Master dalam matematik gunaan dan industri

Umum

Penerangan Program

Mengapa Mendapat Ijazah Sarjana dalam Gunaan dan Perindustrian Matematik?

Towson ini Sarjana Sains gunaan dan matematik industri (APIM) menyediakan anda untuk kerjaya permintaan tinggi dalam industri, kerajaan dan ahli akademik. Program APIM menekankan pemodelan matematik, pengiraan berangka, dinamik huru-hara, sistem beratur, sistem kewangan dan analisis statistik. Anda akan menggunakan pengetahuan anda di luar bilik darjah dalam pelbagai peluang penyelidikan dan latihan.

Ijazah yang Bekerja

Program siswazah menekankan kaedah penyelesaian masalah berangka, algoritma dan pengiraan, dan menyediakan anda untuk kerjaya dalam penyelidikan operasi, model stokastik, analisis data kewangan, statistik dan banyak lagi.

The Applied and Industrial Matematik Program menawarkan dua trek. Dalam APIM yang anda memilih untuk memberi tumpuan pengajian sama ada dalam Persamaan Pembezaan / Optimization atau Statistik Gunaan / Matematik Kewangan. Jika anda lebih suka untuk belajar sambilan anda boleh mengambil kesempatan daripada yang dijadualkan petang fleksibel program.

memajukan kerjaya anda

Tidak seperti program siswazah paling dalam matematik, master digunakan Towson ini ini memberi anda latihan amali melalui capstone kursus dan diperlukan projek penyelidikan gunaan.

Anda akan mendapat pengalaman profesional dan belajar untuk menggunakan kemahiran anda dalam intern¬ship dua penggal. peluang latihan termasuk projek-projek dalam industri tempatan atau kerajaan dan projek-projek di kampus dan fakulti.

Menerajui

Dengan akses kepada inovatif Matematik Gunaan Lab Towson ini (AML), MS yang anda mendapat pengalaman kepimpinan semasa bekerja dengan pelajar dan fakulti di bidang penyelidikan yang ditaja oleh syarikat dan agensi kerajaan. penaja lalu termasuk Westinghouse Electrical Corporation, Citicorp of Maryland, Blue Cross-Blue Shield, Bell Atlantic, Sains Permohonan International Corporation dan National Institute of Justice.

Tarikh Akhir Permohonan

Program ini telah bergolek kemasukan - untuk memastikan pemprosesan tepat pada masanya kami cadangkan mengemukakan permohonan anda pada 1 Ogos untuk kemasukan jatuh, 1 Disember untuk kemasukan musim bunga, dan 1 Mei untuk kemasukan musim panas. Walaupun kami akan terus menerima permohonan dan bahan-bahan selepas tarikh ini, kami tidak dapat menjamin bahawa permohonan anda akan dipertimbangkan dalam masa untuk permulaan kelas.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah sarjana muda dalam matematik atau bidang yang berkaitan. latihan ijazah pemohon mesti termasuk sekurang-kurangnya tiga segi kalkulus, kursus dalam persamaan pembezaan dan kursus dalam algebra linear. Pelajar yang mempunyai apa-apa kekurangan dalam latar belakang matematik mereka boleh diterima dengan syarat jika mereka bersedia untuk membetulkan kekurangan itu.
  • An GPA ijazah sekurang-kurangnya 3.00 untuk kemasukan penuh, 2.75 kemasukan bersyarat diperlukan. Semua pengiraan GPA kemasukan adalah berdasarkan kepada 60 kredit terakhir pengajian ijazah dan lepasan sarjana muda.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

While earning a degree is essential to entering the business world, the skills needed to be successful in any career can’t all be taught in the classroom. At the College of Business and Economics, the ... Baca lebih lanjut

While earning a degree is essential to entering the business world, the skills needed to be successful in any career can’t all be taught in the classroom. At the College of Business and Economics, the philosophy of applied learning is at the core of all our programs. Baca Ringkas