Master dalam pengurusan logistik

Umum

Penerangan Program

Master Pengurusan Logistik

SEJARAH

institut graduan kami telah ditubuhkan pada tahun 2008. Objektif utama kami adalah untuk memupuk bakat dan melengkapkan mereka dengan perdagangan global dan logistik keupayaan pengurusan. bidang penyelidikan kami termasuk rantai dan pengurusan francais, pengurusan logistik, pentadbiran perniagaan antarabangsa, dan lain-lain Pada masa ini, kita mempunyai dua pasukan - rantai dan francais dan perdagangan global dan logistik di institut siswazah kami. Selepas kami selesai mengintegrasikan sumber fakulti, kita akan mempunyai lebih banyak pasukan (contohnya antarabangsa pasukan pentadbiran perniagaan, dan lain-lain)

Objektif

Kami bertujuan untuk memupuk bakat dengan pengetahuan dan kemahiran perdagangan dan logistik, pemikiran bebas dan kebolehan menyelesaikan masalah bersepadu. Kami menjangkakan pelajar-pelajar kita untuk mengintegrasikan pengetahuan teori dengan latihan praktikal untuk menyediakan maklumat yang berguna untuk memudahkan membuat keputusan pengurusan atasan dengan cekap. Dengan pengetahuan teori dan latihan praktikal yang diterima, kami percaya pelajar-pelajar kita boleh menjadi bantuan kepada mana-mana organisasi selepas tamat pengajian mereka.

Fakulti

Kami mempunyai 13 orang guru, termasuk 3 profesor, profesor madya 3, dan 6 pembantu profesor. Setiap guru mempunyai / master atau PhD ijazah beliau diperolehi sama ada di universiti tempatan atau antarabangsa dan mempunyai kepakaran dalam bidang akademik dan penyelidikan tertentu. Guru sambilan di jabatan kami adalah sama ada guru sepenuh masa dari universiti atau pakar-pakar lain dari industri dan semua daripada mereka mempunyai ijazah sarjana atau di atas. Fakulti kecemerlangan adalah aset yang paling berharga jabatan kami.

Perancangan kurikulum

Fokus institut graduan kita ialah dalam membantu pelajar menyerap perdagangan profesional dan logistik pengetahuan melalui teori dan latihan praktikal dengan persamaan dan aspek-aspek profesional kedua-dua perdagangan dan logistik dijaga. kurikulum dirancang seperti berikut: 1. kursus teras (diperlukan): Topik Trading Perniagaan, Perdagangan dan Logistik Topik Pengurusan, Logistik Antarabangsa Topik, ERP Topik Praktikal, Kaedah Penyelidikan dan Seminar, 2.. kursus-kursus profesional (pilihan): Penyelidikan Ekonomi Antarabangsa, Industrial Analisis Ekonomi, International Pentadbiran Amalan Perniagaan, Perdagangan dan Topik Perbankan, Perniagaan Timbang Tara Antarabangsa dan Perundingan, Rangkaian Bekalan dan Perdagangan Global dan Pengurusan Logistik, Perancangan Warehouse dan Analisis Operasi, Logistik dan Channel Pengagihan pengurusan, Sistem Pengagihan logistik, Pengangkutan Ekonomi, dan lain-lain

  1. Esei

Kemudahan

Kami mempunyai 1 profesional multi-media kelas audio-visual dan 2 makmal komputer profesional. Kami juga telah berkaitan perkakasan dan perisian yang dipasang seperti ERP, CRM, 3D pengurusan perniagaan maya, penerokaan data, SPSS analisis statistik, AMOS analisis statistik, BOSS membuat keputusan simulasi untuk pengurusan perniagaan, KMS, DEA Solver analisis data, kajian pasaran ESS, dan Chain Store Master.

Kami juga mempunyai sebuah bilik darjah profesional yang dikenali sebagai Pusat Inovasi untuk Masa Depan Store dan pusat penyelidikan logistik global untuk menyediakan pelajar-pelajar kita persekitaran yang praktikal di mana mereka boleh digunakan sebagai asas kerjasama industri-universiti untuk menjalankan amalan penyampaian perkhidmatan kedai mereka dan operasi logistik. Perisian yang kita bersedia untuk pelajar "Sistem Simulasi Pembuat Keputusan untuk Stores Chain", "Pembuat Keputusan Sistem Simulasi untuk Multi-Stage Rantaian Pembekalan", "Simulation Software for Business Space Design and Planning" dan "RFID Permohonan".

