Master dalam pelancongan

Umum

Penerangan Program

program Sarjana dua tahun yang ditawarkan oleh Jabatan Pengajian Pelancongan dan Geografi dibangunkan dengan kerjasama ETOUR, pusat penyelidikan pelancongan terkemuka di Eropah Utara. Dengan kami, pelajar akan menerima satu peluang yang unik untuk mendapatkan pendidikan berkualiti melalui memotong kursus kelebihan yang mengandungi pautan up-to-date penyelidikan untuk amalan kontemporari dalam bidang pelancongan dan geografi manusia.

Dengan lebih terperinci, ini masalah-berasaskan dan program berorientasikan projek bertujuan untuk membangunkan pelajar sebanyak profesional dengan menyampaikan pemahaman komprehensif pendekatan teori, metodologi dan praktikal yang perlu untuk memahami dan menangani teras, kontemporari dan baru muncul isu-isu yang berkaitan dengan kompleks global fenomena dan implikasinya terhadap kemampanan tempatan, dasar, dan proses membuat keputusan yang berkaitan dengan pelancongan serta pembangunan destinasi pelancongan, perancangan dan tadbir urus. Calon-calon mempunyai pilihan sama ada mendapatkan ijazah dalam Pengajian Pelancongan atau Geografi Manusia. Di sini mereka mengambil bahagian dalam yang menarik dengan kursus Bahasa Inggeris diajar, lawatan penyelidikan dan kajian bebas yang membolehkan pelajar menggunakan kelebihan lokasi geografi dan, oleh itu, untuk mengintegrasikan aplikasi dunia sebenar dan teori akademik. Selain itu, kursus-kursus kami menekankan kolektivisme sebanyak individualisme manakala kerap menyediakan peluang untuk bertemu dan rapat bekerjasama dengan penyelidik atas dan profesional dari seluruh dunia.

Akhir sekali, anda akan mendapat gambaran yang lebih jauh ke dalam persimpangan masyarakat, budaya, alam semula jadi serta proses pengeluaran dan penggunaan yang dimaklumkan dalam kebaikan teknologi maklumat dalam konteks pelancongan dengan mengejar memuat magang di sebuah syarikat, organisasi atau institusi pilihan anda, atau melalui belajar di luar negara di salah satu daripada banyak universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia. Sama sekali, ini memastikan pelajar-pelajar kita akan mendapat kemahiran yang mendalam dalam menganalisis, merancang serta penilaian pelancongan dan fenomena yang berkaitan di pelbagai skala dengan matlamat utama dengan terbaik menyediakan semua orang untuk kerjaya akademik dan profesional selepas itu.

Mesyuarat

Kuliah, kumpulan perbincangan, lawatan lapangan, seminar, dan tutorial.

syarat kemasukan

Ijazah Sarjana Muda (sekurang-kurangnya 180 Kredit), dengan sekurang-kurangnya 90 Kredit dalam bidang utama Geografi Manusia, Pengajian Pelancongan atau setara, dan kursus Bahasa Inggeris 6 / Bahasa Inggeris tentu B dari Sweden Sekolah Menengah Atas (Gymnasium) atau yang setara dengannya.

Tajuk kelayakan

Ijazah Sarjana Sastera / Sains (120 kredit) Masterexamen med huvudområdet turismvetenskap alternativt kulturgeografi som översätts hingga Ijazah Master (120 kredit) dengan pengkhususan dalam Pengajian Pelancongan atau Geografi Manusia

Selepas program

graduan kami boleh didapati di beberapa kedudukan yang berbeza dalam kedua-dua sektor awam dan swasta. Graduan kita bekerja sebagai perancang destinasi, penganalisis, atau dalam perkhidmatan pelancongan dan pembangunan destinasi. Program ini menyediakan asas untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat siswazah. Mittuniversity sendiri menawarkan program PhD dalam kajian pelancongan.

Pengalaman kerja kenalan

Melalui pendidikan ini, pelajar dapat membina hubungan bekerja untuk masa depan dengan pemain utama dalam industri pelancongan. tesis yang mendalam pelajar membolehkan mereka untuk memupuk interaksi dengan sektor pelancongan, yang juga boleh membawa kepada latihan atau pekerjaan di masa depan.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mid Sweden University Geographically, Mid Sweden University is located in the middle of Sweden, right at the heart of Northern Europe. It is a young university, but its roots go back more than 150 ye ... Baca lebih lanjut

Mid Sweden University Geographically, Mid Sweden University is located in the middle of Sweden, right at the heart of Northern Europe. It is a young university, but its roots go back more than 150 years. As early as in 1842, in the same year as the elementary school was established in Sweden, the decision was taken to place a teachers’ education college in Härnösand. Teacher’s education is still highly values at Mid Sweden University and today, Mid Sweden University has two campuses, Sundsvall and Östersund, with approximately 15 000 students. Around 50 percent are campus students, while the rest engage in distance studies via net based courses and programmes. Every year students from all over the world come to study at Mid Sweden University, and we firmly believe that the international element of any education is a measurement of quality. We have partnerships with a number of universities around the world for the exchange of students and staff. We offer courses for international students at all two campuses. Baca Ringkas
Östersund , Sundsvall + 1 Lagi Kurang