Master dalam hubungan antarabangsa dan diplomasi

Umum

Penerangan Program

Master dalam bidang Perhubungan Antarabangsa dan Diplomasi

Hubungan Antarabangsa -is merupakan sebahagian daripada sains yang belajar pelbagai aspek sejarah diplomasi, undang-undang antarabangsa, ekonomi dunia dan strategi ketenteraan. Pengaruh persekitaran yang dinamik relations- antarabangsa kedua-dua persekitaran sosial dan bukan sosial. persekitaran bukan sosial bermakna segala-galanya yang wujud sebelum penciptaan masyarakat manusia.

Hubungan Antarabangsa - cabang sains politik, di mana negeri-negeri belajar tentang satu sama lain dan hubungan mereka dengan pertubuhan antara kerajaan antarabangsa (BHT), syarikat multinasional (TMK) dan pelakon sivil yang lain.

Buat pertama kali, istilah "Hubungan Antarabangsa" termasuk dalam edaran saintifik oleh ahli falsafah Inggeris Jerami Bentam pada abad XVIII-XIX.

Buat pertama kali dalam erti kata moden, konsep diplomasi telah digunakan oleh diplomat Perancis François Kalyerin dalam bukunya «Kaedah rundingan dengan pemerintah» dicetak dalam 1716.

Diplomasi - dengan mengambil kira syarat-syarat tertentu dan jenis isu-isu masalah yang diselesaikan, adalah satu cara untuk menipu dasar luar negeri ini, yang terdiri daripada langkah-langkah praktikal tentera bukan, satu set kaedah dan teknik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nakhchivan State University occupies a special place among other universities in Azerbaijan. The university campus of 108 hectares area includes modern teaching buildings with all kinds of facilities ... Baca lebih lanjut

Nakhchivan State University occupies a special place among other universities in Azerbaijan. The university campus of 108 hectares area includes modern teaching buildings with all kinds of facilities. The electronic rooms, labs, internet centers, and an electronic library, equipped with modern information technologies at the university serve teaching staff and students. WI –Fi wireless internet system is available in the whole area of university. Baca Ringkas