Read the Official Description

Kesatuan Eropah - program sarjana Pengajian Rusia (EURUS) merupakan program pelbagai disiplin unik yang menggabungkan disiplin yang berbeza seperti sains politik, politik perbandingan, hubungan antarabangsa, ekonomi, undang-undang, sejarah dan kajian budaya. Program ini mengikat bersama-sama kajian dua kawasan - Eropah dan Rusia - Dalam satu kurikulum, menyediakan pemahaman yang komprehensif mengenai perkembangan politik, sosial, dan ekonomi di Kesatuan Eropah dan negara-negara anggota serta di Rusia dan negara-negara peralihan jiran.

Objektif Kesatuan Eropah-Rusia Kajian MA-program ini adalah untuk menyediakan pasaran buruh global dengan pakar-pakar dalam bidang hal ehwal EU-Rusia untuk sektor awam dan swasta. Memandangkan keseluruhan memperluaskan hubungan kompleks antara Kesatuan Eropah dan Persekutuan Rusia - terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk pakar yang terlatih dalam hal ehwal Kesatuan Eropah dan Rusia.

Mengapa mengkaji kajian EU-Russia di Universiti Tartu?

 • Universiti Tartu tergolong dalam kedudukan TOP 1.2% dari universiti terbaik di dunia (kedudukan QS dan THE).
 • EURUS adalah program unik meneroka Rusia dan hubungannya dengan EU dan bekas ruang Soviet dari perspektif istimewa.
 • Menyeluruh, komprehensif dan up-to-tarikh pengetahuan dasar dan politik, ekonomi, undang-undang, dan sejarah Kesatuan Eropah dan Persekutuan Rusia.
 • Kelayakan akademik kerana berjaya mengambil tugas-tugas yang mencabar dalam berurusan dengan EU, Rusia dan hubungan bersama mereka.
 • Sebuah lembaga penyelidikan yang berorientasikan kuat menawarkan diiktiraf di peringkat antarabangsa Rusia dan EU kepakaran.
 • Pelajar boleh mendapat keuntungan daripada pelbagai peluang (belajar di luar negara, musim panas dan sekolah musim sejuk dan lain-lain) yang ditawarkan oleh kenalan institusi 'dengan universiti dan institusi terletak di Rusia, Kesatuan Eropah dan bekas ruang Soviet.
 • Pelajar mempunyai peluang untuk membiasakan diri dengan budaya Rusia dan bahasa.
 • Teknik pengajaran yang inovatif dan penekanan kepada pembelajaran aktif melalui pengajaran interaktif.
 • Sokongan untuk pembangunan peribadi dan akademik setiap pelajar melalui satu-satu mentor
 • Kuliah tetamu oleh duta pelbagai negara, kakitangan pentadbiran Kesatuan Eropah, ulama yang terkenal dalam bidang ini dan lain-lain
 • Estonia terletak hanya 2 jam dengan bas dari Rusia dan bersambung dengan baik dengan utama ibu negara Eropah Barat.
 • Biasiswa tuisyen-pengecualian dan stipends bulanan disediakan kepada pemohon yang terbaik.

Kedua-dua tawaran pekerjaan sektor awam dan swasta adalah terbuka kepada graduan. Mereka yang berminat untuk penyelidikan lanjut layak untuk kajian PhD.

Program taught in:
English

See 23 more programs offered by University of Tartu »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
3,400 EUR
Biasiswa tuisyen pengecualian tersedia
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
End Date
Jun 30, 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Jun 30, 2019