Master dalam matematik pengiraan

Umum

Penerangan Program

Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Sains Komputer

Cawangan Penyelidikan

Matematik Komputeran

Profil Cawangan

Matematik Komputeran mempunyai fokus yang berbeza pada aspek yang penting dalam matematik berbanding dengan lain-lain cabang Maklumat dan Teknologi KomunikasiYang pelajar boleh menggunakan ketika berhadapan dengan masalah praktikal di tempat kerja. Pelajar mendapat asas yang kukuh untuk kerjaya, atau boleh terus dalam program kedoktoran memberi tumpuan kepada pembangunan kaedah baru untuk penyelesaian pengiraan masalah kejuruteraan dengan aplikasi tertentu dalam R & D. Pengiraan Matematik adalah satu cabang program kajian Teknologi Maklumat dan Komunikasi.

Utama Hasil Pembelajaran

Pengetahuan

Para graduan dalam program kajian ini mempunyai state-of-the-art pengetahuan yang luas dan mendalam dan pemahaman cabang teknologi maklumat, dan pengetahuan praktikal tentang matematik, bersama-sama dengan kawasan-kawasan terpilih permohonan. Pengetahuan dalam matematik yang diperolehi semasa pengajian Sarjana merupakan asas teori yang sesuai untuk pengajian kedoktoran selanjutnya.

Kemahiran

Para graduan dalam program kajian ini boleh mencari, menyelesaikan dan mentafsir maklumat yang relevan untuk menyelesaikan masalah praktikal yang ditetapkan. Mereka juga boleh menangani masalah yang kompleks secara bebas dan kreatif, dengan menggunakan prosedur tertentu yang menggunakan teknologi maklumat dan komunikasi serta matematik gunaan.

- Kompetensi umum:

Graduan A mampu membuat keputusan yang bebas dan bertanggungjawab dalam konteks yang baru atau mengubah atau dalam persekitaran yang membangun berkenaan dengan kesan-kesan sosial yang lebih luas, untuk menyelaraskan operasi pasukan dan memikul tanggungjawab muktamad untuk keputusan. Mereka mempunyai kemahiran komunikasi yang membolehkan mereka untuk menyatakan intipati masalah, untuk kesimpulan pendapat mereka sendiri dan pendapat ahli pasukan yang lain dengan cara yang boleh difahami, dan untuk menyatakan sifat masalah teknikal. Mereka bersedia untuk melanjutkan pelajaran dalam program doktor falsafah memberi tumpuan kepada penggunaan matematik gunaan.

Profil Pekerjaan Graduan

Dengan pemahaman yang baik mengenai aspek teori matematik, informatik dan teknologi komunikasi, siswazah yang layak untuk penyesuaian fleksibel untuk keperluan tempat kerja, termasuk penyelidikan dan pembangunan. Graduan A dapat mencari pekerjaan praktikal dalam semua bidang yang menggunakan teknologi maklumat dan komunikasi, tanpa mengira bidang subjek.

Syarat Kemasukan

Ditentukan oleh Dean, boleh termasuk peperiksaan, kursus-kursus tertentu yang diambil semasa pengajian sarjana muda, lain-lain dokumen rasmi.

Keperluan Pengijazahan

120 ECTS Kredit, peperiksaan negeri Final, Diploma tesis

Kursus Struktur Rajah dengan ECTS Kredit

30 ECTS kredit setiap semester.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

VSB-TUO is the top ranked university in Czech Republic, drawing on 160+ years of research and academic excellence to provide world class education to 19,000 students from six continents. according to ... Baca lebih lanjut

VSB-TUO is the top ranked university in Czech Republic, drawing on 160+ years of research and academic excellence to provide world class education to 19,000 students from six continents. according to Times Higher Education Ranking Baca Ringkas