Master dalam pengurusan air yang mampan

Umum

Penerangan Program

MENGAPA?

Degradasi sumber air dan air adalah isu di seluruh dunia. Memandangkan kepentingan air kepada sosio-ekonomi, kesihatan manusia dan ekosistem, pendekatan bersepadu diperlukan jika pembangunan mampan adalah untuk dicapai.

Who?

Anda boleh menjadi seorang graduan Ijazah Sarjana Muda atau pengamal dengan sama ada latar belakang alam sekitar atau teknikal. Anda mesti berminat untuk meningkatkan kemampuan pengurusan air anda, serta membangunkan keupayaan anda untuk bekerja dalam persekitaran yang pelbagai disiplin dan antarabangsa.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa program ini tidak berhasrat untuk membuat "ekologi" daripada seorang "jurutera", atau "jurutera" daripada yang "ekologi". Ia bagaimanapun jelas memastikan bahawa anda mendalamkan kemahiran air anda dengan mengintegrasikan pengetahuan utama pelengkap kepada bidang anda sendiri pengajian, dan dengan meningkatkan kecekapan profesional anda sendiri.

Apa?

Anda akan memperoleh kebolehan untuk mengenal pasti, menentukan dan membincangkan potensi impak aktiviti manusia terhadap pelbagai ekosistem akuatik, serta keupayaan untuk mengenal pasti, menggubal dan membuat kes untuk pengurusan air yang sesuai di kedua-dua negara maju dan membangun. Anda akan menggunakan prinsip kedua-dua ekologi dan kejuruteraan dalam membangunkan pencegahan, pengurangan dan pemulihan langkah-langkah yang mengambil isu-isu kesihatan sosio-ekonomi dan awam pertimbangan.

BAGAIMANA?

Anda akan berurusan dengan penyelesaian masalah dan kerjasama antara disiplin setiap hari. Anda akan tenggelam dalam persekitaran yang pelbagai budaya dan pelbagai etnik (lebih 12 kewarganegaraan setakat ini telah menghadiri program ini). Kami menggunakan pendekatan pembelajaran demi melakukan, jadi anda akan mempunyai "hands-on" Projek-projek lapangan dan makmal, perbincangan berdasarkan seminar dan mini-bengkel di mana anda akan membentangkan hasil kerja anda sendiri atau pasukan anda. Anda boleh melakukan kerja tesis anda di Sweden atau di luar negara.

kurikulum menggariskan

  • Bahasa pengantarnya ialah bahasa Inggeris.
  • Semua kursus juga ditawarkan sebagai kursus tunggal-subjek.

diploma

Magisterexamen i Vattenvårdsteknik. Ini diterjemahkan dalam bahasa Inggeris sebagai Master 1 tahun dalam Pengurusan Air Mampan.

Prospek kerjaya

Kurikulum ini lagi menyediakan anda untuk memainkan peranan yang penting di dalam air dan air sektor berkaitan, ia akan dengan majlis perbandaran, organisasi kerajaan atau syarikat perunding, serta mengikuti pengajian siswazah lagi.

Syarat Kemasukan tertentu

Ijazah Sarjana Muda Sains (BSc) atau Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (BE) dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan sumber air atau air; yang termasuk, tetapi tidak terhad kepada: sains alam sekitar, kimia alam sekitar, geografi fizikal, kejuruteraan awam dan kejuruteraan alam sekitar.

Kemahiran dalam bahasa Inggeris, kedua-dua lisan dan bertulis, bersamaan dengan Bahasa Inggeris B / Bahasa Inggeris 6, mesti ditunjukkan. Anda boleh menunjukkan bahawa anda memenuhi keperluan bahasa Inggeris bahasa melalui menengah atas (SMA) tertentu kajian, kajian universiti tertentu, atau ujian Bahasa Inggeris yang diluluskan.

Syarat kemasukan dan pemilihan

Ijazah Sarjana Muda Sains (BSc) atau Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (BE) dalam mata pelajaran yang berkaitan dengan sumber air atau air, sebagai contoh biologi, sains alam sekitar, geografi fizikal, kejuruteraan awam dan kejuruteraan alam sekitar dan Bahasa Inggeris B atau setaraf. ) English B adalah bersamaan dengan - International English Language Testing Service (IELTS): tanda keseluruhan 6.5 dan tiada seksyen di bawah 5.5. - Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL): Kertas berasaskan: Skor 4.5 (skala 1-6) dalam ujian bertulis dan jumlah skor 575; Berasaskan Internet: Skor 20 (skala 0-30) dalam ujian bertulis dan sejumlah skor 90. - Cambridge ESOL: Sijil Advanced Bahasa Inggeris, Diploma Pengajian Bahasa Inggeris atau Sijil Kemahiran.

pemilihan: Kebanyakan kredit yang diperolehi

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kristianstad University was founded in 1977. Today there are about 14,000 students at the campus, situated just 10 minutes from the town centre. On the campus you have access to inspiring meeting plac ... Baca lebih lanjut

Kristianstad University was founded in 1977. Today there are about 14,000 students at the campus, situated just 10 minutes from the town centre. On the campus you have access to inspiring meeting places and a wide range of services within a short walking distance. Baca Ringkas