Pembangunan Graduan Institut Operasi

Dalam usaha untuk melaksanakan operasi dalaman dan melaksanakan projek-projek yang berkaitan dengan pengajaran dan penyelidikan, selain daripada mesyuarat jabatan bulanan tetap kami, kami juga dicipta jawatankuasa, yang dibuat oleh fakulti, untuk menjaga aktiviti jabatan yang berbeza. Pada masa ini, jawatankuasa kita ada adalah seperti berikut: Jawatankuasa perancang kurikulum, pelajar rayuan pengendalian jawatankuasa, jawatankuasa pelajar bimbingan, ganjaran pelajar dan jawatankuasa hukuman, jawatankuasa audit perbelanjaan, jawatankuasa perpustakaan, carta dinding / jawatankuasa peralatan instrumen, jawatankuasa kebajikan, pemakanan jawatankuasa pengawasan, jantina pendidikan kesaksamaan, jawatankuasa telefon-nasihat, jawatankuasa urusan umum, pengajaran jawatankuasa subsidi, persatuan pelajar pengajar, alumni perkhidmatan jawatankuasa permintaan, pasukan pendaftaran, jawatankuasa R & D, jawatankuasa penilaian prestasi, dan lain-lain Setiap jawatankuasa bukan sahaja menjaga perniagaan sendiri tetapi juga bekerjasama dengan satu sama lain melalui komunikasi yang mencukupi untuk membuat aktiviti pentadbiran keseluruhan penting untuk operasi institut siswazah kami.

Pendidikan lanjutan

Mengenai mengikuti pendidikan lanjutan, pelajar boleh meneruskan pendidikan PhD mereka di sekolah-sekolah siswazah tempatan atau antarabangsa dan utama dalam bidang kejuruteraan industri dan pengurusan, pentadbiran perniagaan, pengurusan teknologi, perdagangan antarabangsa, pentadbiran perniagaan antarabangsa, pengurusan perdagangan dan logistik global, ekonomi perindustrian, dan lain-lain Kami mempunyai beberapa pelajar yang sedang belajar dalam program-program PhD di institusi siswazah di Taiwan dan di luar negara.

pekerjaan

  1. Pekerjaan dalam Organisasi Persendirian: Pelajar-pelajar kita boleh memohon pekerjaan dalam seksyen antarabangsa syarikat perdagangan atau pengedaran sebagai jurujual atau kerja sebagai kerani perdagangan, barangan terikat kerani, logistik perancang, jurutera industri di jabatan kilang atau logistik dalam industri teknologi , pembeli, gudang penjaga, ketua pasukan dalam bahagian pembuatan atau penjaga stok.

  2. Jawatan awam: Jika pelajar kami lulus peperiksaan perkhidmatan awam, mereka boleh bekerja sebagai juruteknik kejuruteraan industri, atau bekerja di Institut Industri Maklumat, CPC, Biro Perdagangan Luar Negeri, Majlis Perancangan dan Pembangunan Ekonomi, Kastam, dan lain-lain
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Embracing the philosophy of holistic education, we are dedicated to cultivating students’ practical skills. Currently, we have three colleges which are the Colleges of Finance, Management and Informat ... Baca lebih lanjut

Embracing the philosophy of holistic education, we are dedicated to cultivating students’ practical skills. Currently, we have three colleges which are the Colleges of Finance, Management and Informatics, four graduate schools, 12 departments, 1 departmental team (1??) and 1 degree program. Additionally, we established an on-the-job Master program in 2010. In order to enhance the quality of our teaching staff, professors such as Lee Chia-Tung, Chen Ming-Zhang, Chen Guang-Xian, Xu Sheng-Hsiung, Lin Wei-Yi, Pan Zhao-Xian, Luo Neng-Qing, Hua Ming-Shu, Chen Wen-Xian have been recruited. Baca Ringkas