Master dalam khidmat nasihat perakaunan dan perniagaan

Umum

Penerangan Program

Sarjana Perakaunan dan Khidmat Nasihat Perniagaan

Mengapa memperoleh Sarjana Perakaunan dan Khidmat Nasihat Perniagaan?

Mengambil kerjaya anda ke tahap yang baru dalam salah satu bidang yang paling pesat berkembang dengan MS dalam Perakaunan dan Khidmat Nasihat Perniagaan, program yang ditawarkan secara bersama oleh Universiti Towson dan Universiti Merrick Sekolah Baltimore Perniagaan. Pelajar yang mendaftar dalam program ini mempunyai peluang untuk mendapat ijazah dari dan alumni / na kedua-dua institusi. Pelajar boleh mengambil kursus di Towson, UB, atau dalam talian.

Yang MS dalam Perakaunan dan Khidmat Nasihat Perniagaan diiktiraf sepenuhnya oleh AACSB-International (Persatuan untuk Advance Collegiate Sekolah Perniagaan), yang "standard emas" untuk pendidikan perniagaan. Jika anda sudah mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan dari institusi lain, khusus kerja kursus perakaunan tambahan akan dikira ke arah keperluan 150 jam untuk menduduki Seragam Akauntan Awam Bertauliah (CPA) peperiksaan di Maryland dan negeri-negeri lain. Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang-bidang lain yang layak untuk program ini tetapi perlu menyiapkan kerja kursus persediaan tambahan.

BS / MS Program Perakaunan Dipercepatkan

Jika anda seorang Towson University pelajar perakaunan sarjana muda, anda mungkin layak untuk mendaftar dalam BS / MS Accelerated Program Perakaunan. Program 5 tahun membolehkan anda bukan sahaja mendapat tambahan 30 kredit untuk menduduki peperiksaan CPA tetapi anda akan layak untuk mendapat ijazah sarjana pada masa yang sama. Ia hanya program AACSB dipercepatkan seumpamanya ditawarkan di Maryland. Jurusan perakaunan PNG 3.0 yang menjaringkan sekurang-kurangnya 400 pada peperiksaan GMAT boleh memohon kepada MS dalam program Perakaunan dan Khidmat Nasihat Perniagaan pada tahun junior mereka.

Peluang kerjaya

Graduan mencari jawatan sebagai juruaudit, akauntan pengurusan, perunding, juruaudit dalaman dan peranan peringkat tinggi dalam sektor awam dan swasta.

Rangkaian

Melalui mesyuarat dengan penceramah luar, aktiviti-aktiviti perkhidmatan dan aktiviti-aktiviti sosial, Beta Alpha Psi memberikan anda banyak peluang untuk berinteraksi dengan profesional perniagaan dan membantu anda dalam membuat keputusan yang tepat tentang kerjaya anda. Beta Alpha Psi adalah sebuah organisasi kehormat untuk pelajar maklumat kewangan dan profesional.

Pendekatan disasarkan

Bergantung kepada kepentingan akademik dan matlamat profesional, anda boleh menyesuaikan program untuk memenuhi keperluan anda melalui keseimbangan kerja kursus asas dan elektif. Selepas mendapat asas yang kukuh dalam bidang perakaunan dan pengurusan kewangan, anda boleh memberi tumpuan sama ada dalam teknologi maklumat gunaan melalui Universiti Towson atau sistem pengurusan maklumat melalui University of Baltimore.

Kursus lewat petang, malam dan musim panas yang mudah ditawarkan.

Belajar daripada Pakar

Melalui program ini bersama, anda akan mempunyai akses kepada yang berbakat, pelbagai dan sangat berpengalaman fakulti daripada Towson dan UB. Ahli fakulti bekerjasama rapat dengan pelajar-pelajar untuk merancang kursus khusus pengajian. Ketahui lebih lanjut mengenai fakulti di Towson dan UB.

Syarat Kemasukan

Keperluan minimum bagi kemasukan ke program siswazah bersama dalam Perakaunan dan Khidmat Nasihat Perniagaan di Towson University dan University of Baltimore adalah ijazah sarjana muda dari sebuah kolej atau universiti serantau yang diiktiraf * dan 3.00 GPA ijazah minimum. (Pelajar tidak memenuhi standard PNG akan dipertimbangkan pada setiap individu untuk kemasukan bersyarat.) Kemasukan ke program ini akan berdasarkan kepada prestasi akademik prasiswazah dan skor pada Graduate Management Admission Test (GMAT) atau Graduate Record Examination (GRE) . Kedua-dua sekolah akan menggunakan standard kemasukan sama.

Keperluan Ijazah

Selesai sekurang-kurangnya 30 unit melampaui ijazah sarjana muda di mana sekurang-kurangnya 18 unit seharusnya berada di dalam kursus 600-tahap atau di atas direka terutamanya untuk pelajar siswazah. (Ini adalah satu keperluan AACSB.) Pelajar boleh mengambil kursus-kursus di institusi sama ada, tetapi perlu mengambil sekurang-kurangnya 12 unit ditaja oleh setiap institusi daripada jumlah program 30 unit.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2016

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

While earning a degree is essential to entering the business world, the skills needed to be successful in any career can’t all be taught in the classroom. At the College of Business and Economics, the ... Baca lebih lanjut

While earning a degree is essential to entering the business world, the skills needed to be successful in any career can’t all be taught in the classroom. At the College of Business and Economics, the philosophy of applied learning is at the core of all our programs. Baca Ringkas