengendalikan polisi kemasukan fleksibel - ini bermakna anda boleh menerima tawaran yang lebih rendah bersyarat daripada tawaran biasa, dimaklumkan oleh penilaian kami pencapaian pelengkap anda bukan akademik dan pengalaman. Bagi kursus-kursus yang memerlukan temu bual atau portfolio kajian, ini juga boleh dipertimbangkan di peringkat mana-mana tawaran bersyarat yang berikut jika permohonan anda berjaya.

Ijazah dan pengalaman

  • ijazah pertama dalam mata pelajaran yang berkaitan atau sebahagiannya yang berkaitan, biasanya minimum 2: 2 klasifikasi; atau
  • ijazah pertama dalam tidak berkaitan subjek dan sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman dalam industri kajian bertujuan bekerja; atau
  • HND, ijazah asas atau bersamaan dalam mata pelajaran yang berkaitan dan sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman kerja yang berkaitan; atau
  • kelayakan profesional dalam bidang yang sesuai dan sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman kerja yang berkaitan; atau
  • kerja yang besar, pengalaman profesional atau pengurusan dalam industri yang berkaitan.

Untuk bukan penutur asli bahasa Inggeris

IELTS 6.5 keseluruhan, dengan 6.0 secara bertulis dan sekurang-kurangnya 5.5 dalam unsur-unsur yang lain; atau kelulusan yang setaraf dengannya.

An tuan laluan lanjutan (MSc Combi Pakej) disediakan untuk program berasaskan kampus Eastbourne bagi pemohon yang tidak memenuhi keperluan bahasa di atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that ... Baca lebih lanjut

Wittenborg is a “boutique university” with a primary focus on management as it relates to disciplines in society. Our personal attention to your education is very important. It is for this reason that we take quality seriously and are accredited by the Dutch Flemish Accreditation organisation (NVAO) and Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA). Baca Ringkas
Apeldoorn , Amsterdam + 1 Lagi Kurang